Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

23 d'agost de 2014
0 comentaris

Altres veus: “Lucy”, de Luc Besson

Una selecció de fragments de crítiques i comentaris publicats en català sobre Lucy, de Luc Besson.

Es tracta de crítiques o articles publicats a diferents mitjans ran de l’estrena de la pel·lícula a bona part de la nostra cartellera. La tria dels fragments no pressuposa ni un resum del que ha escrit l’autor, ni la conclusió de la seva reflexió sobre el film. La meva intenció és recollir-ne algunes aportacions a la reflexió. Per descomptat que les crítiques cal llegir-les completes i, per això, quan ho permet el mitjà on ha estat publicada, en poso l’enllaç.

Lucy© Festival del film Locarno (4)

(..) Resulta curiós veure com l’estètica transcendentalista de Malick ha acabat influenciant un cineasta com Besson que tothom situaria en una altra esfera del cinema. “Lucy”, la seva darrera pel•lícula, podria ser vista com un mix entre un thriller de Park Chan-Wook, una faula transcendental de Malick i un manga japonès. La barreja és sorprenent i estaria condemnada al fracàs si no fos perquè Scarlett Johansson hi aporta un carisma especial (Àngel Quintana, Del ‘thriller’ al deliri panteista, diari El Punt Avui, 22.08.2014)

(..) un dels llargs més herculis de Besson (Paula Arantzazu Ruiz, Lucy, diari Ara, 22.08.2014)

La pel·lícula comença, versió dolenta del ‘2001’ de Kubrick, amb un simi que ja va camí de l’evolució. Permeteu-me la pregunta: ¿de quina evolució estem parlant? ¿Cap a on se suposa que ens ha de portar aquest ‘thriller’ ‘sci-fi’ tan i tan estúpid –i no ho dic en un bon sentit– de Luc Besson? (Keith Uhlich, Lucy, Time Out Barcelona, 22.08.2014)

Lucy© Festival del film Locarno (2)

Crèdit fotogràfic: Universal Pictures

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!