Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

15 d'abril de 2015
0 comentaris

“Victor XX”, curt d’alumnes de l’ESCAC, a la Cinéfondation de Canes 2015

D’entre les 18 pel·lícules d’escoles de cinema que han estat seleccionades per a participar a la Cinéfondation del Festival de Canes, hi ha Victor XX, de Ian Garrido López, de la barcelonina ESCAC.

Projecte que ha aconseguit 2.355€ a Verkami, es defineix com una història d’amor i transexualitat, que té de protagonista en Víctor. A en Víctor li agrada jugar amb el seu gènere, no sap si se sent noi o noia. Viu en un poblet de pescadors d’Almeria amb la seva mare, la Mari Ángeles, i la seva nòvia, la Rahma. Però és a la ciutat, protegit per l’anonimat, on es descobreix. El secrets, tanmateix, costen de mantenir-se, i el Víctor finalment haurà d’enfrontar-se a la seva mare i a la Rahma per defensar la imatge que debò li retorna el mirall.

Si bé es pot dir que tots els actors són d’Almeria, persones autòctones, algunes amb experiència en el món de la interpretació i d’altres no, l’equip tècnic del film està format en gran part per alumnes de l’ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya), i és el seu projecte final de carrera. Anteriorment, aquest equip ja havia col·laborat en el pilot de la sèrie televisiva Queer.

Ian Garrido, guionista i director del curtmetratge (dura 20 minuts), s’ha criat a Níjar, un poblet d’Almeria. I s’assegura que la història que s’hi explica és molt autoreferencial:  Res en aquest curtmetratge és fruit del capritx o l’atzar. Tot neix de la necessitat d’explicar, des d’un punt de vista molt personal, un tema no gaire tractat. Un dels motius per els quals s’ha decidit plantejar el rodatge al punt d’origen, Almeria (..). És una història (que es vol construïda amb persones, no amb personatges) realitzada per i per a persones que no encaixen en el sistema binari de gènere home o dona.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!