Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

15 de març de 2016
0 comentaris

Canes 2016: Naomi Kawase, presidenta del Jurat de la Cinéfondation i dels curtmetratges

La cineasta japonesa Naomi Kawase presidirà el Jurat de la Cinéfondation i dels Curtmetratges de la 69a edició del Festival de Canes, que tindra lloc de l’11 al 22 de maig de 2016, segons que ha fet públic avui l’organització del certamen.

El vincle entre Naomi Kawase i el Festival de Canes travessa pràcticament tota la carrera de la cineasta, que ja va guanyar-hi la Càmera d’Or amb la seva “opera prima” Moe no Suzako (1997) i encara l’any passat hi inaugurava la secció Un Certain Regard amb Pasta dolça de fesols vermells (An | Una pastelería en Tokio); havent participat quatre vegades en la Competició, guanyat el Grand Prix el 2007 amb Magari no Mori i éssent membre del Jurat Internacional el 2013, que presidí Steven Spielberg.

En ser designada com a presidenta del Jurat de la Cinéfondation i dels Curtmetratges, Kawase ha declarat: Les pel·lícules enriqueixen la vida, els seus universos obren perspectives. Fa una mica més de cent anys que el cinema existeix i el seu potencial no para de crèixer. És un mitjà excepcional per a encarnar la diversitat cultural del món i cada història és una vida paral·lela que encanta el públic. Els curtmetratges són exercicis particularment difícils per com han de transmetre una història en tan poc temps. Paral·lelament, ofereixen un ventall de possibilitats inèdites. Entre els films d’estudiants que veurem, hi haurà la descoberta de palletes d’or i és això el que em fa frisar per formar part d’aquest jurat. Serà una bona aventura.

Pren el relleu a Abderrahmane Sissako, que en va ser l’any passat.

Foto: Naomi Kawase © 2015 AN FILM PARTNERS – COMME DES CINEMAS – TWENTY TWENTY VISION

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!