Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

9 de setembre de 2007
0 comentaris

Venecianes del 9

Àngel Quintana (El Punt) aprofita la crònica del palmarès de Venècia 2007, per comentar les pel·lícules guardonades, de les quals gairebé no n’havia pogut escriure res anteriorment, ja que ell ha estat al Lido com a membre del Jurat de la Crítica Internacional, i tan sols ha publicat uns quants articles -això sí, molt significatius- des d’allà. Podem llegir-li la crònica ( així com la de tots els col·legues i igualment les notícies que se n’ha publicat) clicant aquí  Vull llegir la resta de l’article; però, permeteu que, a tall de tràiler, us avanci flaixos de l’opinió de Quintana:

Se, Jie / Lust, caution / Luxúria, perill, d’ Ang Lee (admirable conte moral d’amor i de traïció)

Redacted, de Brian De Palma (fals documental sobre la vida quotidiana de les tropes americanes a l’Iraq (..) que ha generat un interessant debat moral sobre la seva proposta i sobre la circulació d’imatges en el món actual).

I’m not there, de Todd Haynes, i La graine et le mulet, d’Abdellatif Kechiche (les altres dues pel·lícules més estimades; (..) l’esplèndid treball de Haynes (..) ha estat l’obra més admirada i ha emergit a Venècia com una pel·lícula amb vocació d’esdevenir una obra de culte (..) i la de Kechiche, la més admirada del públic -i el jurat de la crítica l’ha premiada!).

12, de Nikita Mikhalkov (premi disctuble (..) pel·lícula excessiva, centrada en la demostració de les seves capacitats com a director d’actors).

It’s a free world…, de Ken Loach (premi al guionista Paul Laverty, discutible (..) només explora la fórmula que ha dut a terme en altres films de Ken Loach)

Foto La graine et le mulet, d’ Abdellatif Kechiche, èxit i premis i a Venècia 2007

Comentari dels films i personatges guardonats i dels premis.Ang Lee torna a guanyar el Lleó d’Or de Venècia amb «Se, Jie», un conte moral. Crònica d’Àngel Quintana, al diari El Punt.

Comentari dels premis. El Lleó torna a Ang Lee. Crònica del Vespre dels Lleons, a l’Avui, en què Elisabet Cabeza parla de palmarès bigarrat i força desconcertant.

Crònica espanyola del Vespre dels Lleons. Venècia atorga un altre Lleó d’Or a Ang Lee per ‘Lust, caution’. Albert Guasch la signa, a El Periódico, i Nando Salvà la completa amb aquesta peça: Ningú no s’ho esperava.

Notícia dels guardons. Ang Lee s´endú el Lleó d´Or de Venècia per Lust, Caution. A Diari de Girona, que ho complementa amb aquesta peça: Els premis especials del Jurat.

Palmarès venecià. Ang Lee s’endú per segon cop el Lleó d’Or de Venècia. Ho publica Vilaweb.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!