Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

5 de setembre de 2014
0 comentaris

Andrew Niccol i Andrei Konchalovski tanquen la competició de Venècia 2014

Penúltima jornada de la Mostra de Venècia 2014, amb la projecció dels últims films en competició, els darrers d’Horitzons, la cloenda de la Setmana de la Crítica…

Venècia 2014. Competició.

El veterà Andrei Konchalovski torna amb un film ambientat a Rússia, inspirat en històries reals i amb la gent d’un poble arraconat fent el seu propi paper:

Z_LesNitsEnBlancDelCarter@V14(1)Les nits en blanc del carter (Belye nochi pochtalona Alekseya Tryapitsyna | The Postman’s White Nights). Direcció: Andrei KONCHALOVSKY. Producció russa. Guió: Elena Kiseleva, Andrei Konchalovsky. Intèrprets: Aleksey Tryapitsyn, Irina Ermolova, Timur Bondarenko. Sinopsi: En un poble rus oblidat per la resta del món, l’única manera d’arribar a terra habitada és travessant el llac. L’únic contacte que la gent té amb el món exterior és un carter que va i ve. Tot i que tenen a prop una base aeronàutica, els habitants de la zona viuen com si fossin al Neolític. No tenen govern, serveis socials ni obres. Una dona, de qui el carter està enamorat, deixa enrere la vida en aquell poble i se’n va a viure a ciutat. El vaixell del carter s’espatlla i no els pot dur més el correu. La vida que duia se li enfonsa i fa cap a la ciutat, seguint la dona; però no passa gaire temps que torna, sense que hi hagi cap motiu. Més informació: Mostra de Venècia | Imdb. Vendes internacionals: Andrei Konchalovsky Studios. Director: Andrei Konchalovsky (Moscú, Rússia, 20.08.1937). Nat Andrei Sergeevich Mikhalkov-Konchalovskiy. Extracte de filmografia: Siberíada (1979), Els amants de Maria (1984), El tren de l’infern (1985), Duet for One (1986), Shy People (1987), Tango i Cash (1989), The Inner Circle (1991), The Nutcracker in 3D (2009), Les nits en blanc del carter (2014).

El neo-zelandès Andrew Niccol presenta les seves cartes al Lleó d’Or, tornant a col·laborar amb l’actor Ethan Hawke, amb una història que gira sobre els problemes ètics que es planteja un pilot de drones:

11398-Good_Kill_4Good Kill. Direcció: Andrew NICCOL. Producció nord-americana. Guió: Andrew Niccol. Intèrprets: Ethan Hawke, Bruce Greenwood, January Jones, Zoë Kravitz, Jake Abel. Sinopsi: Un pare de família (Ethan Hawke) treballa de pilo de drones. Opera a la zona de Las Vegas i quan comença a reflexionar sobre el que està fent i sobre la guerra contra els talibans que mena a distància, entra en crisi… Més informació: Mostra de Venècia | Imdb. Vendes internacionals: Voltage Pictures. Altres festivals: Toronto 2014 Special Presentations. Director: Andrew Niccol (Paraparaumu, Nova Zelanda, 10.06.1964). Guionista (El Show de Truman) i director. Extracte de filmografia com a director: Gattaca (1997), Simone (2002), Lord of War (2005), Good Kill (2014).

Venècia 2014. Fora de Competició.

Luca Zingaretti, especialment conegut a casa nostra per ser el comisario Montalbano de la sèrie televisiva que du el nom d’aquest personatge, és ara un advocat d’ofici que ha de traspassar la ratlla de la legalitat per salvar la pell de la seva filla:

Z_11738-Perez_2-Luca_ZingarettiPérez. Direcció: Edoardo DE ANGELIS. Producció italiana. Guió: Edoardo De Angelis, Filippo Gravino. Intèrprets: Luca Zingaretti, Marco D’Amore, Simona Tabasco, Giampaolo Fabrizio, Massimiliano Gallo. Sinopsi:En Demetrio Pérez (Luca Zingaretti) és un advocat d’ofici. Podria ser una gran jurista, però la por l’ha frenat. Sempre ha considerat la seva mediocritat com un refugi eficaç de l’infelicitat. Quan el perill es cola a casa seva, s’adona fatalment que no és així. Encalçat pels fets, en la brega per defensar la vida de la seva filla, promesa amb un criminal perillós, infringeix totes les regles i lleis hagudes i per haver. Més informació: Mostra de Venècia | Imdb. Vendes internacionals: pendent. Distribuïdores: Medusa*. Director: Edoardo De Angelis (x). Extracte de filmografia: Mozzarella Stories (2011), Pérez (2014).

Els festivals de cinema es disputen el prolífic actor i director James Franco. A Venècia, el tenen amb el pretext de lliurar-li -valga’m Déu!- el “Glory to the Filmmaker Award” i, acte seguit, li projecten The Sound and the Fury:

Z_11760-The_Sound_and_the_Fury_3El soroll i la fúria (The Sound and the Fury | L’urlo e il furore). Direcció: James FRANCO. Producció nord-americana. Guió: Matt Rager; adaptació de la novel·la El soroll i la fúria, de William Faulkner (Ed. Proa). Intèrprets: James Franco, Scott Haze, Tim Blake Nelson, Joey King, Ahna O’Reilly, Seth Rogen. Sinopsi: Al Mississippí, al llindar de la Gran Depressió. La decadència tèrbola i laberíntica dels Compson, artistòcrates del sud caiguts en desgràcia. La història de la família, narrada des de diferents punts de vista. Els Compson tenen quatre fills: Quentin (Jacob Loeb i Brady Permenter), Candance (Ahna O’Reilly i Stella Allen), Jason (Scott Haze i Cody Farr) i Benjamin (James Franco).La jove Caddy, única germana, és objecte de la narració dels seus tres ben diferents germans i es converteix en presència càndida i tranquil·litzadora, germana egoista, mare desnaturalitzada que abandona la filla… Més informació: Mostra de Venècia | Imdb. Vendes internacionals: pendent. Altres festivals: Toronto 2014 Special Presentations. Director: James Franco (Palo Alto, Califòrnia, EUA, 19.04.1978). Actor, guionista, productor, artista i director. Extracte de filmografia com a director: The Ape (2005), Fool’s Gold (2005), Good Time Max (2007), The Feast of Stephen (2009), The Broken Tower (2011), Sal (2011), My Own Private River (2012), Interior. Leather Bar (2013), As I Lay Dying (2013), Child of God (2013), El soroll i la fúria (2014), Bukowski (2014)…

Venècia 2014. Horitzons.

Els Horitzons venecians 2014 arriben al seu darrer dia fins a Geòrgia i l’Azerbaidjan:

Z_11992-Kredits_limiti_1Línia de crèdit (Kreditis Limiti | Line of Credit). Direcció: Salomé ALEXI. Producció franco-germano-georgiana. Guió: pendent. Intèrprets: Nino Kasradze. Sinopsi: La Nino (Nino Kasradze) és una dona d’uns quaranta anys que ha tingut una vida moguda a la Unió Soviètica, però que en la moderna Geòrgia es troba amb les dificultats d’adaptar-se als canvis. La Nino obté un gran préstec amb interessos molt alts i de mica en mica es converteix en deutora. És així que queda atrapada en un cercle en què no hi veu sortida. Més informació: Mostra de Venècia | Imdb. Vendes internacionals: pendent. Directora: Salomé Alexi (x).

Z_12256-Nabat_3Nabat. Direcció: Elchin MUSAOGLU. Produïda a l’Azerbaidjan. Guió: pendent. Intèrprets: Fatemeh Motamed Arya, Vidadi Aliyev, Sabir Mamadov, Farhad Israfilov. Sinopsi:La Nabat i el seu marit, Iskender, antic treballador forestal ara vell i malalt, viuen en una caseta arraconada, lluny del poblet més proper. La guerra de Nagorno Karabakh fa anys que dura i el seu fill ha mort al front. El seu únic mitjà de subsistència ve de la llet produïda a partir de la seva única vaca.La Nabat va cada dos dies al poble, per a vendre’n; però quan la guerra hi arriba, el poblet va quedant abandonat, fins a quedar desert. Quan l’Iskender mor, la Nabat ha de sobreviure com un llop solitari al poble, ara buit. Més informació: Mostra de Venècia | Imdb. Vendes internacionals: DreamLab Films. Director: Elchin Musaoglu (x).

Al marc de la secció Horitzons, avui es projecta la segona tongada de curts en competició. Podeu destriar-ne metratges consultant aquí: Orizzonti.

Jornades dels Autors. Venècia 2014.

A les Jornades dels Autors, avui toca repassar les tres darreres dècades de la Història d’Itàlia:

Z_Patria@JA-V14 (1)Patria. Direcció: Felice FARINA. Producció italiana. Guió: Beba Slijepcevich, Luca D’Ascanio, Felice Farina, Dino Giarrusso; adaptació del llibre Patria 1978-2010, d’Enrico Deaglio. Intèrprets: Francesco Pannofino, Roberto Citran, Carlo Giuseppe Gabardini. Sinopsi: L’obrer Salvo s’enfila a la torre de la fàbrica on treballa, per a protestar contra l’acomiadament, o potser només per ràbia cega, amenaçant de llançar-se de dalt a baix. En Giorgio, treballador i representant sindical, tot i que és de caràcter i ideologia política ben contrària, va a ajudar-lo. En Luca, discapacitat, (..) se’ls afegeix per fer-los companyia. Durant una nit, repassen els últims trenta anys de la vida del país. Més informació: Mostra de Venècia | Imdb. Vendes internacionals: Nina Film. Director: Felice Farina (Roma, Lazio, Itàlia, 14.08.1954). Extracte de filmografia: Condominio (1991), Ultimo respiro (1992), Senza freni (2003), La fisica dell’acqua (2009), Patria (2014).

Setmana Internacional de la Crítica. Venècia 2014.

Cloenda de la Setmana de la Crítica, amb la projecció, en sessió especial, del film:

Z_29.SIC-ARANCE E MARTELLO-1Arance e martello. Direcció: Diego BIANCHI. Producció italiana. Guió: Diego Bianchi. Intèrprets: Diego Bianchi, Giulia Mancini, Lorena Cesarini. Sinopsi: Calorós estiu de 2011, en plena era Berlusconi. La vida d’un tranquil mercat de barri rep una sacsejada letal quan l’Ajuntament decideix tancar-lo. L’única organització política on la gent pot recórrer és la secció local del Partit Democràtic, que està separat del mercat per un mur de formigó, construït per permetre la construcció del metro. Aquest serà un dia paradoxal i únic, divertit i dramàtic a la vegada, en el qual tot plegat es converteix en paradigma satíric de la història recent d’Itàlia. Més informació: Setmana de la Crítica de Venècia | Imdb. Vendes internacionals: Fandango. Distribuïdores: Fandango. Director: Diego Bianchi (x). Conegut com a “Zoro”, el 2003 va obrir un blog un expressa les seves opinions. Entre 2008 i 2011 roda els vídeos de la sèrie “Tol·lerància Zoro”, que difón primer Youtube i posteriorment per les cadenes de televisió Rai3 i la 7.  Ha dirigit els documentals “Finale di partita” (2011 i “Anno Zoro – Finale di partita 2012” (2013). Amb la col·laboració de Simone Conte, ha publicat el llibre Kansas City. La Roma di Luis Enrique. Cronache tifose di una revoluciòn complicata (2012). Ha tingut cura de la secció “La posta di Zoro” a Il riformista i del blog “La 7 di Zoro” al web de la 7. Actualment té la secció “Il sogno di Zoro” al suplement Venerdi de Repubblica. Des de març de 2013, dirigeix i presenta el programa “Gazebo” a Rai3.

Crèdits fotogràfics:

Foto de capçalera: Mostra de Venècia.

Fotos Competició: Mostra de Venècia.

Fotos Fora de Competició: Mostra de Venècia.

Fotos Horitzons: Mostra de Venècia.

Fotos Jornades dels Autors: Jornades dels Autors

Fotos Setmana de la Crítica: 29SIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!