Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

14 de febrer de 2016
0 comentaris

Altres veus: “Carol”, de Todd Haynes

Una referència a crítiques i comentaris publicats en català sobre Carol, de Todd Haynes, estrenada ja a la nostra cartellera.

Es tracta de crítiques o articles publicats a diferents mitjans ran de l’estrena de la pel·lícula a bona part de la nostra cartellera. Resums o fragments del que han escrit els autors, amb la intenció de recollir-ne aportacions a la reflexió, tot reivindicant el paper de la crítica cinematogràfica. Per descomptat que, de les crítiques, cal llegir-ne l’original i completes i, per això, quan ho permet el mitjà on ha estat publicada, en poso l’enllaç.

Imma Merino, Cau del cel, El Punt Avui, 05.02.2016: (..) El film de Todd Haynes és ple de suggeriments, en part a través d’objectes (..) que adquireixen tanta significació com en el món de Hitchcock. Tanmateix, si hi ha una intriga és a l’entorn del fet d’enamorar-se mentre l’únic crim és una passió que subverteix l’ordre social (..) Pel·lícula delicada i ensonyada (..) Aquest film, de fet, és un tractat de la poètica de la gestualitat. I és així que, narrant la historia d’amor de dues dones insubmises a una dictadura puritana, “Carol” és d’una sensualitat i d’una bellesa aclaparadores. Un film caigut del cel (com Therese) per gaudir un i altre cop de cadascun dels seus plans amb els quals, finalment, una certa tradició del cinema es revisa i es renova per abordar una història d’amor entre dones amb tot el degut respecte.

Manu Yáñez, Carol, Ara, 05.02.2016: (..) L’ombra de “Breu encontre” de David Lean plana sobre l’estructura del film però mai distreu l’espectador de la simfonia de mirades i gestos que conformen l’essència d’aquesta meditació sobre el desig, la seva forma i el seu preu. Un estudi sobre la passió que troba en la fredor natural de Cate Blanchett i Rooney Mara el receptacle perfecte per a una trepidant odissea romàntica: ara continguda, ara desfermada, sempre sublim.

FOTO: Vértigo Films

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!