Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

11 d'octubre de 2015
3 comentaris

Altres veus: “Segon origen”, de Carles Porta

Una referència a crítiques i comentaris publicats en català sobre Segon origen, de Carles Porta, estrenada ja a la nostra cartellera.

Es tracta de crítiques o articles publicats a diferents mitjans ran de l’estrena de la pel·lícula a bona part de la nostra cartellera. Resums o fragments del que han escrit els autors, amb la intenció de recollir-ne aportacions a la reflexió, tot reivindicant el paper de la crítica cinematogràfica. Per descomptat que, de les crítiques, cal llegir-ne l’original i completes i, per això, quan ho permet el mitjà on ha estat publicada, en poso l’enllaç.

Toni Vall, Segon origen, diari Ara: (..) És una obra decebedora, executada amb mitjans de sobres per esdevenir molt millor del resultat que un percep en pantalla. Un càsting equivocat i una versió original amb un doblatge al català maldestre són peatges massa feixucs (..) Una trama erràtica i formulària, sense personalitat (..)

Sergi Sánchez, Segon Origen, Time Out Barcelona: (..) El problema és que durant la primera hora de metratge el conflicte brilla per la seva absència, i això provoca que l’espectador es desentengui d’una cosa tan conflictiva com és l’apocalipsi. Si hi afegim un infame doblatge en català (..)

Quim Casas, Els últims homes vius, El Periódico: (..) funciona sempre a menys de mig gas tant en les coses que respecta de la mítica novel·la de Manuel de Pedrolo com en les que incorpora de collita pròpia (..) Li falta força, tensió i conflicte en gairebé totes les seves seqüències, li sobra un excés de subratllat musical (..)

  1. Decepció total.
    La Alba es anglesa i parla catalá amb accent ¿? aixó per començar…peró es que no han respectat el llibre, es més aviat com una “versió” falten coses (sempre pasa a les pel.licules que surten d´un llibre…pero) sobren personatges ¿que fot allà el Sergi? han canviat moltes escenes….en fin, fiasco.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!