Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

18 d'abril de 2015
0 comentaris

I Miguel Gomes, també a la Quinzena de Canes 2015

quinzaine_2015_40x60_presse_WEBrvbNo para de sorprendre’ns, la Quinzena dels Realitzadors de Canes. Després d’haver anunciat que tenien l’últim film de Philippe Garrel, van ensalivar-nos avançant que també havien aconseguit el darrer treball d’Arnaud Desplechin i dient-nos, a més, que és la millor pel·lícula i la més emotiva que mai ha fet. Doncs si no en vols dues, tres: avui ens han deixat ben parats en fer-nos saber que Les mil i una nits, del portuguès Miguel Gomes, també l’han programat a la seva mostra, que tindrà lloc entre el 14 i el 24 de maig de 2015. Garrel, Desplechin, Gomes: tres cineastes que s’esperaven a la Competició del Festival i que ara mateix estan convertint la Quinzena 2015 en una convocatòria d’altíssim interès cinèfil.

Les mil i una nits, la pel·lícula, o més ben dit les tres meravelloses pel·lícules de Miguel Gomes, es programaran a la Quinzena dels Realitzadors, ha comunicat Edouard Waintrop, delegat general d’aquesta manifestació, que ha afegit: Aquesta magnífica sèrie inspirada per les històries que explica Xahrazad i per esdeveniments que han tingut lloc a Portugal els anys 2013 i 2014, país aleshores sotmès a una política que negava la justícia social, posarà ritme a la nostra programació. Cadascun d’aquests tres films, dirigits amb fantasia desenfrenada i gran llibertat, tindrà el seu dia a la Quinzena. I és que el conjunt de l’obra dura 6h 37minuts i s’ha estructurat en tres volums:

Volum 1: L’inquiet.

image_355
Volum 2: El desolat.

image_356
Volum 3: L’encantat.

image_357Les mil i una nits (As 1001 Noites | Arabian Nights). Direcció: Miguel GOMES. Coproducció: franco-germano-helvètico-portugusa. Durada: 6h37. Guió: Telmo Churro, Miguel Gomes, Mariana Ricardo. Intèrprets: Adriano Luz, Carloto Cotta, Rogerio Samora, Joana de Verona, Gonçalo Waddington. Sinopsi: A Portugal, en plane crisi, un director cinematogràfic proposa construir històries sobre la misèria en què es troben. Tanmateix, en no trobar sentit al que fa, covardament fuig i deixa sola la bella Xahrazad. Li caldrà entusiasme i gosadia per no avorrir el Rei amb històries tristes del seu país! A mesura que passen les nits, la inquietud du a la desolació i al seu torn a l’encantament. Així és que Xahrazad organitza les històries que explica al Rei en tres volums. I comença així: “M’ha arribat, Oh Rei feliç, que en un país trist entre tots els països…” Més informació: Web oficial | Imdb | AlloCiné | Productora 1 | Productora 2 | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores.

Fotos: O Som e A Fúria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!