Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

27 d'agost de 2014
0 comentaris

González Iñárritu inaugura Venècia 2014

Venècia 2014 comença amb força aquesta mateixa tarda, disparant una autèntica traca cinematogràfica.

Venècia 2014. Competició.

A la Mostra compten amb Birdman, per aixecar el teló.

Es tracta del nou film del mexicà Alejandro G. Iñárritu, protagonitzat per rostres prou coneguts com Michael Keaton, Edward Norton, Naomi Watts i Emma Stone, cosa que garanteix interès mediàtic, si les estrelles fan acte de presència al Lido. Però sobretot aquesta pel·lícula anuncia rebombori, polèmica, perquè el director de Babel i Biutiful sempre desferma passions i en aquesta ocasió, que la cosa va d’un actor de superheroi en hores baixes… en sentirem a parlar!

Birdman@Fox (5)Birdman -o la inesperada virtut de la ignorància- (Birdman -or the Unexpected Virtue of Ignorance-). Direcció: Alejandro GONZÁLEZ IÑÁRRITU. Producció nord-americana. Guió: Alejandro González Iñárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris, Armando Bo. Intèrprets: Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton, Andrea Riseborough, Amy Ryan, Emma Stone, Naomi Watts. Sinopsi: En Riggan Thompson (Michael Keaton) va ser en “Birdman”, un superheroi en la lluita contra el crim que triomfà en una sèrie de tres pel·lícules. Ara, però, és un actor més aviat pansit, lluny d’aquella glòria fugissera, i brega per a refer la carrera i la vida tot muntant una seva peça teatral a Broadway. El dia abans de l’estrena, l’obra és a punt d’ensorrar-se i en Riggan es veu obligat a contractar un actor principal, que és molt més jove que ell, un egocèntric a qui detesta. El que en resulta al decurs dels tres propers dies és certament estrany, obscur i francament hilarant, fins al punt que en Riggan gairebé hi deixa la carrera, la família i el seny. Més informació: Mostra de Venècia | Imdb. Vendes internacionals: Fox. Director: Alejandro González Iñárritu (Ciutat de Mèxic, Mèxic, 15.08.1963). Extracte de filmografia: Amores perros (2000), 21 grams (2003), Babel (2006), Biutiful (2010).

Jornades dels Autors. Venècia 2014.

La polèmica està també servida a les Jornades dels Autors, amb la projecció del seu film inaugural, Un rere l’altre, en què el sud-coreà Kim Ki-duk segueix amb les seves dosis de violència, tortures… (atenció al vídeo que en penjo tot seguit, que pot “ferir persones sensibles”).

OneOnOne@JA-V14 (3)Un rere l’altre (Il-dae-il | One on One). Direcció: KIM Ki-duk. Producció sud-coreana. Guió: Kim Ki-duk. Intèrprets: Dong-seok Ma -Don Lee-, Kim Young-min, Lee Yi-kyung. Sinopsi: Maten de manera brutal una noia d’institut. Uns soldats molt entrenats retenen un dels set assassins de la noia quan anava cap a casa seva. El deixen anar després d’haver-lo torturat i obligat a escriure una confessió del crim comès. L’home, que es creia invencible, ara està mort de por. Tanmateix, al cap d’una estona s’assabenta que altres participants en l’assassinat de la noia han estat també detinguts i torturats i, fins i tot, se’ls ha induït a suïcidar-se. Sospitant dels mateixos que el van agafar a ell, segueix un dels sets criminals i en troba l’amagatall així com els que els persegueixen, les Ombres. Més informació: Jornades del Autors Venècia 2014 | Imdb. Vendes internacionals: FineCut. Director: Kim Ki-duk (Bonghwa, Corea del Sud, 20.12.1960). Extracte de filmografia: L’illa (2000), Domicili desconegut (2001), Primavera, estiu, tardor, hivern i… primavera (2003), Samaritan Girl (2004), Ferro 3 (2004), L’Arc (2005), Time (2006), Alè (2007), Dream (2008), Arirang (2011), Pietà (2012), Moebius (2013).

Avui, a les Jornades dels Autors, també es projecta:

BeforeIDisappera@JAV14 (3)Before I Disappear. Direcció: Shawn CHRISTENSEN. Producció nord-americana. Guió: Shawn Christensen, basat en el del seu curtmetratge Curfew (2012), guanyador de l’Oscar al Millor Curt d’Imetge Real. Intèrprets: Shawn Christensen, Fatima Ptacek, Emmy Rossum, Ron Perlman, Paul Wesley. Sinopsi:En Richie (Shawn Christensen) ja no pot més. Quan està preparant de llevar-se la vida, rep la trucada de Maggie (Emmy Rossum), la seva germana. La dona passa per problemes seriosos, feia molt de temps que no parlava amb el germà, i s’ha vist obligada a telefonar-lo per a demanar-li que vagi a buscar la seva filla a col·legi. Remugant, en Richie anul·la els seus macabres plans suïcides i se’ns va a recollir la neboda, Sophia (Fatima Ptacek). La Maggie no torna a casa com havia promès i ves per on, en Richi s’ha de fer càrrec de Sophia tota la nit. Més informació: Jornades del Autors Venècia 2014 | Imdb. Vendes internacionals: Electric Entertainment. Director: Shawn Christensen. Cineasta, guionista, actor, músic, pintor…- membre de la banda de rock indie Stellastarr. Extracte de filmografia: Before I Disappear (2014) és el seu primer llargmetratge, després d’haver dirigit els curts: Walter King (2006), Brink (2010), Curfew (2012) -guanyador de l’Òscar, que ara ha convertit en llarg-.

https://www.youtube.com/watch?v=_tJjDckjXiQ

Venècia 2014. Horitzons.

Més consens sembla que hauria de congriar, en canvi, la presència a la llacuna vèneta del prestigiós Mohsen Makhmalbaf, home coneixedor de les lluites per la justícia a l’Orient Mitjà, implicat en la defensa de la democràcia i de la cultura, prestigiós cineasta dotat de talent poètic, que avui enceta les projeccions de la secció Horitzons, amb El president, ficció en què un tirà ha de conèixer de primera mà les víctimes de la seva dictadura i les causes de l’odi contra el seu règim.

Z_12202-The_President_7__BAC_FILMS_DISTRIBUTIONEl president (The President | Le President). Direcció: Mohsen MAKHMALBAF. Producció franco-britànico-germano-georgiana. Guió: Moshen Makhmalbaf, Marziyeh Meshkiny. Intèrprets: Misha Gomiashvili, Dachi Orvelashvili. Sinopsi: La història d’un dictador (d’un imaginari país caucasià) que es troba cara a cara amb la gent a qui prèviament havia subjugat. El president i la seva família governen el país amb mà de ferro, gaudint d’una vida de luxe i d’oci a costa de la misèria de la seva població. Quan un cop d’estat enderroca el seu govern brutal i la resta de la família li fuig amb avió, el president de sobte ha de deixar de cuidar el nét petit i es veu forçat a escapar. Ara convertit en el fugitiu més buscat del país, amb una recompensa sobre el seu cap, el president comença un perillós viatge amb el nen, amb qui travessa el país per arribar al mar, on un vaixell els espera per a dur-los a un lloc segur. Fent-se passar per músics del carrer i viatjant amb la mateixa gent que van patir durant anys la seva dictadura, el president deposat i el nen innocent viuen en la pròpia pell les penúries que van congriar unànimament l’odi al seu règim. Més informació: Mostra de Venècia | Imdb. Vendes internacionals: Bac Films. Distribuïdores: Bac Films. Director: Mohsen Makhmalbaf (Teheran, Iran, 29.05.1957). Extracte de filmografia: Salaam Cinema (1995), El temps de l’amor (1995),  Gabbeh (1995), Un moment d’innocència (1996) El silenci (1998), Els contes de Kish (1999), Kandahar (2001).

Crèdits fotogràfics.

Foto de capçalera: Birdman (20th Century Fox)

Foto Competició: Birdman (20th Century Fox)

Fotos Horitzons: The President (Bac Films Distribution)

Fotos Jornades dels Autors: Un rere l’altre (Jornades dels Autors)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!