Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

13 d'abril de 2015
0 comentaris

Sorpresa i canvis a la inauguració de Canes 2015

Quedarà per a la llegenda del Festival de Canes la història del que deu haver passat realment enguany amb la tria de la pel·lícula que ha d’inaugurar el certamen, el proper 13 de maig. És costum que aquest primer film s’anunciï de manera prou anticipada i, en canvi aquest 2015, s’ha fet públic avui, a només tres dies que es doni a conèixer el conjunt de la selecció oficial del festival. En canvi, des de fa setmanes sabem que  Mad Max: Fury Road, de George Miller, es projectarà fora de competició en la segona jornada: era un títol dels que sonaven fort per a inaugurar i resulta que, sense fer-ho, li han donat el tractament habitualment reservat als films d’obertura. Hi havia altres nòvies, cap confirmada pels organitzadors, esclar. Es parlava del nou Woody Allen, del nou film d’animació de Pete Docter, del retorn de Rappeneau acollit amb la “grandeur” d’una gala inaugural…

LaTêteHaute@WildBunch(2)El títol finalment escollit és La tête haute, d’Emmanuelle Bercot, que si bé era ja a la primera llista de rumors, no semblava pas destinada a obrir els esplendors “cannoises”. Anem a pams. Aquesta és la informació que tenim sobre el film: Le tête haute. Direcció: Emmanuelle BERCOT. Guió: Emmanuelle Bercot, Marcia Romano. Intèrprets: Rod Paradot, Catherine Deneuve, Benoît Magimel, Sara Forestier. Sinopsi: El trajecte educatiu de Malony, dels sis als divuit anys: jove delinqüent que una jutgessa de menors i un educador malden per salvar, incansablement. Més informació: Facebook oficial | Imdb | AlloCiné | Productora | Vendes internacionals Elle Driver | AP. Distribuïdores: Wild Bunch.

Tota una sorpresa, que significa un canvi, com expliquen els responsables del Festivals de Canes a la nota feta pública aquesta tarda: L’elecció d’aquesta pel·lícula podrà semblar sorprenent respecte als codis generalment aplicats a la Inauguració de Canes -diu Thierry Frémaux, delegat general del certamen-. Evidentment, és el reflex de la nostra voluntat de veure com el Festival comença amb una obra diferent, forta i commovedora. La pel·lícula d’Emmanuelle Bercot parla de coses importats sobre la societat d’avui en dia, en la tradició d’un cinema modern, plenament compromès en les qüestions socials el caràcter universal del qual el converteix en obra ideal per al públic mundial que es donarà cita a Canes.

EllaSe'nVa_DIR© Jean-Marie LeroyÉs la primera vegada, en 68 anys d’història del Festival, que una directora té l’honor d’inaugurar-lo. En aquesta ocasió, a més, Emmanuelle Bercot es converteix en símbol de la tasca promocional del cinema d’autor (i per tant d’aquests autors) que mena el certamen. El 1997, Les vacances, un curtmetratge de la cineasta ja hi va participar i va rebre el premi del Jurat. El 1999, amb el seu film de final d’estudis -a la Femis-, La puce, va formar part de la selecció de la Cinéfondation, enduent-s’hi el Segon Premi. El 2001, amb la seva “opera prima”, Clément, va participar a Un Certain Regard. Després, la seva carrera de cineasta, actriu i guionista ha anat agafant volada i, així el 2011, estigué a la Competició de Canes com a guionista de Polisse, de Maiwenn.

728x90-1El Festival de Canes 2015 tindrà lloc del 13 al 24 de maig, amb els germans Coen com a presidents del Jurat; Isabella Rossellini com a presidenta del Jurat d’Un Certain Regard i Abderrahmane Sissako com a president del Jurat dels Curtmetratges i de la Cinéfondation. El dijous 16 d’abril, a les 11.00h, se n’anunciarà la selecció oficial. I, per cert, els responsables del certamen no han informat si el film inaugural participarà en la competició o no.

FOTO: Wild Bunch.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!