Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

4 de setembre de 2015
0 comentaris

Sokurov, Giannoli, Depp, Wiseman..: Tercera jornada de Venècia 2015

Segueix l’interès artístic o comercial de les propostes del festival de Venècia 2015, en aquesta tercera jornada:

Competició.

2-FRANCOFONIA-Photo2Francofonia (Francofonia). Direcció: Aleksandr SOKUROV. Guió: Alexei Jankowski, Aleksandr Sokurov. Productores de: França, Alemanya, Holanda. Durada: 1h27. Intèrprets: Louis-Do de Lencquesaing, Benjamin Utzerath. Sinopsi: Docuficció en què, mitjançant la història de Jacques Jaujard i del comte Franz Wolff-Metternich, Sokourov explora els vincles entre art i poder, el museu com a lloc viu de civilització i ens mostra el que l’art pot dir de nosaltres mateixos al mig d’un dels conflictes més sagnants que el món ha conegut. La “col·laboració” d’aquests dos homes té a veure amb la preservació dels tresors del Louvre i d’algunes de les moltes obres expoliades als jueus. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Films Boutique*. Distribuïdores: Academy Two (It). Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Foto: gentilesa de Film Press Plus.

Marguerite 6 © Larry HorricksMarguerite (Marguerite). Direcció: Xavier GIANNOLI. Guió: Xavier Giannoli; lliurement inspirat en la vida de Florence Foster Jenkins. Productores de: França, Txèquia, Bèlgica. Durada: 2h07. Intèrprets: Catherine Frot, André Marcon, Michel Fau, Christa Théret, Denis Mpunga, Sylvain Dieuaide. Sinopsi: 1921, al començament dels daurats anys vint. No gaire lluny de París, hi ha una festa al castell de Marguerite Dumont. Com cada any, tot d’amants de la música es troben reunits per una gran causa, convocats per la propietària. Ningú no en sap gaire res d’aquesta dona, llevat que és rica i que viu totalment entregada a la seva passió: la música. La Marguerite canta. Canta de tot cor, però terriblement fora de to. De manera semblant a la Castafiore, la Margueritte ha estat visquent la seva passió tancada en la seva pròpia bombolla, i el seu públic hipòcrita, sempre atret per a enfotre’s, fa com si ella fos la diva que es pensa ser. Quan un periodista jove i provocador publica un article entusiasta de la seva darrera actuació, la Marguerite comença a creure encara més en el seu talent. I això li dóna l’empenta que necessitava per fer realitat el seu somni. Malgrat les reticències del marit i amb l’ajut d’un diguem-ne “divo”, decideix assajar per a oferir un primer recital a una multitud de desconeguts. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Memento Films Int.. Distribuïdores: Memento. (Fr) | Movies Inspired (It). Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Foto: © Larry Horricks; gentilesa de la Mostra de Venècia.

Fora de competició.

Black Mass 1 - courtesy of Warner Bros.Black Mass (Black Mass). Direcció: Scott COOPER. Guió: Mark Mallouk i Jez Butterworth; adaptació del llibre Black Mass: The True Story of an Unholy Alliance Between the FBI and the Irish Mob, de Dick Lehr i Gerard O’Neill (HarperCollins Publishers, 2001). Productores d’: EUA. Durada: 2h02. Repartiment: Johnny Depp (Whitey Bulger), Kevin Bacon (Charles McGuire), Benedict Cumberbatch (Bill Bulger), Joel Edgerton (John Connolly), Peter Sarsgaard (Brian Halloran),  Sienna Miller (Catherine Greig), Juno Temple (Deborah Hussey), Dakota Johnson (Lindsey Cyr). Sinopsi: La veritable història de Whitey Bulger, el criminal violent més infame de la història del sud de Boston i germà de Bill Burger, advocat i polític demòcrata que presidí el Senat de l’estat de Massachusetts i la Universitat de Massachusetts. Després d’una sèrie d’accions violentes, es va convertir en un informador de l’FBI durant 30 anys amb la idea d’acabar amb una família mafiosa que li trepitjava el seu terreny. Whitey Bulger va ser un dels fundadors del clan de Winter Hill, de Boston i la seva ascensió en el món del crim va comptar amb el suport d’un amic d’infantesa, John Connolly, agent de l’FBI. Vídeos: Tràiler VO. Vendes internacionals: Warner Bros. Pictures. Distribuïdores: WB (esp), WB (It) . Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Foto: gentilesa de Warner Bros., via Mostra de Venècia.

In Jackson Heights. Direcció: Frederick WISEMAN. Productores d’: EUA. Durada: 3h10. Documental sobre la multiculturalitat de Jackson Heights, a Queens. Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals.

Horitzons.

Tharlo. Direcció: Pema TSEDEN.

Mountain. Direcció: Yaelle KAYAM.

Jornades dels Autors.

Arianna. Direcció: Carlo LAVAGNA.

Harry’s Bar. Direcció: Carlotta CERQUETTI. Documental.

Bang Land. Direcció: Lorenzo BERGHELLA. Animació.

Setmana de la Crítica.

Il viaggio (Banat). Direcció: Adriano VALERIO.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!