Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

22 de juliol de 2015
0 comentaris

Altres veus: “Del revès”, de Pete Docter i R. Del Carmen

Una referència a crítiques i comentaris publicats en català sobre Del revès (Inside Out | Del revés | Vice Versa), de Pete Docter i R. Del Carmen, estrenada ja a la nostra cartellera.

Es tracta de crítiques o articles publicats a diferents mitjans ran de l’estrena de la pel·lícula a bona part de la nostra cartellera. Resums o fragments del que han escrit els autors, amb la intenció de recollir-ne aportacions a la reflexió, tot reivindicant el paper de la crítica cinematogràfica. Per descomptat que, de les crítiques, cal llegir-ne l’original i completes i, per això, quan ho permet el mitjà on ha estat publicada, en poso l’enllaç.

Àngel Quintana, diari El Punt Avui, 17.07.2015, En el laberint de les mocions: (..) No es tracta de com estimular els espectadors en una història abstracta, sinó de saber buscar un equilibri perfecte entre la reflexió adulta sobre la nostra condició anímica i l’aventura infantil que necessita apropiar-se dels diferents nivells emocionals. Pete Doctor i els creadors de “Del revés” resolen el problema amb gran intel·ligència (..) El repte no és l’existència d’un relat amb un mínim de credibilitat científica (..), sinó més aviat l’elaboració d’una poètica que a partir de l’abstracció reflexioni sobre alguns temes bàsics de la conducta humana (..) L’abstracció deixa pas a una ficció autoreflexiva per acabar posant en evidència una tendència de l’animació que ens vol fer creure que el món feliç és el millor dels mons possibles (..)

Xavi Serra, diari Ara, suplement Play, 17.07.2015, Del revès: (..) no es limita a animar joguines, insectes, monstres o robots, sinó que treballa a partir d’una abstracció total: la consciència emocional d’un ésser humà (..)  Al servei d’una altra idea igualment atrevida: situar el motor de la història en la dificultat d’una nena per acceptar que la tristesa i la pèrdua formen part de la vida. Obra mestra de la qual possiblement gaudiran més pares que fills (..)

Sergi Sánchez, Time Out Barcelona, 17.07.2015, Del revès: (..) revela que l’animació digital, sempre tan preocupada pel fotorealisme, pot explotar tota la seva creativitat posant en escena idees abstractes i emocions intangibles, sent alhora didàctica i commovedora. Hi ha poques pel·lícules mainstream que s’atreveixin a innovar descrivint un procés tantes vegades vist al cinema com fer-se gran (..)

Foto: ©2015 Disney-Pixar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!