Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

23 de maig de 2015
0 comentaris

“Chronic”, de Michel Franco: revista de premsa

Projectada ahir al matí, últim divendres de la 68a edició del Festival de Canes, Chronic, del mexicà Michel Franco, està protagonitzada per Tim Roth, en el rol d’un cuidador de malalts terminals que tragina un passat tan aclaparador com amagat.

Imma Merino, diari El Punt Avui, A l’entorn de la mort: (..) Franco aborda la malaltia i la mort de manera sòbriament realista, sense remarcar el dramatisme. Aquest valor del film, però, també és la seva mancança, perquè provoca un cert distanciament. Potser no era capaç de ferlo d’una altra manera.

Xavi Serra, diari Ara, Crònica del 23 de maig: (..) Amb una mirada clínica i distant, el director mexicà Michel Franco segueix Roth de pacient en pacient encaixant a poc a poc el trencaclosques d’aquesta ànima torturada. El film té un aire a cinema rigorós i truculent de la dècada passada, com un Michael Haneke de segona mà, i un xoc final absolutament gratuït.

Nando Salvà, diari El Periódico, Crònica del 23 de maig: (..) Michel Franco posseeix una forma única i incomparablement torbadora de contemplar assumptes espinosos (..) Una anàlisi brutalment honesta, subtil complexa sobre les motivacions i el cost emocional que envolten el seu protagonista (..) Tim Roth en absolut estat de gràcia. Llàstima que en l’escena final Franco decideixi llançar a l’espectador un innecessari i trampós cop d’efecte (..)

Salvador Llopart, diari La Vanguardia, Crònica del 23 de maig: (..) Immens està també el petit Tim Roth (..) Sobre un autista emocional (..) Roth aporta tragèdia, una mica més, a un film que no en necessita (..)

Foto: gentilesa del Festival de Canes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!