Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

19 de maig de 2015
0 comentaris

“Més fort que les bombes”, de Joachim Trier: primeres reaccions i revista de premsa

La Competició de Canes ha travessat l’equador del Festival i ho fa amb Més fort que les bombes, del cineasta noruec Joachim Trier, conegut a casa nova per la seva anterior Oslo, 31 d’agost.

Més fort que les bombes (Louder than bombs | Plus fort que les bombes). Direcció: Joachim TRIER. Intèrprets: Isabelle Huppert, Jesse Eisenberg, Gabriel Byrne, Amy Ryan. Sinopsi: Tres anys després de la seva mort sobtada, es prepara una exposició de l’obra de la famosa fotògraf de guerra Laura Freed. L’esdeveniment provoca que el marit i els dos fills de la difunta es retrobin, com no ho feien des de fa anys. En sobreeixir un secret inquietant, els tres homes es veuen obligats a mirar-se els uns als altres i a si mateixos des d’una altra perspectiva, redefinir les seves necessitats i els desitjos més íntims.

Tira_horitzontal

Eulàlia Iglesias, tuit: El millor de LOUDER THAN BOMBS, correcte drama familiar de Joachim Trier, és el jove actor Devin Druid, vist a OLIVE KITTERIDGE. #Cannes2015.

Àngel Quintana, a Facebook: Joaquim Trier va triomfar amb el seu segon film, una bona pel.lícula noruega. Amb Lourder than bombs roda en anglés amb actors de prestigi. El resultat no és tant brilant, sembla com una pel.lícula de la primera época d’Atom Egoyan. De totes maneres manté l’interès. I s’esplaia a Caimán: Cannes 2015 en tiempo real.

Alejandro G. Calvo, tuit: Ayer (tras Renoir), cerré el día con LOUDER THAN BOMBS de Joachim Trier. Una versión arty de Men, Women & Children. Mal.

José Luís Losa García, a Facebook: (..) “Louder tan Bombs”, razonablemente inquietante, de Joachim Trier. I ho ha desenvolupat a La Voz de Galícia: No deja de apostar por los desfíos en la irregular pero estimulante Louder tham Bombs.

Peter Bradshaw, The Guardian, Louder than Bombs review: muffled English-language debut by Joachim Trier: (..) a contrived family drama in the English language, portentously entitled Louder Than Bombs. The resulting noise turns out to be a bit muffled and very anti-climactic: a rather silly, pointless and directionless film.

Peter Debruge, Variety: Cannes Film Review.

Louis Guichard, Télérama, Place à l’introspection subtile et élégante: Le portrait doux et mélancolique d’une famille endeuillée. Où l’on a parfois l’impression de découvrir une autre Isabelle Huppert aux côtés de Gabriel Byrne et Jesse Eisenberg. Une proposition cohérente du réalisateur.

3I els cronistes nostrats han dit coses així (gairebé tuits, a la premsa en paper!):

Imma Merino, diari El Punt Avui, Depressió al pas de l’equador del Festival: (..) explora d’una manera òbvia, i amb una estructura narrativa aleatòria en què s’alterna el present i el passat, en les conseqüències en una família del suïcidi de la mare (..) Isabelle Huppert amb una poca convicció inesperada.

Xavi Serra, diari Ara, Crònica del 19 de maig: (..) aquest drama sobre els intents d’una família per acceptar la mort de la mare resulta insubstancial en la seva inerta contemplació de la deriva dels personatges.

Nando Salvà, diari El Periódico, Crònica del 19 de maig: S’esperava més del noruec Joachim Trier (..) És una pena que “Loder tham bombs”, pretensiosa història (..) sigui tan desdibuixada (..) que resulta difícil saber on està realment el drama i per què importa.

Salvador Llopart, diari La Vanguardia, Crònica del 19 de maig: (..) Un film que es mira directament en (el millor de) l’últim Terrence Malick, però sense la seva obsessió per la bellesa formal. Un mosaic de dolor davant la pèrdua de la mare (..), però on la vida ha de continuar (..)

Fotos: Memento Films.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!