Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

13 de desembre de 2014
0 comentaris

Altres veus: “L’amor és estrany”, d’Ira Sachs

Una selecció de fragments de crítiques i comentaris publicats en català sobre L’amor és estrany, d’ Ira Sachs, estrenada ja a la nostra cartellera.

Es tracta de crítiques o articles publicats a diferents mitjans ran de l’estrena de la pel·lícula a bona part de la nostra cartellera. La tria dels fragments no pressuposa ni un resum del que ha escrit l’autor, ni la conclusió de la seva reflexió sobre el film. La meva intenció és recollir-ne algunes aportacions a la reflexió. Per descomptat que les crítiques cal llegir-les completes i, per això, quan ho permet el mitjà on ha estat publicada, en poso l’enllaç.

(..) Ira Sachs cita Ozu com el model d’El amor es extraño i, tot i que el film sembli molt novaiorquès, amb les seves copes de vi blanc abans de sopar, el seu classisme inteŀlectual i els dilemes morals provocats pels lloguers prohibitius, no és tan diferent de ‘Cuentos de Tokio’ (Sergi Sánchez, El amor es extraño, Time Out Barcelona, 07.11.2014)

Love@Golem (8)

Sota la superfície encalmada d’El amor es extraño –una pel·lícula fluvial com la vida mateixa–, s’hi amaga una idea terrorífica: la certesa que les conseqüències dels nostres actes tenen més a veure amb l’acatament de les normes socials que amb el compliment dels nostres desitjos més nobles (..) Sense paternalismes i situant la càmera a una distància pudorosa, Sachs converteix el film en una espècie de nocturn de Chopin reinterpretat per Yasujirō Ozu (Manu Yáñez, El amor es extraño, diari Ara, 07.11.2014)

Love@Golem (7)

(..) Mentre parla sobre l’amor i el dolor, l’edat i la classe, i la facilitat amb què les coses que donàvem per segures se’ns escorren entre els dits, ell no recorre a grans drames ni grans trames ni grans gestos, encara que sí que recorre a grans emocions, subtils i commovedores (Nando Salvà, Estimar, malgrat tot, diari El Periódico, 07.11.2014)

Love@Golem (3)

Fotos: Golem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!