Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

11 de febrer de 2015
0 comentaris

“Gone with the Bullets”, de Jiang Wen (Berlín 2015)

Fitxa de Gone with the Bullets (Yi bu zhi yao)

Direcció: Jiang Wen. Guió: Jiang Wen, Wang Shuo, Liao Yimei, Shu Ping, Yan Yunfei, Guo Junli, Sun Yue, Sun Rui, Yu Yanlin. Producció: Beijing Buyilehu Film and Culture Company (Pequín, la Xina), Emperor Motion Pictures Company (Hong Kong, la Xina). Durada: 2h00.

Repartiment: Jiang Wen (Ma Zouri), Ge You (Xiang Feitan), Zhou Yun (Wu Liu), Shu Qi (Wanyan Ying), Hung Huang (Qin Sai Nan).

Sinopsi: Xangai, anys vint del segle passat. En Ma Zouri és un antic aristòcrata convertit en estafador professional. D’acord amb el policia “Bruni” Xiang Feitan, renten diners a gran escala per a l’insaciable playboy Wu-Seven. Entre els tinglados que munten, hi ha un concurs de bellesa, anomenat “Competició de les Flors”, en què participa l’elit de la ciutat. Inesperadament, guanya un candidat amb qui no es comptava, Wanyan Ying, i això desferma una cadena d’esdeveniments, una voràgine letal.

https://www.youtube.com/watch?v=u6N6IW1k7Y4

Vendes internacionals: Columbia Pictures/Sony Pictures. Distribuïdores: pendent. Data d’estrena: mercat espanyol, dd.mm.aaaa; mercat francès, dd.mm.aaaa. Més informació: Imdb | AlloCiné|Filmaffinity.

Festival de Berlín 2015

Competició

Gone with the Bullets

Altres festivals: Festivals. Reconeixements: Premis i nominacions.

Apunts en aquest blog: pendent.

201510528_7DirectorJiang Wen (Tangshan, China, 05.01.1963).Actor i director. Nascut en una família de militar, de ben jove començà a interessar-se per fer d’actor. Des de 1986 ha interpretat personatges principals en pel·lícules de destacats cineastes xinesos, tasca que li ha valgut un bon reguitzell de premis tant cinematogràfics com televisius. El 1994 debuta en la seva faceta de director, amb A la calor del sol (Yangguang canlan de rizi | In the Heat of the Sun | Días de sol) -sobre quatre joves durant la Revolució Cultural-, que entra en competició a Venècia -Copa Volpi per a l’actor Yu Xia-. I el 2000, amb el seu segon film, Dimonis al llindar de la porta (Guizi Lai le | Devils on the doorstep) guanya el Grand Prix del Festival de Canes i se li complica la vida. Les autoritats comunistes xineses, que no havien donat el vist-i-plau perquè la pel·lícula fos al certamen francès, el van represaliar tot prohibint-li de dirigir més pel·lícules durant cinc anys. Així és que fins el 2007 no torna a posar-se darrere la càmera, però El sol també s’aixeca (Tai yang zhao chang sheng qi | The Sun Also Rises | Le soleil se lève aussi) també participa a la Mostra de Venècia i es projecta en festivals com Bullets_dir_01@L11Toronto, Hong Kong, Tòquio i, més endavant, a Locarno. El 2008, Jiang Wen és un dels signants del film col·lectiu New York, I Love You, i tot seguit comença la trilogia dels “Bullets”, amb Let the Bullets Fly (Rang zi dan fei), presentada a Locarno 2011 -comèdia dramàtica de gàngsters, críptica barreja de gèneres en què Jiang tracta un passatge de la turbulenta història del país, situant-se en una remota província xinesa, als anys vint del segle passat-. Ara, en la segona part de la trilogia, que entra en competició a la Berlinale,  el cineasta fa cap a la gran ciutat, Xangai, sense moure’s dels anys vint; amb tota l’opulència d’aquella època, fent visibles tanmateix les seqüeles de la guerra civil i l’amenaça d’una propera agitació social, això sí, entre vestits extravagants i conjunts sumptuosos: un autèntic ball a la boca d’un volcà.

https://www.youtube.com/watch?v=sEznsKlMcjE

Foto de capçalera: Jiang Wen, Ge You. © Beijing Buyilehu Film & Culture Co., Limited. Gentilesa del Festival de Berlín. Fotos del director: 1a) Gentilesa del Festival de Berlín, 2a) Jiang Wen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!