Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

21 de març de 2016
0 comentaris

El cartell de Canes 2016

Hervé Chigioni i el seu grafista Gilles Frappier són els autors del cartell oficial del 69è Festival de Canes, que tindrà lloc de l’11 al 22 de maig de 2016. Un cartell que s’inspira en fotogrames de la pel·lícula Le mépris, de Jean-Luc Godard

Asseguren els responsabels del certamen que en aquest imatge hi és tot. Els esgraons, el mar, l’horitzó: l’ascensió d’un home cap el seu somni, en la calidesa d’una llum mediterrània que esdevé daurada. Una visió que evoca la cita amb què comença Le mépris:  “El cinema substitueix en la nostra mirada un món que s’avé als nostres desitjos”.

 

22x30_72

Serà Michel Piccoli, protagonista d’aquell film, qui inaugurarà enguany l’enfilada de les escales al Palau dels Festivals de Canes.

A punt d’arribar als 70 anys, el Festival assegura que es posa sota l’emblema d’aquella pel·lícula, alhora palimpsest i manifest, tot renovant el seu compromís fundacional: retre homenatge als creadors, celebrar la història del cinema i acollir noves maneres de mirar el món. Talment com una enfilada d’escales en forma d’ascensió vers l’horitzó infinit d’una pantalla de projecció.

FOTO: © Lagency / Taste (Paris) / Le Mépris © 1963 StudioCanal – Compagnia Cinematografica Champion S.P.A.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!