Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

9 de febrer de 2015
0 comentaris

BAFTA: les grans derrotades, “Birdman” i “The Imitation Game”

Boyhood ha guanyat els 3 BAFTA (premis de l’acadèmia britànica de cinema), 2 dels quals, els més importants: Pel·lícula i Direcció (més el de Patricia Arquette com a Millor Actriu en Paper Secundari). En total, tants BAFTA com La Teoria del tot, que ha tingut l’honor de ser considerada Millor Pel·lícula Britànica, el Millor Guió Adaptat i tenir el Millor Actot -Eddie Redmayne-. Tants premis com Whiplash, que ha sumat al ja cantat de JK Simmons com a Millor Actor en Paper Secundari (pel seu rol de tirànic professor musical), els de Millor Muntatge i Millor So. I tanmateix, cap d’aquestes pel·lícules no ha estat la que més BAFTA ha congriat, honor que ha tingut (Oh, sorpresa!) El Gran Hotel Budapest: 5 premis (Guió, Música Disseny de Producció, Vestuari i Maquillatge/Perruqueria).

Així les coses, què se n’ha fet de Birdman, que aspirava a10 premis i de The Imitation Game, que n’era candidata a 9? The Imitation Game se n’ha anat de buit (res, 0 BAFTA) i Birdman ha hagut de conformar-se amb 1 BAFTA (el de la Millor Fotografia), tants guardons com els de Pride (Millors Debuts), Still Alice (Julianne Moore, Millor Actriu, indiscutida), Ida (Millor Film de Parla No Anglesa), Interstellar (Efectes Especials Visuals, esclar), The Lego Movie (Animació) i Citizenfour (el documental sobre Snowden.

La notícia, allò destacat dels BAFTA d’enguany és que els acadèmics hagin derrotat com ho han fet The Imitation Game i Birdman: un munt de nominacions per a total no res o gairebé res.

Nominacions prèvies: Perfum d’Òscar a les nominacions dels BAFTA.

FOTO: La careta dels Bafta (Acadèmia britànica del cinema)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!