Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

13 de setembre de 2015
0 comentaris

Venècia 2015: els premis

Ahir es va acabar la 72a edició del festival de Venècia i se’n van fer públics els premis

Venècia 2015: els premis.

El Jurat format per Alfonso Cuarón (president), Elizabeth BanksEmmanuel Carrère, Nuri Bilge Ceylan, Hou Hsiao-hsien, Diane Kruger, Francesco Munzi, Pawel Pawlikowski i Lynne Ramsey, ha atorgat els guardons següents:

Lleó d’or: Desde allá  (Desde allá | From Afar | Da lontano). Direcció: Lorenzo VIGAS. Guió: Lorenzo Vigas, basat en una història de Guillermo Arriaga i Lorenzo Vigas. Productores de: Veneçuela i Mèxic. Durada: 1h33. Intèrprets: Alfredo Castro, Luís Silva. Sinopsi: Home de mitjana edat i prou ben situat, l’ Armando (Alfredo Castro) atrau nois a casa amb diners. Ell no vol tocar, només veure des d’una distància estricta. També segueix un home de negocis d’edat avançada amb qui sembla haver tingut una relació traumàtica. La primera trobada de l’Armando amb un pinxo de carrer, l’ Elder (Luis Silva), és violenta, però això no desanima la fascinació de l’home solitari per aquest adolescent guapo i dur. Pels diners, l’ Elder el visita regularment i així és com entre ells es forja una intimitat inesperada. Però el passat assetja l’Armando i l’Elder comet l’últim acte d’afecte per Armando. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Celluloid Dreams. Distribuïdores: pendent. Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Notes: Opera prima | Thriller psicològic de cocció lenta produït per Guillermo Arriaga, Gabriel Ripstein i Michel Franco.

Millor Direcció: Pablo TRAPERO, per El Clan (El Clan). Guió: Pablo Trapero, basat en el cas policial del clan Puccio. Productores d’: Argentina i Espanya. Durada: 1h48. Intèrprets: Guillermo Francella, Peter Lanzanai. Sinopsi: Arquímedes Puccio i el seu fill Alejandro semblen veïns normals i corrents, però tenen un negoci familiar secret: segresten persones i en demanen rescat. Vídeos: Tràiler VO. Vendes internacionals: Film Factory. Distribuïdores: pendent. Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions.

Gran Premi del Jurat: Anomalisa (Anomalisa). Direcció: Charlie KAUFMAN i Duke JOHNSON. Guió: Charlie Kaufman. Productores d’: EUA. Durada: 1h30. Film d’animació, en stop-motion, amb Jennifer Jason leigh, David Thewlis, Tom Noonan. Sinopsi: La pel·lícula segueix la història d’un orador motivacional d’èxit que viatja pel país tot canviant la vida de moltes persones. Tanmateix, en transformar els altres, perd una mica de si mateix. La seva vida es torna cada vegada més avorrida i monòtona i la gent… està començant a semblar-li tothom igual. Tot d’una, la veu d’una noia li trasbalsa la vida, fent-lo finalment sentir-se viu. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: HanWay Films. Distribuïdores: pendent. Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions.

Millor Actriu: Valeria Golino, per Per amor vostro (Per amor vostro). Direcció: Giuseppe M. GAUDINO. Guió: Giuseppe M. Gaudino, Isabella Sandri i Lina Sarti, basat en una història de Giuseppe M. Gaudino. Productores d’: Itàlia i França. Durada: 1h50. Intèrprets: Valeria Golino, Massimiliano Gallo, Adriano Giannini. Sinopsi: Filmada en blanc i negre, entre Nàpols i Pozzuoli, i parlada en el dialecte de la zona, la pel·lícula explica la història de l’Ana, dona que treballa a la televisió, on se l’aprecia i valora molt. Però quan torna a casa, amb els seus tres estimats fills i amb el marit del qual pretén ignorar els vincles amb el crim organitzat, l’Anna se sent desmoralitzada i perduda. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Rai Com. Distribuïdores: Officine Ubu. Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions.

Millor Actor: Fabrice Luchini, per L’ermini (L’hermine | Courted). Direcció: Christian VINCENT. Guió: Christian Vincent. Productores de: França. Durada: 1h38. Intèrprets: Fabrice Luchini, Sidse Babett Knudsen. Sinopsi: En Xavier Racine és un temut president de tribunal penal. Tan dur amb si mateix com amb els altres, l’anomenen “El president de dues xifres”: amb ell, sempre cauen més de deu anys. Tot es capgira però el dia que es retroba amb Birgit Lorensen-Coteret. La dona forma part del jurat que ha de jutjar un home acusat d’homicidi. Fa sis anys, en Racine es va enamorar d’aquesta dona. Gairebé en secret. Potser es tracta de l’única dona que mai hagi estimat. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Gaumont. Distribuïdores: Gaumont (Fr). Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions.

Millor intèrpret emergent: Abraham Attah, per Beasts of No Nation (Beasts of No Nation). Direcció: Cary FUKUNAGA. Guió: Cary Fukunaga; adaptació de la novel·la epònima d’ Uzodinma Iweala. Productores d’: EUA. Durada: 2h13. Repartiment: Idris Elba (el Comandant), Abraham Attah (Agu), Richard Pepple (pare Friday). Sinopsi: Encara infant, Agu és obligat a convertir-se en nen-soldat a l’exèrcit del sanguinari “Comandant”, a la guerra civil d’un país africà sense nom. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Netflix. Distribuïdores: pendent. Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions.

Millor Guió: Christian VINCENT, per L’ermini (L’hermine | Courted). Direcció: Christian VINCENT. Guió: Christian Vincent. Productores de: França. Durada: 1h38. Intèrprets: Fabrice Luchini, Sidse Babett Knudsen. Sinopsi: En Xavier Racine és un temut president de tribunal penal. Tan dur amb si mateix com amb els altres, l’anomenen “El president de dues xifres”: amb ell, sempre cauen més de deu anys. Tot es capgira però el dia que es retroba amb Birgit Lorensen-Coteret. La dona forma part del jurat que ha de jutjar un home acusat d’homicidi. Fa sis anys, en Racine es va enamorar d’aquesta dona. Gairebé en secret. Potser es tracta de l’única dona que mai hagi estimat. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Gaumont. Distribuïdores: Gaumont (Fr). Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions.

Premi Especial del Jurat: Frenzy (Abluka). Direcció: Emin ALPER. Guió: Emin Alper. Productores de: Turquia, França, Qatar. Durada: 1h54. Intèrprets: Mehmet Özgür, Berkay Ates. Sinopsi: Istanbul està presa per la violència política. L’Estat utilitza noves tècniques subterrànies en la caça de terroristes als barris de barraques. En Kadir treballa com a recol·lector d’escombraries per buscar rastres de fabricació de bombes – el preu que va pagar per una secreta llibertat condicional anticipada-. Va a trobar-se amb el seu germà petit, l’Ahmet, que treballa per a la ciutat com a exterminador de gossos de carrer. Malgrat el seguit d’ esforços d’en Kadir, l’Ahmet sembla reticent a desenvolupar un vincle fraternal profund. L’escalada de la pressió de les autoritats crea la sospita i la desconfiança. Desitjos fora de lloc d’en Kadir duen a una gelosia irracional, i l’Ahmet s’aferra estranyament a un gos ferit. Com es fa evident que l’Ahmet l’està evitant, en Kadir inventa teories conspiratives per explicar-ne el comportament. No hi ha fugida possible de l’atmosfera asfixiant que pot convertir els amics en enemics. La seva paranoia delirant només pot conduir a la destrucció. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: The Match Factory. Distribuïdores: pendent. Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions.

El Jurat de la Millor Opera Prima, format per Saverio Costanzo (president), Charles Burnett, Roger Garcia, Natacha Laurent i Daniela Michel, ha atorgat el premi següent:

Lleó del futur: La infantesa d’un líder (The Childhood of a Leader | L’enfance d’un chef). Direcció: Brady CORBET. Guió: Brady Corbet i Mona Fastvold.. Productores d’: Anglaterra, Hongria, Bègica i França. Durada: 1h53. Intèrprets: Liam Cunningham, Bérenice Bejo, Stacy Martin, Yolande Moreau, Tom Sweet, Robert Pattinson. Nota sinòptica: faula sobre l’ascens del feixisme al segle XX, lliurement inspirada en les vivències d’infantesa d’alguns grans dictadors del segle XX. Retrat sinistre d’un mal emergent, amb la mateixa sensació de temor que Els altres i La profecia. Sinopsi: La història d’un noi nord-americà que viu a França el 1918, quan el seu pare treballa pel govern nord-americà en la preparació del Tractat de Versalles. El que veu contribueix a modelar-li la ideologia, i nosaltres ens convertim en testimonis de com neix un ego aterridor. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Protagonists Pictures. Distribuïdores: pendent. Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Notes: Debut en el llargmetratge, com a director, de l’actor Brady Corbet.

La totalitat dels premis oficials de la 72a Mostra de Venècia: Premis oficials.

Foto: ASAC. © La Biennale di Venezia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!