Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

14 de maig de 2015
0 comentaris

Primeres reaccions: El film de Kore-eda, entre bonic i cursi, Ozu i Garci

La primera pel·lícula en competició projectada a Canes 2015 ha estat La nostra germana petita (Umimachi Diary | Our Little Sister  | Trois soeurs), del japonès Hirokazu Kore-eda.

UmimachiDiary_Photo2_bisLa nostra germana petita (Umimachi Diary | Our Little Sister  | Trois soeurs). Direcció: Hirokazu KORE-EDARepartiment: Haruka Ayase (Sachi), Masami Nagasawa (Yoshino), Hirose Suzu (Suzu asano), Kaho (Chika). Sinopsi: Tres germanes viuen juntes en un casalici a la ciutat de Kamakura. Per obligació, han d’anar a l’enterrament del seu pare, que fa 15 anys les va abandonar, i així és que fan cap a un indret de la ruralia per assistir al funeral. Allà coneixen la seva germanastra, la Suzu, tímida òrfena de només 13 anys d’edat. De seguida s’hi fan i, de comú acord, li proposen que se’n vagi a viure amb elles. Amb il·lusió, la Suzu ho accepta i d’aquesta manera comença una nova vida de joioses descobertes per a les quatre germanes…

Tira_horitzontalLes primeres reaccions, en forma de piulades, comencen rufant el nas:

Eulàlia Iglesias: A OUR LITTLE SISTER, Koreeda presenta quatre germanes solteres com a unitat familiar autònoma en un melo que voreja lo cursi. #Cannes2015.

Manu Yáñez: En #OurLittleSister, Kore-eda ensaya un cine disperso, alusivo, de pinceladas. El resultado es irregular. Tiene momentos Ozu y otros ñoños. I ho amplia a Otros Cines Europa: Kore-eda, entre Ozu y el Spielberg más sentimentalista.

Alejandro G. Calvo: En OUR LITTLE SISTER Kore-eda sigue creyendo que cada vez se parece más a Ozu, pero en realidad es cada vez más Garci.

Però d’altres tuits demostren que hi ha hagut qui s’hi ha embadalit:

Carlos F. Heredero: Una hermosa película de Kore-eda, invadida por una suave y subterráneo emoción y con ecos del cine Ozu abre la competición de Cannes. I ho amplia a Caiman: Cannes en tiempo real.

Peter Bradshaw: Hirokazu Kore-eda’s Our Little Sister passes the Bechdel test and every other kind of test: what a lovely film. Review up later #Cannes2015

Pel que fa a les primeres crítiques que se n’ha publicat:

Première, Christophe Narbonne, Kore-eda cau en la buidor.

Télérama, Louis Guichard: 4 protagonistes en un relat llis.

Variety, Maggie Lee: Un retrat agraciat però una mica emocionalment ofegat de quatre germanes.

Sight and Sound, Nick Roddick: una saga episòdica de quatre germanes que també és un cant a les virtuts de l’Arcàdia.

Fotos: © 2015 Akimi Yoshida, SHOGAKUKAN, FUJI TELEVISION NETWORK INC., SHOGAKUKAN INC., T

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!