Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

13 de març de 2015
0 comentaris

Jia Zhangke, Carrossa d’Or 2015

Les vostres pel·lícules ens han fascinat per la seva vitalitat. La vostra aspiració de llibertat, la vostra capacitat de captar la rapidesa dels canvis de la societat xinesa, de mostrar-ne la corrupció, la violència, amb lucidesa i subtilesa, el vostre compromís amb la generació jove, ressonen en tots nosaltres. Les vostres pel·lícules són poemes visuals, en què cada pla aporta, precisos com són, un acte de pensament (..) Volem reconèixer-vos com a artista compromès, independent, poeta, visionari (..)  Cadascuna de les vostres pel·lúcules és un bé preciós, perquè ens intrueix sobre la societat xinesa, però també sobre l’home, la seva solitud i el seu camí espiritual (..) Sou el testimoni d’aquestes vides. Fragments de la carta que ha enviat a Jia Zhangke el Consell d’Administració de Societat de Realitzadors de Films (SRF), integrat per:  Stéphane Brizé, Laurent Cantet, Malik Chibane, Catherine Corsini, Frédéric Farrucci, Pascale Ferran, Denis Gheerbrant, Esther Hoffenberg, Cédric Klapisch, Héléna Klotz, Sébastien Lifshitz, Anna Novion, Katell Quillévéré, Christophe Ruggia, Pierre Salvadori, Céline Sciamma i Jan Sitta.

17_rgbD’ençà 2002, els cineastes de la SRF (organitzadora de la Quinzena dels Realitzadors) reten homenatge a un col·lega lliurant-li el premi “La Carrosse d’Or”, durant el Festival de Canes. Aquest premi vol reconèixer en el guardonat les qualitats innovadores dels seus films, la seva audàcia i la intransigència en la posada en escena i la producció. Aquest 2015, la SRF acaba d’escollir el xinès Jia Zhangke com a destinatari del premi.

PlatformEl dijous 14 de maig, al Théâtre Croisette es projectarà Platform, de Jia Zhangke, que anirà seguida d’una “masterclass”, tot a la tarda, just abans que, a les 19.30h, se li lliuri el premi al cineasta, al decurs de la cerimònia inaugural de la Quinzena dels Realitzadors 2015.

Han rebut anteriorment La Carrosa d’Or:

2002 : Jacques Rozier
2003 : Clint Eastwood
2004 : Nanni Moretti
2005 : Ousmane Sembene
2006 : David Cronenberg
2007 : Alain Cavalier
2008 : Jim Jarmusch
2009 : Naomi Kawase
2010 : Agnès Varda
2011 : Jafar Panahi (en absència)
2012 : Nuri Bilge Ceylan
2013 : Jane Campion
2014 : Alain Resnais (a títol pòstum)

FOTOS:

Caràtula: Jia Zhangke

1a. Still Life (Sanxia haoren), de Jia Zhangke (2006)

2a. Platform (Zhantai), de Jia Zhangke (2000)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!