Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

6 de novembre de 2015
0 comentaris

“The Lobster” encapçala les nominacions del cinema independent britànic

Amb 7 nominacions, The Lobster encapçala les nominacions dels BIFA (Cinema Independent Britànic). Es tracta d’una distopia de Yorgos Lanthimos, premi del Jurat al Festival de Canes, protagonitzada per Colin Farrell,  ambientada en un futur no gaire llunyà en què els solters que no troben parella en 45 dies són transformats en animals.

Amb 6 candidatures, hi ha empat entre 45 anys, d’Andrew Haigh, i Macbeth, de Justin Kurzel. Amb Charlotte Rampling i Tom Courtenay ja premiats com a millors intèrprets al Festival de Berlín, el film de Haigh tracta de la crisi en què s’enfonsa una parella quan, a punt de celebrar els 45 anys de casament topen amb la notícia que han trobat el cos, als Alps Suïssos, de qui va ser el primer amor del marit. Quant a la pel·lícula de Kurzel, ha estat qualificada de lectura visceral de la tragèdia de Shakespeare i compta amb Marion Cotillard i Michael Fassbender com a principals protagonistes.

Amy, el documental sobre la vida agitada d’Amy  Winehouse, que ha dirigit Asif Kapadia, compta amb 5 nominacions als BIFA; les mateixes que Ex Machina, el drama fantacientífic d’Alex Garland sobre intel·ligència artificial, amb Alicia Vikander, Domhnall Gleeson i Oscar Isaac, i que Brooklyn, drama romàntic de John Crowley, projectat als festivals de Sundance i Toronto, en què Saoirse Ronan és una immigrant irlandesa al Brooklyn dels anys cinquanta que, vivint una nova història d’amor, es troba que el passat l’encalça i ha d’acabar triant entre dos països i la vida que comporta estar-se en un o altre.

És amb 4 nominacions que han quedat High-Rise, de Ben Wheatley, amb Tom Hiddleston i Jeremy Irons, vista a Sitges 2015, i Sufragistes, de Sarah Gavron, la història de les pioneres del moviment feminista, amb  Carey Mulligan, Anne-Marie Duff i Helena Bonham Carter.

De la resta de nominacions, permetu que comenti:

Que Eddie Redmayne, Oscar a Millor Actor l’any passat, no ha estat nominat per The Danish Girl, malgrat els seus esforços transvestint-se; sinó que la nominada ha estat la sseva partenaire Alicia Vikander.

Que John MacLean ha estat nominat com a Millor Nou Director, per Slow West.

Que Mr Holmes s’ha quedat només amb la candidatura de Milo Parker com a Millor Revelació de l’Any.

Que Carol, de Todd Haynes, aspira al BIFA a la Millor Pel·lícula Internacional; categoria en què coincideix amb Fill de Saül, de Laszló Nemés, entre d’altres títols.

La llista completa de nominacions: Nominations Announced for Moët British Independent Film Awards 2015.

FOTO: The Lobster, de Yorgos Lanthimos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!