Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

15 d'abril de 2015
0 comentaris

Philippe Garrel inaugurarà la Quinzena dels Realitzadors de Canes 2015

L’ambient al voltant de Canes 2015 es va escalfant a mesura que s’acosta l’hora que es facin públiques les programacions del Festival (dijous, 16 d’abril), Setmana de la Crítica (dilluns, 20 d’abril) i Quinzena dels Realitzadors (dimarts, 21 d’abril). Així, avui ens ha enganxat de sorpresa el delegat general de la Quinzena en anunciar que L’ombre des femmes, de Philippe Garrel, un títol que sonava pel certamen gros -tot i que aquest Garrel i els del Festival mai s’han acabt d’avenir…-, serà la pel·lícula que inaugurarà la 47a Quinzena dels Realitzadors, el proper 14 de maig. Tot un tanto per a la Quinzena, que clarament no s’han volgut esperar a fer-ho saber el dia 21, ni tan sols han deixat que el Festival demostrés que ells no l’havien programada.

https://www.youtube.com/watch?v=ZWFosx14VlE

L’ombre des femmes és una pel·lícula de Philippe Garrel -ha declarat el delegat general de la Quinzena-. Un film d’amor i sobre l’amor, sobre les traïcions, les grans i les petites, les que guanyen terreny en la història i les que ens enverinen la vida. Una obra elegant, cruel i tendra sobre la covardia ordinària dels homes, la intel·ligència de les dones, l’heroisme quotidià de les enamorades, la seva lucidesa… Amb Clotilde Courau, enlluernadora, lena Paugam i Stanislas Merhar.

Cartell_fr_SBSDIstDirecció: Philippe GARREL. Producció helvètico-francesa. Guió: Jean-Claude Carrière, Caroline Deruas-Garrel, Philippe Garrel, Arlette Langmann. Fotografia: Renato Berta. Sinopsi: variacions al voltant de l’amor, parelles que neixen i moren, la circulació del desig…En Pierre i la Manon són pobres. Es dediquen a fer documentals amb quatre rals i viuen de fer feinetes. En Pierre coneix una jove becària, Elisabeth, i es converteix en la seva amant. Però en Pierre no vol deixar la Manon per a anar-se’n amb l’Elisabeth, vol tenir-les totes dues. Un dia, l’Elisabeth, l’amant jove d’en Pierre, descobreix que la Manon, la dona d’en Pierre, té un amant i ho explica a en Pierre… Aquest es decata per Manon, perquè és a qui estimava. I com que se sent traït, implora la Manon i es deixa córrer l’Elisabeth. La Manon, pel seu compte, trenca amb el seu amant. Es pot suposar que ho fa perquè s’estima en Pierre. Intèrprets: Stanislas Merhar, Clotilde Courau, Lena Paugam, Vimala Pons, Mounir Margoum, Jean Pommier, Thérèse Quentin, Antoinette Moya. Més informació: Imdb | AlloCiné | Unifrance | Productora | Vendes internacionals | AP. Distribuïdores: SBS.

Philippe Garrel ja va participar en la primera edició de la Quinzena amb Le lit de la Vierge i és la quarta ocasió en què hi presenta pel·lícula.

Foto capçalera i cartell pel·lícula: SBS Distribution.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!