Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

21 de setembre de 2007
0 comentaris

Cinema del 21 de setembre de 2007, dv

Foto [Karma] Qué tan lejos, de Tania Hermida, una de les novetats d’aquesta setmana

Promeses de l’Est, de David Cronenberg, ha estat la protagonista de la jornada inaugural de Sant Sebastià 2007, el mateix dia que s’hi ha projectat 4 mesos, 3 setmanes i 2 dies, de Cristian Mungiu. Els cronistes ens en parlen. Els mitjans també es fan ressó del Cartoon Forum, que té lloc a Girona. I avui, també ens hem delectat amb un sucós comentari d’Imma Merino sobre les tarantinades; hem llegit les crítiques de Judith Vives a Un cor fort i la de Victor Alexandre a l’última de Bruce Willis. Sent divendres, ampli desplegament mediàtic sobre les novetats de la setmana a Catalunya, que recullo en una apartat especial. I l’actualitat l’acaben de conformar: la notícia que Mediapro produirà 3 Woody Allen més, la presentació del nou treball d’ Ignasi P. Ferré, i l’avanç que el cinema guanyarà espai al Greenspace de València.

L’enllaç amb aquests articles i les referències corresponents, clicant aquí: Vull llegir la resta de l’article

CRÍTIQUES

A Mighty HeartUn cor fort / Un corazón invencible / Un coeur invaincu / Un cuore grande, de Michael Winterbottom. Melodrama sense ideologia. Crítica de Judith Vives, a Capgròs, reproduïda al seu bloc Espaiisidor.blogspot.

Life free or die hardLa jungla 4.0 / Die Hard 4. Retour en enfer / Die Hard. Vivere o morire, de Len Wiseman. La jungla 4.0 (Live Free or Die Hard). Crítica de Víctor Alexandre, a Tot Sant Cugat (núm. 1076), reproduïda al seu bloc Victor Alexandre.

***

OPINIÓ

Ran de Death Proof. T i les dones. Imma Merino, a la Contraportada d’ El Punt es repassa la tarantinada.

***

CRÒNIQUES I NOTÍCIES DE SANT SEBASTIÀ

Nova història de violència de Cronenberg. Crònica d’Imma Merino, al diari El Punt. Parla de Promeses de l’Est, el nou Cronenberg, i de 4 mesos, 3 setmanes i 2 dies, de Cristian Mungiu.

La violència sense fi de Cronenberg. Crònica de Bernat Salvà, a l’ Avui. Parla de Promeses de l’Est.

Cronenberg teixeix un altre gran relat sobre la violència. Crònica de Cristina Savall, a El Periódico. La dedica íntegrament a parlar de Promeses de l’Est i la complementa amb la peça:  "Si Viggo (Mortensen) no guanya l’Oscar, serà el final".

David Cronenberg obre amb un thriller fascinant el concurs del Festival de Sant Sebastià. Notícia a Diari de Girona. Centrada en Promeses de l’Est.

*** 

NOTÍCIES DEL CARTOON FORUM

El Cartoon Fòrum comença les activitats a l´Auditori de la Devesa. Notícia a Diari de Girona.

Les productores catalanes de cinema d’animació reclamen més suport de televisions i institucions. Dani Chicano ho cobreix per a l’edició Comarques gironines del diari El Punt.

***

NOVETATS DE LA SETMANA (A CATALUNYA)

L’aparador de cinema, a Cultura 21. Cat [article a disposició només entre avui i el dia 27 de setembre de 2007], destaca Les témoins, de Téchiné; Que tan lejos, de Tania Heredia; Transylvania, de Tony Gatlif, i ¿Y tu quien eres?, d’ Antonio Mercero. 

Les estrenes, a Accents, suplement d’ oci i cultura del Diari de Girona [pàgines 1-5 del docuemnt el pdf].

Les estrenes cinematogràfiques de la setmana. A Vilaweb, sinopsis, fitxes resumides, enllaços i fotografies de les nou pel·lícules que arriben aquesta setmana 

Estrena de Qué tan lejos. Identitats en trànsit per l’Equador. Tània Martínez, actriu catalana, i Tania Hermida, directora equatoriana, coincideixen en aquest film i Bernat Salvà ha anat a trobar-les, per a l’ Avui.

Entrevista al director Luís Mandoki. "Tantes guerres i frustracions generen una violència interior". Ran de l’estrena de Voces inocentes, Bernat Salvà parla amb el cineasta, a l’ Avui.

***

ACTUALITAT

El de Nova York ha trobat qui li arregli tres anys més. Mediapro produirà tres pel·lícules més de Woody Allen. Ho recull Cultura 21. Cat 

Sitges-Nagasaki. El cineasta Ignasi P. Ferré presenta a Valls la seva darrera pel·lícula. Se’n fa ressó l’edició Camp de Tarragona del diari El Punt.

Del 22 al 26 d’octubre de 2007. El cinema guanyarà espai al festival Greenspace de València. Notícia a Cultura 21. Cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!