Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

3 de setembre de 2015
0 comentaris

Venècia 2015: segona jornada

Segona jornada de la 72a Mostra de Venècia, amb totes les seccions ja actives:

Competició.

LFG_1 (4)Looking for Grace (Looking for Grace). Direcció: Sue BROOKS. Guió: Sue Brooks. Productores d’: Austràlia. Durada: 1h37. Intèrprets: Richard Roxburgh, Radha Mitchell, Odessa Young, Terry Norris, Harry Richardson. Sinopsi: Grace, impetuosa mossa de catorze anys, fuig de casa amb una seva amiga, arreplegant el que el pare tenia guardat a la caixa de seguretat, per anar a veure un concert de la seva banda preferida. Quan els seus pares s’adonen del que ha fet la noia, comencen un llarg viatge per la regió Wheatbelt, d’Austràlia Occidental, per a trobar-la. Amb l’ajuda d’un detectiu retirat, aquests pares s’adonen de sobte que han d’enfrontar la realitat, els canvis en la seva pròpia relació, així com la que mantenen amb la filla. Un drama irònic sobre les mentides, els secrets, el dolor i l’amor. Una reflexió sobre els traumes dels adolescents i dels de mitjana edat. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Fortissimo Films. Distribuïdores: pendent. Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Foto: gentilesa de la Mostra de Venècia.

Beasts of No Nation 2 courtesy of NetflixBeasts of No Nation (Beasts of No Nation). Direcció: Cary FUKUNAGA. Guió: Cary Fukunaga; adaptació de la novel·la epònima d’ Uzodinma Iweala. Productores d’: EUA. Durada: 2h13. Repartiment: Idris Elba (el Comandant), Abraham Attah (Agu), Richard Pepple (pare Friday). Sinopsi: Encara infant, Agu és obligat a convertir-se en nen-soldat a l’exèrcit del sanguinari “Comandant”, a la guerra civil d’un país africà sense nom. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Netflix. Distribuïdores: pendent. Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Foto: gentilesa de Netflix.

Fora de competició.

Winter on Fire. Direcció: Evgeny AFINEEVSKY. Productores d’: Ucraïna. Durada: 1h25. Documental sobre la revolució a Ucraïna del 2014. Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals.

Spotlight 1 Credit Kerry HayesSpotlight (Spotlight). Direcció: Thomas McCARTHY. Guió: Thomas McCarthy i Josh Singer. Productores d’: EUA. Durada: 2h03. Intèrprets: Michael Keaton, Mark Ruffalo, Rachel McAdams, Stanley Tucci, Liev Schreiber, Brian d’Arcy James. Sinopsi: la història real i alhora fascinant de com un equip d’investigació del Boston Globe va guanyar el premi Pullitzer, va sacsejar la ciutat i provocar una crisi en una de les institucions més antigues i de confiança del món. Quan el tenaç equip ”Spotlight”, de reporters del diari, va aprofundir en les denúncies d’abusos a l’Església Catòlica, la investigació d’un any els dugué a descobrir dècades d’encobriment en els més alts nivells de l’”establishment” religiós, legal i governamental de Boston, tot desfermant una onada de revelacions arreu del món. Tens thriller d’investigació. Vídeos: Tràiler VO. Vendes internacionals: eOne Features. Distribuïdores: BiM (It). Més informació: Imdb (ang) | Sensacine (esp) | AlloCiné (fr)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Foto: de Kerry Hayes, gentilesa de la Mostra de Venècia.

Horitzons.

Boi Neon 1Neon Bull (Boi Neon). Direcció: Gabriel MASCARO. Guió: Gabriel Mascaro. Productores de: Brasil, Uruguai, Holanda. Durada: 1h41. Intèrprets: Julio Cazarré, Maeve Jinkings, Aline Santana, Carlos Pessoa, Vinicius de Oliveira. Sinopsi: L’Iremar treballa a Vaquejadas, un rodeo tradicional al nord-est del Brasil, on dos homes a cavall intenten abatre un toro agafant-lo per la cua. És una feina polsegosa i esgotadora, però l’Iremar és un “vaqueiro” avesat a alimentar, preparar i tenir cura dels toros. Casa seva és el camió amb què transporten els animals d’espectacle en espectacle, on conviu amb els seus col·legues: Galega, una ballarina exòtica, conductora del camió i mare de la seva filla alegre i descarada, Cacá, i Zé, el seu company de ronda al corral de bous. Junts, conformen una família improvisada, però molt unida. Però el Brasil i en concret la part nord estant canviant i la florent indústria tèxtil genera noves ambicions en l’Iremar. Estirat a la seva hamaca al darrere del camió, té el cap ple de somnis de tall de patrons, lluentons i teles exquisides amb què mentalment s’afigura els seus últims dissenys de moda sexy … Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Artscope. Distribuïdores: pendent. Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Foto: gentilesa de la Mostra de Venècia.

Italian Gangster. Direcció: Renato De Maria.

Curtmetratges.

Jornades dels Autors.

Early Winter. Direcció: Michael Rowe.

Lolo. Direcció: Julie Delpy.

Setmana de la Crítica.

Orphans. Direcció: Peter Mullan.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!