Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

22 de maig de 2016
0 comentaris

El Palmarès de Canes 2016

El Jurat Internacional del Festival de Canes, presidit per George Miller, acaba de fer públic el seu Palmarès, d’entre els films i artistes que han participat a la Competició de Canes 2016.

P A L M A R È S   C A N E S  2 0 1 6

Banniere_horizontale_jaunePalma d’Or.

IDanielBlack_C16 (1)I, Daniel Blake. Direcció: Ken LOACH. País del cineasta: Anglaterra. Productores d’: Anglaterra, França, Bèlgica. Guió: Paul Laverty. Intèrprets: Dave Johns, Hayley Squires, Micky McGregor. Sinopsi: Per primer cop a la seva vida, en Daniel Blake, fuster de 59 anys, ha de recórrer a l’ajut social, de resultes de problemes cardíacs. Encara que el metge li ha prohibit que treballi, l’obliguen a buscar feina si no vol ser sancionat. A les seves visites habituals al “club de la feina”, en Daniel coneix la Rachel, mare soltera de dues canalles a qui han obligat a acceptar un habitatge a 450 Km de la seva ciutat natal per evitar d’anar a raure a una llar d’acollida. Entrampats tots dos en la xarxa de les aberracions administratives de la Gran Bretanya d’avui en dia, en Daniel i la Rachel mirar d’ajudar-se mútuament… Vendes internacionals: Wild Bunch. Distribuïdores: Le Pacte. Més informació: Festival de Canes |Imdb | AlloCiné | Cineuropa. En aquest blog, també: Revista de premsa (Canes 2016). Foto: gentilesa del Festival de Canes.

Grand Prix.

©Shayne Laverdière - Sons of Manual
©Shayne Laverdière – Sons of Manual

Juste la fin du monde (Juste la fin du monde | Solo el fin del mundo). Direcció: Xavier DOLAN. País del cineasta: Quebec. Productores de: Quebec, Canadà, França. Guió: Xavier Dolan, basat en l’obra teatral epònima de Jean-Luc Lagarce. Repartiment: Marion Cotillard (Cathérine), Léa Seydoux (Suzanne), Vincent Cassel (Antoine), Nathalie Baye (la mare), Gaspard Ulliel (Louis). Sinopsi: En Louis, jove escriptor, torna a cals pares després de 12 anys d’absència per a comunicar-los que pateix una malaltia en estat terminal. Serà una tarda de retrobament amb el cercle familiar, on l’amor es manifesta a través de tensions sense remei i on es mostren les rancúnies que parlen en nom de la soledat i el dubte. Vendes internacionals: Seville Pictures. Distribuïdores: Avalon, Diaphana. Més informacióFestival de Canes | Imdb | AlloCiné | Cineuropa. Foto: gentilesa de Diaphana.

Premi a la Millor Direcció. Ex-aequo:

SilsMaria_DIR@LesFilmsDuLosange (2)Olivier Assayas, per Personal Shopper. Direcció: Olivier ASSAYAS. País del cineasta: França. Productores de: França, Bèlgica, Alemanya, República Txeca. Guió: Olivier Assayas. Intèrprets: Kristen Stewart, Sigrid Bouaziz, Lars Eidinger, Nora Von Waldstätten, Anders Danielsen Lie, Benjamin Biolay. Sinopsi: La Maureen (Kristen Stewart), una noia nord-americana que és a París, no n’ha trobat d’altra per a pagar-se l’estada que ocupar-se del vestidor d’una personalitat mediàtica… i d’esperar. Esperar que es manifesti l’esperit del seu germà bessó, mort fa alguns mesos. Nota sinòptica. Una història de fantasmes al submón de la moda de París. Vendes internacionals: MK2. Distribuïdores: Les Films du Losange. Més informacióFestival de Canes | Imdb | AlloCiné | Cineuropa. En aquest blog, també: Revista de premsa (Canes 2016). Foto: Les Films du Losange.

i

EnllàDelsTurons_DIR@LePacte(1)Cristian Mungiu, per Batxillerat (Bacalaureat | Graduation | Baccalauréat). Direcció: Cristian MUNGIU. País del cineasta: Romania. Productores de: Romania, França, Bèlgica. Guió: Cristian Mungiu. Repartiment: Adrian Titieni (Romeo), Maria Dragus (Eliza), Lia Bugnar (Magda), Melina Manovici (Sandra). Sinopsi: En Romeo, metge d’una petita ciutat de Transilvània, ha fet mans i mànigues perquè l’Eliza, la seva filla, sigui acceptada en una universitat anglesa. A la noia, molt bona alumna, només li queda una formalitat, que no hauria de representar cap problema: treure’s el batxillerat. Però agredeixen Eliza i el sèsam preciós sembla que ha quedat bruscament fora del seu abast. Aleshores, és tota la vida d’en Romeo que queda en qüestió, en oblidar tots els principis que ha inculcat a la seva filla, entre compromís i comprometement… Vendes internacionals: Wild Bunch. Distribuïdores: Le Pacte. Més informacióFestival de Canes | Web oficial | Imdb | AlloCiné | Cineuropa. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

Premi a la Millor Interpretació Masculina.

TheSalesman_C16 (1)Shahab Hosseini, pel seu treball a The Salesman (Forushande | Le client). Direcció: Asghar FARHADI. País del cineasta: Iran. Productores de l’Iran i França. Guió: Asghar Farhadi. Intèrprets: Shahab Hosseini, Taraneh Alidoosti. Sinopsi: L’Emad i la Rana han de deixar el seu pis del centre de Teheran perquè s’hi han de fer obres que tenen a veure amb la seguretat de l’edifici i se’n van a un nou habitatge. S’esdevé un incident relacionat amb l’antic llogater i la vida de la jove parella quedarà ben trasbalsada. Nota sinòptica: La història d’una parella, la relació entre els quals es capgira ran de la representació de La mort d’un viatjant, d’Arthur Miller. Vendes internacionals: Memento. Distribuïdores: Memento. Més informació: Festival de Canes | Imdb | AlloCiné. Incorporat el 22.04.2016. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

Premi a la Millor Interpretació Femenina.

MaRosa_C16 (1)Jaclyn Jose, pel seu treball a Ma’Rosa. Direcció: Brillante MENDOZA. País del cineasta: Filipines. Productores de: PENDENT. Guió: PENDENT. Intèrprets: Jaclyn Jose, Julio Diaz, Andi Eigenmann, Felix Roco, and Jomari Angeles. Sinopsi: La pel·lícula gira al voltant de la vida del matrimoni format per Rosa i Nestor, que utilitzen la seva botiga “sari-sari”, en una barriada de Manila, com a tapadora per a la venda de narcòtics il·legals, metamfetamines. El destí se’ls capgira una nit que participen en una operació de compra-venda i que els du a la detenció sense ordre judicial per part de la policia. Els seus fills faran mans i mànigues perquè els pares recobrin la llibertat. Vendes internacionals: Films Distribution. Distribuïdores: Pyramide. Més informacióFestival de Canes | Imdb | AlloCiné | Cineuropa. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

Premi al Millor Guió.

TheSalesman_C16 (6)Asghar Farhadi, pel de The Salesman (Forushande | Le client). Direcció: Asghar FARHADI. País del cineasta: Iran. Productores de l’Iran i França. Guió: Asghar Farhadi. Intèrprets: Shahab Hosseini, Taraneh Alidoosti. Sinopsi: L’Emad i la Rana han de deixar el seu pis del centre de Teheran perquè s’hi han de fer obres que tenen a veure amb la seguretat de l’edifici i se’n van a un nou habitatge. S’esdevé un incident relacionat amb l’antic llogater i la vida de la jove parella quedarà ben trasbalsada. Nota sinòptica: La història d’una parella, la relació entre els quals es capgira ran de la representació de La mort d’un viatjant, d’Arthur Miller. Vendes internacionals: Memento. Distribuïdores: Memento. Més informació: Festival de Canes | Imdb | AlloCiné. Incorporat el 22.04.2016. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

Premi del Jurat.

AmericanHoney_C16(1)American Honey. Direcció: Andrea ARNOLD. País de la cineasta: Anglaterra. Productores d’: Anglaterra i EUA. Guió: Andrea Arnold. Repartiment: Sasha Lane (Star), Shia LaBeouf (Jake), Arielle Holmes (Pagan), McCaul Lombardi (Corey), Will Patton (Backseat), Riley Keough (Krystal). Sinopsi: La Star, una adolescent, deixa la seva família disfuncional i se’n va amb un equip de venda d’abonaments de revistes que recorre tot el “midwest” nord-americà fent el porta a porta. Ben aviat s’adapta a l’estil de vida d’aquesta colla de joves (entre els quals hi ha en Jake), a ritme de vetllades ben regades d’alcohol, algunes malifetes, sexe, històries d’amor… Vendes internacionals: Protagonist Pictures. Distribuïdores: Diaphana. Més informacióFestival de Canes | Imdb | AlloCiné | Cineuropa. En aquest blog, també: Revista de premsa (Canes 2016). Foto: gentilesa del Festival de Canes.

Palma d’Or del Curtmetratge.

Timecode. Direcció: Juanjo GIMÉNEZ. Producció: empreses de Catalunya. Durada: 0h15. Més informació: una història sobre “gent que descobreix els secrets dels altres’ i està protagonitzada pels ballarins i coreògrafs Lali Ayguadé i Nicolás Ricchini, segons el diari Ara. Vídeo: Així es va fer.

Menció Especial del Jurat:

A moça que dançou com o diabo. Direcció: João Paulo MIRANDA MARIA. Producció: empreses de Brasil. Durada: 0h14.

El Jurat de la Càmera d’Or, presidit per Catherine Corsini, ha concedit, d’entreels títols que hi aspiren:

Càmera d’Or.

Divines_2 copiaDivines. Direcció: Houda BENYAMINA. Productores de: França. Guió: Romain Compingt, Houda Benyamina, Malik Rumeau. Intèrprets: Déborah Lukumuena, Jisca Kalvanda, Kévin Mischel, Majdouline Idrissi, Oulaya Amamra, Yasin Houicha. Sinopsi: En una barriada on van de bracet tota mena de tràfics i religió, la Dounia té set de poder i de reeixir. Amb el suport de la Maimouna, la seva millor amiga, decideix seguir les passes de la Rebecca, una traficant molt respectada. Tanmateix, coneix en Djigui, un jove dansaire torbador per la seva sensualitat, i la vida li canvia. Vendes internacionals: Films Boutique*. Distribuïdores: Diaphana. Opera prima. Més informació: Quinzena dels Realitzadors | Imdb | Cineuropa. Foto: gentilesa de la Quinzena dels Realitzadors.

FOTO CAPÇALERA: © FDC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!