Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

20 de maig de 2015
0 comentaris

“Sicario”, de Denis Villeneuve: primeres reaccions i revista de premsa

D’uns origens polifacètics, amb produccions molt del Quebec, en francès, amb vocació de narrativa singular; Denis Villeneuve està passant a un cinema en anglès, thrillers, i de camí de fer la nova “Blade Runner”. Sicario ha revelat un autor que s’ha colaten el “mainstream” o ha aixecat acta que el corrent dominant ha engolit un altre cineasta prometedor?

Sicario. Direcció: Denis VILLENEUVE. Producció nord-americana. Intèrprets: Emily Blunt, Jon Bernthal, Josh Brolin, Benicio Del Toro, Jeffrey Donovan. Sinopsi: Una jove agent de l’FBI (Emily Blunt) s’incorpora a una missió secreta de la CIA que pretén acabar amb el cap d’un cartel mexicà. Aquesta experiència li posa els valors ètics i morals contra les cordes.

Tira_horitzontalEulàlia Iglesias, tuit: SICARIO confirma que el principal mèrit de Denis Villeneuve és convèncer que és millor cineasta del que realment és (..)Les pelis de Villeneuve sempre s’assemblen a les d’algun altre director. A SICARIO toca citar Michael Mann i Kathryn Bigelow. #Cannes2015.

Àngel Quintana, Facebook: Sicario de Denis de Vileneuve és un thriller sobre el cartel de Ciudad Juárez i el joc brut de la policia. Té un personatge femení que crea un cert distanciament crític. I ho desenvolupa a Caimán: Cannes 2015 en tiempo real.

Imma Merino, diari El Punt Avui, Territori de llops: (..) aborda la guerra bruta contra la brutalitat dels narcotraficants mexicans a través d’una ficció que s’inspira en la realitat de la frontera entre Mèxic i els EUA (..) Una jove policia de l’FBI que observa horroritzada els mètodes d’un grup d’elit de les forces de seguretat dels EUA que traspassa la frontera (..)  li permet mantenir una distància crítica respecte a aquests mètodes  (..) Villeneuve evita una certa justificació de la violència contra el Mal (..) “Sicario” és un film d’una certa solidesa i duresa, però amb un estil poc autoral (..).

Xavi Serra, diari Ara, Denis Villeneuve porta a Canes la guerra bruta contra la droga: (..) la proposta apuntava a una nova variació del narcothriller d’acció, i així ha sigut (..) “Sicario” no aporta novetats significatives als esquemes narratius del gènere (..) Tensa i potent posada en escena de Villeneuve. L’arribada a Ciudad Juárez d’una comitiva de totterrenys per traslladar un capo als Estats Units o la incursió nocturna d’un grup d’assalt fan pensar en el cinema d’estetes de l’acció com Michael Mann o Kathryn Bigelow, tot i que sense la mateixa distinció. Es manté el dubte sobre la personalitat de Villeneuve com a director (..)

Nando Salvà, diari El Periódico, Villeneuve i les ombres de la lluita antidroga: El director d”Incendis’ i ‘Prisioneros’ deixa el seu segell al ‘thriller’ ‘Sicario’ (..) Estem davant un director d’idees fixes. L’assumpte de “Sicario” és el narcotràfic, però la trama no se centra en la persecució d’un dolent o la destrucció d’una xarxa sinó en el conflicte entre dues ideologies oposades sobre com lluitar contra aquesta plaga a la frontera entre els Estats Units i Mèxic (..) Resulta una mica difícil prendre’s el dilema moral que Villeneuve planteja tan seriosament com ell mateix sembla fer-ho (..) El canadenc és brillant construint tensió i orquestrant una sèrie de seqüències d’acció particularment sorprenents per la manera com desafien les convencions del gènere (..)

Salvador Llopart, diari La Vanguardia, Canes, la revolució dels talons alts: (..) cineasta de misteri i de l’imprevist, especialista a atrapar l’atzar de la vida, ha realitzat amb “Sicario” un film que aparentment és d’acció (..) Però es nota molt aviat que això li importa poc (..) “Sicario” troba el seu interès i la seva raó de ser molt aviat en la poesia fosca que envolta les víctimes. O millor, en els qui els sobreviuen (..)

Petre Bradshaw, The Guardian, tuit: Whoa. Did Denis Villeneuve just take Michael Mann’s crown? Sicario is a muscular, brutal action thriller at #Cannes2015. I ho ha desenvolupat a la seva crítica al diari,  Emily Blunt cracks the cartel in a white-knuckle thriller: Denis Villeneuve borrows Michael Mann’s crown to take control of a straight-ahead genre movie as Emily Blunt, Josh Brolin and Benicio del Toro battle Mexican druglords (..)

Scott Foundas, Variety, tuit: I think I took about six breaths during the entirety of Denis Villeneuve’s blistering SICARIO. I s’ha esplaiat a la Cannes Film Review:  (..) a blisteringly suspenseful, ever surprising cartel thriller.

Alejandro G. Calvo, tuit: A SICARIO le basta con tres largas (y estilizadas) secuencias de acción para demostrar que está más cerca de Michael Mann que de Soderbergh (..) Era predecible que Denis Villeneuve iba a cuadrar un thriller sobre el narcotráfico en SICARIO. Me lo he pasado pirata. #Cannes2015.

Philipp Engel, Fotogramas, ¿El narcothriller definitivo?: (..) se ha quedado, finalmente, en la promesa de algo grande que no ha sucedido. Un mero entretenimiento que no tiene demasiado sentido en Cannes, pese a sus magníficas tomas aéreas.

Carlos F. Heredero, Caimán, Cannes 2015 en tiempo real: (..) títulos como este los hemos visto ya de todos los colores, y el de Villeneuve no es precisamente el más destacado de ellos (..)

Frédéric Strauss, Télérama, Heuresement y a Benicio: Trafic de drogue, méchants, cadavres, flics… tous les ingrédients sont réunis pour maintenir la tension. Mais peut-on vraiment réinventer le film de cartel? (..) Mais Denis Villeneuve a sans doute estimé qu’il pouvait, avec Sicario, aborder cet univers réaliste et sanglant sous un angle nouveau. Il avait raison de le croire. Il avait tort aussi (..) On a un peu l’impression de voir un petit film de genre tenu avec un grand talent. Et de découvrir ce film dans la compétition cannoise ajoute à la confusion : la rigueur formelle de Villeneuve est mise en avant, mais ce sont aussi tous les gages qu’il donne au cinéma commercial qui ressortent. Ce qui peut aboutir à ne contenter personne (..)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!