Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

4 de setembre de 2014
0 comentaris

Abel Ferrara presenta a Venècia el seu “Pasolini”

Willem Dafoe encarna Pier Paolo Pasolini al biopic que li dedica l’atípic Abel Ferrara, centrant-se en el seu darrer dia de vida:

Venècia 2014. Competició.

https://www.youtube.com/watch?v=9BprVAsT_bM

11650-Pasolini_1-W.Dafoe_D.TamiliaPasolini. Direcció: Abel FERRARA. Producció italo-belgo-francesa. Guió: Abel Ferrara, Maurizio Braucci, a partir d’una idea d’Abel Ferrara i Nicola Tranquillino. Intèrprets: Willem Dafoe, Riccardo Scamarcio, Ninetto Davoli, Valerio Mastandrea, Maria de Medeiros, Adriana Asti, Salvatore Ruocco. Sinopsi:Roma, novembre de 1975. Últim dia de la vida de Pier Paolo Pasolini. A punt d’acabar “Salo”, segueix impertèrrit amb la seva crítica de la classe dirigent, posant en perill la pròpia vida. les seves declaracions són escandaloses; els seus films, perseguits pels censors. Pasolini passa les seves darreres hores amb la seva mare adorada i després amb els amics més propers, abans d’agafar el seu Alfa Romeo, a la recerca d’una aventura a la ciutat eterna… Més informació: Mostra de Venècia | Imdb. Vendes internacionals: Funny Balloons. Distribuïdores: Europictures, Capricci. Altres festivals: Toronto 2014 Special PresentationsDirector: Abel Ferrara (El Bronx, Nova York, EUA, 19.07.1951). Extracte de filmografia: China Girl (1987), El rei de Nova York (1990), Bad Lieutenant (1992), Body Snatchers (1993), Snake Eyes (1993), The Addiction (1995), The Funeral (1996), The Blackout (1997), New Rose Hotel (1998), R Xmas (2001), Mary (2005), Go Go Tales (2007), Chelsea on the rocks (2008), 4h44 Últim dia a la Terra (2011), Welcome to New York (2014), Pasolini (2014).

En competició, avui, el nou film de Wang Xiaoshuai, el director de La bicicleta de Pequín:

Z_Red Amnesia 1Red Amnesia (Chuangru Zhe). Direcció: WANG Xiaoshuai. Producció xinesa. Guió: Wang Xiaoshuai, Fang Lei, Li Fei. Intèrprets: Lü Zhong, Feng Yuanzheng, Amanda Qin, Qin Hao, Shi Liu. Sinopsi: La Xina. Deng és una vídua jubilada de caràcter obstinat. Es passa el dia cuidant la seva mare, molt vella, i els seus dos fills, ja grans, sense parar atenció als esforços que tothom està fent per descarregar-li feina de la vida quotidiana. Aquesta rutina comença a trontollar-li quan Deng rep unes trucades anònimes estranyess que són tot un assetjament. Què està passant? Qui podria tenir res en contra d’ella i per què? Més informació: Mostra de Venècia | Imdb. Vendes internacionals: Chinese Shadows.  Altres festivals: Toronto 2014 Special Presentations. Director: Wang Xiaoshuai (Xangai, la Xina, 22.05.1966). Extracte de filmografia: Tan a prop del paradís (1999), La bicicleta de Pequín (2001), Drifters (2003), Somnis de Xangai (2005), Creiem en l’amor (2008),  Rizhao Chongqing (2010), 11 flors (2011), Red Amnesia (2014).

Venècia 2014. Fora de Competició.

Torna Joe Dante -si és que mai se n’havia anat-, amb una història d’amor possessiu, que aixeca tombes…

PTot enterrant l’ex (Burying The Ex). Direcció: Joe DANTE. Producció nord-americana. Guió: Alan Trezza. Intèrprets: Anton Yelchin, Ashley Greene, Alexandra Daddario, Oliver Cooper. Sinopsi:En Max (Anton Yelchin) és un bon noi que se’n va a viure amb l’Evelyn (Ashley Greene), la seva esplàndida xicota. La relació entre ells es complica, a mesura que l’Evelyn va revelant-se com un malson, maniàtica del control i controladora. En Max vol deixar-s’ho córrer ben aviat, però té por de dir-li-ho.L’atzar l’hi soluciona perquè l’Evelyn té un accident i mor. Al cap de no pas gaire temps, en Max coneix l’Olivia (Alexandra Daddario), una noia bonica que podria ser la seva ànima bessona.Però aviat es descobreix que l’Evelyn s’ha aixecat de la tomba, decidida a recuperar el seu home, qui al seu torn pot esdevenir un zombi. Més informació: Mostra de Venècia | Imdb. Vendes internacionals: Voltage Pictures. Director: Joe Dante (Morristown, Nova Jersey, EUA, 28.11.1946). Extracte de filmografia: Piranya (1978), Els udols (1981), Gremlins (1984), Exploradors (1985), El xip prodigiós (1987), Matinee (1993), Small Soldiers (1998), Tot enterrant l’ex (2014).

Venècia 2014. Horitzons.

A la jornada d’avui i en el marc de la secció Horitzons, es projecta a Venècia la primera tanda dels curtmetratges en competició (se’n pot destriar informació en aquest enllaç: Orizzonti). Però el dia és molt intens en aquesta secció paral·lela de la Mostra, amb un film projectat fora del concurs d’Horitzons i encara dos títols més.

Z_12044-Io_sto_con_la_sposa_1Io sto con la sposa. Direcció: Antonio AUGUGLIARO, Gabriele DEL GRANDE, Khaled Soliman AL NASSIRY. Producció italiano-palestina. Guió: pendent. Documental. Sinopsi: Un poeta palestí sirià i un periodista italià es troben a Milà amb cinc palestins i sirians que van desembarcar a Lampedusa, tot fugint de la guerra, i els ajuden a seguir el seu viatge clandestí cap a Suècia. Per evitar que els detinguin com a contrabandistes, organitzen un fals casament amb una amiga palestina que es fa passar per núvia i una dotzena d’italians i sirians que es vesteixen de convidats. Així disfressats, travessen mitja Europa, en un viatge de quatre dies, i tres mil quilòmetres.Un trajecte carregat d’emocions, que a més de permetre’ns conèixer les històries i els somnis de cinc palestins i sirians que fugen i dels seus peculiars contrabandistes, mostra una Europa desconeguda. Una Europa transnacional, solidària, capaç d’enriure’s de les lleis i dels controls de la Fortalesa, amb una mascarada que sembla increïble, però que no deixa de ser el relat d’una història que realment va passar a la carretera entre Milà i Estocolm entre el 14 i el 18 de novembre de 2013. Més informació: Mostra de Venècia | Imdb. Vendes internacionals: pendent. Directors: Antonio Augugliaro (x), Gabriele Del Grande (x), Khaled Soliman Al Nassiry (x). Aquest film es projecte fora del concurs de la secció Horitzons.

12360-Court_2-__Zoo_EntertainmentCourt. Direcció: Chaitanya TAMHANE. Producció índia. Guió: Chaintanya Tamhane. Intèrprets: Vira Sathidar, Vivek Gomber, Geetanjali Kulkarni. Sinopsi: El cadàver d’un treballador del sistema de drenatge es troba sota una claveguera a Mumbai. Un vell cantant de balades populars va a judici per càrrecs d’incitació al suïcidi per cantar una cançó que podria haver portat a l’empleat a cometre l’acte. A mesura que el procés avança, s’observa la vida privada, fora dels ambients laborals, dels advocats i del jutge que intervenen en el cas,  per a explorar com els valors individuals i personals d’aquestes persones poden influir en els judicis de vida i mort que tenen lloc als tribunals. Més informació: Mostra de Venècia | Imdb. Vendes internacionals: Memento Arthouse. Director: Chaitanya Tamhane (x). Autor del curtmetratge Six Strands (2011), consta com a debutant en el llargmetratge amb Court (2014).

Z_11986-Theeb_1Theeb. Direcció: Naji ABU NOWAR. Producció qatareso-emirato-anglo-jordana. Guió: Naji Abu Nowar, Bassel Ghandour. Intèrprets: Jacir Eid, Hassan Mutlag, Hussein Salameh, Marji Audeh, Jack Fox. Sinopsi: Província de Hiyaz, Imperi Otomà, 1916. Una tribu beduïnavaga pel desert mentre, sense ells saber-ho, el món està en guerra. En Theeb, es passa el dia jugant amb en Hussein, el seu germà gran. Un dia els arriben l’Edward, un oficial de l’exèrcit britànic, i en Marji, el seu guia. Demanen que els portin fins a un pou romà que és a l’antiga carretera del peregrinatge a la Meca. El pou, però, es troba en territori perillós, conegut per ser un vedat de caça per als assaltants beduïns. Més informació: Mostra de Venècia | Imdb. Vendes internacionals: Fortissimo. Altres festivals: Toronto 2014 Discovery. Director: Naji Abu Nowar.

Jornades dels Autors. Venècia 2014.

A les Jornades, avui l’adaptació del llibre El sopar, de Herman Koch, que l’editorial Ara Llibres presenta com Un thriller provocador, una tragicomèdia familiar políticament incorrecta. La millor novel·la de Herman Koch, traduïda a deu llengües i inspirada en el crim del caixer automàtic de Barcelona:

Z_INostriRagazzi@Emanuela Scarpa (1)El sopar (I nostri ragazzi | The Dinner). Direcció: Ivano DE MATTEO. Producció italiana. Guió: Valentina Ferlan, Ivano De Matteo; adaptació de la novel·la El sopar, de Herman Koch (Ara Libres – Amsterdam). Intèrprets: Alessandro Gassmann, Giovanna Mezzogiorno, Luigi Lo Cascio, Barbora Bobulova. Sinopsi: Dos germans, tan diferents de  caràcter com en les decisions de la vida. L’un, advocat famós; l’altre, pediatre enfeinat, i les seves respectives dones, eternament hostils entre si, fa anys que es troben un cop al mes, en un restaurant de luxe, per mantenir-ne el costum. Parlen de qualsevol cosa: de menjar, de l’última pel·lícula francesa estrenada al cinemes, de l’aroma afruitat d’un vi blanc, del polític corrupte de torn. Fins que una nit, unes càmeres de seguretat graven els seus respectius fills fent una fanfarronada greu, i l’equilibri de les dues famílies se’n va en orris. Com encararan dos homes, dues famílies tan diferents, un fet tràgic que els toca tan de prop? Més informació: Jornades dels Autors de Venècia | Imdb. Vendes internacionals: Raicom. Distribuïdores: 01. Director: Ivano De Matteo (x). Actor, director (ficcions, documentals), productor. El 2002 debuta en els llargmetratges de ficció, amb Ultimo stadio. Amb La bella gente (2008) guanya reconeixements al Festival d’ Annecy. El 2012, presenta a la veneciana Horitzons, Gli equilibristi.

Setmana Internacional de la Crítica. Venècia 2014.

L'”opera prima” de la Setmana Crítica ens du la del serbi Vuk Ršumović, que gosa parlar d’un nen trobat en estat salvatge per les muntanyes de Bòsnia, “civilitzat” després a Belgrad, i, finalment, quan la guerra de començaments dels noranta, enviat de retorn a Bòsnia, on el converteixen soldat…

Z_29.SIC-NO ONE'S CHILD-3Fill de ningú (Ničije dete | No One’s Child | Figlio di nessuno). Direcció: Vuk RŠUMOVIĆ. Producció serbo-croata. Guió: Vuk Ršumović. Intèrprets: Denis Murić, Pavle Čemerikić, Isidora Janković, Miloš Timotijević. Sinopsi: La primavera de 1988, a les muntanyes de Bòsnia, es troba un nen que ha crescut entre  llops. Se li dóna el nom de Haris i se l’envia a l’orfenat de Belgrad, a Sèrbia, on queda a càrrec d’Ilke. Allà es fa amic inseparable de la petita Zika i, al cap d’un temps, aprèn a dir les seves primeres paraules. Però el 1992, en plena guerra, les autoritats locals l’obliguen a tornar a Bòsnia, on li donen un rifle i l’envien al front. I una nit, per primera vegada a la vida, el nen pren una decisió per ell mateix. Més informació: Setmana de la Crítica de Venècia | Imdb. Vendes internacionals: Soul Foud Distribution. Director: Vuk Ršumović (Belgrad, Sèrbia, 1975). Debuta en el llargmetratge, amb Fill de ningú.

Crèdits fotogràfics:

Foto de capçalera: Willem Dafoe és Pasolini, per a Abel Ferrara (Capricci Films)

Fotos Competició: Pasolini (Mostra de Venècia) | Red Amnesia (Rendez-Vous)

Fotos Fora de Competició: Tot l’enterrant l’ex (© SuzanneTenner)

Fotos Horitzons: Court (Zoo Entertainment) | Io sto con la sposa (Mostra de Venècia)

Fotos Jornades dels Autors: Luigi Lo Cascio i Alessandro Gassmann, a El sopar, d’ Ivano De Matteo (© Emanuela Scarpa)

Fotos Setmana de la Crítica: Fill de ningú (29 SIC)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!