Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

23 de novembre de 2015
0 comentaris

Altres veus: “Life”, d’Anton Corbijn.

Una referència a crítiques i comentaris publicats en català sobre Life, d’Anton Corbijn, estrenada ja a la nostra cartellera.

Es tracta de crítiques o articles publicats a diferents mitjans ran de l’estrena de la pel·lícula a bona part de la nostra cartellera. Resums o fragments del que han escrit els autors, amb la intenció de recollir-ne aportacions a la reflexió, tot reivindicant el paper de la crítica cinematogràfica. Per descomptat que, de les crítiques, cal llegir-ne l’original i completes i, per això, quan ho permet el mitjà on ha estat publicada, en poso l’enllaç.

Carlos Losilla, Life, Time Out Barcelona, 20.11.2015: (..) Massa pretensiós? Potser sí, però també commovedor en la seva concepció i execució. Corbijn defuig els clixés del biopic entès com a gènere i, per contra, modula un relat en perpètua evolució (..) que aspira més a evocar sensacions que a narrar una història glamurosa. I el resultat és sensible i delicat, i mai no tenim la sensació d’assistir a un espectacle de mitologia hollywoodiana, sinó més aviat petites estampes de la vida d’un actor dels anys 50, filtrada per la perspectiva d’un altre artista que estava aprenent al mateix temps (..)

Quim Casas, El cine i la fotografia, diari El Periódico, 20.11.2015: (..) Corbijn torna a la biografia d’un personatge cèlebre segons un punt de vista que té poc a veure amb el biopic ortodox (..) El cine ens revela ara, de forma admirable, com es van fer les primeres fotografies que van fixar la icona abans que la persona.

Àngel Quintana, La creació de James Dean, diari El Punt Avui, 22.11.2015: (..) posa en escena un tema apassionant que té a veure amb la capacitat de la fotografia per esdevenir document d’un mite al moment en què es construeix. També funciona com una estranya història d’amistat entre dos joves (..) Mentre Robert Pattinson funciona molt bé com el jove fotògraf, l’actor Danny DeHaan s’esforça però li costa convèncer-nos que pot ésser James Dean (..) Corbijn està molt pendent de buscar el punt de vista que l’acosti a les fotografies originals de Dennis Stock, però la seva opció resulta forçada.

Toni Vall, Life, diari Ara, 20.11.2015: (..) Un es fa creus que algú amb una acreditada bona mà biogràfica com Corbijn hagi pogut pensar i executar un film tan maldestre (..) L’actor que interpreta Dean ho fa tan malament que sembla un aficionat (..)

FOTO: Caitlin Cronenberg © See-Saw Films

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!