13 d'octubre de 2012
Sense categoria
4 comentaris

Eleccions regionals o nacionals ?

Qui defensarà i vindicarà la Catalunya completa en les properes eleccions al Parlament de la Catalunya autònoma? Què diran sobre els Països Catalans els programes de les diferents candidatures? Quants valencians i mallorquins, homes o dones, hi haurà a les llistes respectives, donant testimoni de tota la nació catalana?

Si el Principat de Catalunya no assumeix i reclama tot el seu espai nacional tindrà perduda la batalla de la independència i, a mig termini, mai no passarà més enllà d’ésser una regió autònoma o un estat associat d’Espanya. Perquè CiU s’hi avindrà, a aquest estat-us. El Principat, tot sol, sempre podrà ser integrat, sempre pot ser integrable, en un projecte espanyol. Cosa que no pot passar amb la nació catalana completa, i no només per l’existència de la Catalunya Nord, òbviament, sinó també per la trencadissa interna de l’estat espanyol que suposa incloure, al projecte nacional i polític català, la Franja de Ponent, el País Valencià i les Illes. In-as-si-mi-la-ble.

Som molts els qui, des de la perifèria de la Catalunya central, ens mirem aquestes eleccions i tot el procés que es viu al Principat amb l’esperança de la independència, d’una independència compartida: la independència de la nació completa. I amb aquesta perspectiva treballem i lluitem, perquè catalans ho som tots: de Perpinyà a Alacant, de Fraga a Maó i l’Alguer.

Poseu València, i Mallorca, i el Rosselló… en la vostra vida, i així sereu més lliures i més feliços.

Beneixama, 13 d’octubre de 2012 

  1. No de l’Artur, clar, però sí del votant conscient d’independència. Veurem quant n’hi haurà… Veurem quants vots rep Solidaritat. Jo tinc moltes esperances. Anem creixent a marxes forçades, tant en els actes com en el nombre de simpatitzants.
  2. Hem de fer que siguin eleccions nacionals, no per ser un estats “de” la UE, per ser un estat independent d’Espanya i sobirà. Un estat europeu, dins o fora de la UE si volem, dins o fora de l’euro si volem.
    Força en les primàries, Josep!!!!
  3. T’has llegit la brillant excogitada d’en Partal del 3 d’octubre? Jo crec que el País Valencià encara no està a punt. Un intent pancatalanista des del Principat faria sortir la urticària habitual als espanyolistes recalcitrants, als blaverets de nou encuny i a tota una colla de recelosos habituals a València. Els catalans no convencerem als qui pensen en clau castellana a València.  I encara en són molts. Només els podem mostrar el camí, i demostrar que fora d’Espanya les coses van molt millor que a dins. Si complim això i Espanya compleix amb una asfíxia econòmica rabiosa a València i a les Illes per suplir allò que ja no rep de Catalunya, la maduració serà molt ràpida i la victòria és una qüestió de temps. Després, un cop lliures tots plegats, que algú comenci a parlar de federar-nos. Però millor que no siguem els catalans.
    Aquí l’enllaç:  http://www.vilaweb.cat/editorial/4044567/pais-valencia-illes-soc-optimista.html
  4. Pas a pas, per parts, o de cop.? Jo no tinc la resposta, la qéstió és força complexa, caldria analitzar tots els paràmetres i, al final, decidir quina és l’ estratègia més adequada. Ara per ara no ho sé… Cal tenir dades, i un cop analitzades, decidir….El que està clar és que no podem decidir a la lleugera… Potser seria hora d’obrir un GRAN DEBAT SOBRE LA QËSTIÖ…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!