Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

16 d'agost de 2014
0 comentaris

Locarno 2014: Concurs Internacional

Recull de la informació publicada sobre cada film projectat a Locarno 2014 dels que han participat al Concurs Internacional.

Locarno 2014: Concurs Internacional.

Perfídia. Direcció: Bonifacio ANGIUS. Producció italiana. Amb Stefano Deffenu, Mario Olivieri,Noemi Medas, Alessandro Gazale, Andrea Carboni, Domenico Montixi. Sinopsi:Ran de la mort de la seva dona, en Peppino creu que ha arribat l’hora de parlar clar amb el seu fill. L’Angelo té trenta-cinc anys, encara viu a cals pares i no té feina ni xicota; es passa el dia en unsòrdid bar de la rodalia, somiant despert en una vida d’allòmés banal. En Peppino, convençut que no li queda gaire temps de seguir vivint, mira d’acostar-se a l’Àngelo, per fer-lo reaccionar. En un hivern gris i desagradable, les lletanies radiofòniques i les notícies reiterades d’una crisi econòmica sense sortida ressonen en les seves pròpies solituds. Estrena mundial. Més informació: Imdb | Web de la productora (it).

Fidelio, l’odissea d’Alice (Fidelio, l’odyssée d’Alice). Direcció: Lucie BORLETEAU. Producció francesa. Amb Ariane Labed, Melvil Poupaud, Anders Danielsen Lie, Corneliu Dragomirescu, Manuel Ramirez, Thomas Scimeca. Sinopsi: L’Alice és marinera. Amb el seu home, Félix, esperant-la en terra ferma, s’embarca en el Fidelio, un vell vaixell mercant, com a segon mecànic. Un cop és a bord, s’assabenta no tan sols que el seu predecessor acaba de morir, sinó que el capità no és altre que en Gaël, el seu primer gran amor. A la cabina, troba una llibreta de l’antic mecànic i la llegeix: problemes mecànics, conquestes sexuals i malenconia amorosa… que la fan sentir propera a aquell home. Escala rere escala, entre la vida a bord enmig d’una tripulació exclusivament masculina i les seves capbussades sentimentals, la noia mira de no perdre el rumb. Estrena mundial. Més informació: Imdb.

The Fool (Durak). Direcció: Yury BYKOV. Producció russa. Amb Artem Bystrov, Natalia Surkova, Yury Tsurilo, Boris Nevzorov, Kirill Polukhin, Aleksandr Korshunov. Sinopsi: Dima Nikitin, lampista senzill i honest, treballa en una petita ciutat russa. A part de la seva excepcional integritat, res no el fa sobresortir de la resta de la gent, fins al dia que esclaten les canonades d’un dormitori, principalment ocupat per borratxos i marginals, que queden en perill. Cal evacuar l’edifici, però ningú no se’n preocupa. De manera que en Nikitin comença una odissea nocturna, a l’assalt de tot un sistema de buròcrates corromputs. Estrena internacional. Més informació: Imdb.

Cavall Diners (Cavalo Dinheiro | Horse Money). Direcció: Pedro COSTA. Producció portuguesa. Amb Ventura, Vitalina Varela, Tito Furtado. Sinopsi: Mentre els joves capitans menen la Revolució pels carrers, els habitants de Fontainhas se’n van a trobar en Ventura, perdut al bosc. Estrena mundial. Més informació: Imdb.

Del que és al davant (Mula Sa Kung Ano Ang Noon | From What Is Before). Direcció: Lav DÍAZ. Producció filipina. Amb  Hazel Orencio,  Perry Dizon,  Karenina Haniel,  Ching Valdes-aran,  Bambi Beltran.  Estrena internacional. Durada: 5h38min. Sinopsi:Filipines, 1972. En un poble aïllat, passen tot de fenòmens estranys. Gemecs que vénen del bosc, vaques massacrades, un home ensangonat en una cruïlla, cases incendiades… Les operacions militars esdevenen moneda corrent. Milícies terribles se les campen. Ferdinand E. Marcos promulga el Decret 1081, que instal·la la llei marcial a tot el país. Més informació: Imdb.

La Sapienza. Direcció: Eugène GREEN. Producció franco-italiana. Amb Fabrizio Rongione,  Christelle Prot Landman,  Ludovico Succio,  Arianna Nastro. Sinopsi: Fets els cinquanta, l’arquitecte d’origen suís Alexandre Schmidt atresora una carrera brillant, però comença a dubtar del sentit de la seva feina. El mateix li passa a la seva dona, Aliénor, pel que fa al seu ofici d’especialista del comportament en els medis desafavorits. No obstant això, un mur de silenci separa aquesta parella. Alexandre decideix anar-se’n a Ticino i després a Roma, pensant d’escriure un text sobre l’arquitecte barroc Francesco Borromini. I l’Aliénor opta per a acompanyar-lo. Passen alguns dies a Stresa i coneixen dos germans joves: l’un és a punt de començar estudis d’Arquitectura i l’altra, pateix una estranya malaltia nerviosa. És així que Aliénor decideix quedar-se en aquella ciutat per fer costat a la noia i ofereix al xicot una mena d’inesperat viatge d’estudis, acompanyant l’Alexandre a Roma, tot i que aquest diguem que més aviat s’hi veu obligat, a endur-se’l amb ell. Estrena mundial.  Més informació: Imdb.

Vents d’agost (Ventos de Agosto | August Winds). Direcció: Gabriel MASCARO. Producció brasilera. Amb Dandara de Morais,  Geová Manoel Dos Santos. Sinopsi: La Shirley ha deixat enrere la gran ciutat i se n’ha anat a viure en una petita localitat arran de mar i fer-se càrrec de l’àvia. Condueix un tractor en una plantació de coco, li agrada el rock, es deleix per ser artista del tatuatge i se sent com entrampada en aquell minúscul indret costaner. Té una relació amb Jeison, que treballa a la mateixa plantació i al temps lliure es dedica a pescar llamàntol i pop en apnea. El mes d’agost, tot de tempestes tropicals descarreguen sobre la costa i un especialista en vents fa cap al poble per a localitzar-hi la zona de convergència intertropical. Mentre grans onades i vents molt forts es van desfermant, una descoberta sorprenent encara la Shirley i en Jeison a la dualitat vida-mort, dol i records, vent i mar. Estrena mundial. Més informació: imdb.

L’Abri. Direcció: Fernand MELGAR. Producció suïssa. Documental. Sinopsi: Un hivern dins d’un alberg d’urgència per a sense sostre, a Lausana. A la porta d’aquest soterrani desconegut, cada vespre hi ha el mateix dramàtic ritual d’entrada que dóna lloc a empentes a vegades violentes. Els vigilants tenen la feina dura de “triar els pobres”: dones i nens, primer; els homes, després. Tot i que hi caben cent persones, només n’hi deixen entrar cinquanta, que tindran dret a un plat calent i a llit. La resta saben que la nit serà llarga. Estrena mundial. Més informació: Web oficial | Imdb| Agora Films.

Alive. Direcció: PARK Jungbum. Producció sud-coreana. Amb LEE Seungyeon, PARK Myeonghoon, SHIN Heatbit, PARK Jungbum. Sinopsi: Treballar, guanyar un sou, viure d’aquests diners. Aquesta màxima tan simple ha estat sempre un problema per a en Jungchul, treballador d’una fàbrica de pasta de soja. A l’hivern, somia de fer un viatge a la primavera a les Filipines, on el temps és bo i la vida més fàcil. L’únic que ha de fer per fer realitat el seu somni i poder anar-hi, és arribar a la quota de producció de pasta de soja a què s’ha compromès amb l’amo. Però la sala de fermentació comença a fer tuf de resclosit i una floridura negra s’escampa per la soja fermentada… Estrena mundial. Més informació: Imdb | FineCut (vendes internacionals).

Escolta Philip (Listen Up Philip). Direcció: Alex Ross PERRY. Producció nord-americana. Amb Jason Schwartzman, Elisabeth Moss, Jonathan Pryce, Krysten Ritter, Josephine de La Baume. Sinopsi: En Philip espera que arribi a les llibreries la seva segona novel·la, que té l’èxit assegurat. No es troba bé a la seva ciutat d’adopció, per la gentada i la remor omnipresents; per la deteriorada relació amb Ashley, la seva xicota fotògraf, i per les poques ganes que té de promocionar aquesta nova novel·la. Així és que, quan Ike Zimmerman, l’ídol d’en Philip, li proposa que s’estigui a la seva segona residència, ben aïllada, ell ho accepta de seguida i això li permet trobar la calma i tranquil·litat que li cal per a dedicar-se al que més li agrada: ell mateix. Estrena internacional. Més informació: Imdb.

La princesa de França (La Princesa de Francia). Direcció: Matías PIÑEIRO. Producció argentina. Amb Julián Larquier Tellarini,  Agustina Muñoz,  Alessio Rigo de Righi. Sinopsi: Un any després de la mort de son pare, en Víctor torna a Buenos Aires amb el projecte d’adaptar per a la ràdio Penes d’amor perdudes, de Shakespeare; peça que havien estat treballant, amb la seva antiga companyia teatral, abans d’anar-se’n. Cinc actrius l’esperen per a començar-ne els assajos: Paula, la xicota que li ha jurat fidelitat; Ana, l’amant, que dubta del seu amor; Natalia, la seva ex, convençuda que encara se l’estima; Lorena, l’amiga que espera que li faci cas, i Carla, perfecta desconeguda que bé podria convertir-se en la seva nova amant. Deixant el paper de “La princesa de França”, en Víctor té clar que treballar l’obra serà reflexionar sobre els amors perduts. Estrena mundial. Més informació: Imdb | Cine Nacional.

Dos trets (Dos disparos | Two Shots Fired). Direcció: Martín REJTMAN. Producció argentino-xileno-germano-holandesa. Amb Susana Pampín, Rafael Federman, Benjamín Coelho, Manuela Martelli, Walter Jakob, Camila Fabbri. Sinopsi: La matinada d’un dels primers dies d’un estiu especialment calorós, en Mariano, adolescent de setze anys, torna a casa, es capbussa a la piscina i fa unes quantes tirades, que controla amb un cronòmetre. Surt de la piscina i es posa a segar l’herba, però accidental talla el fil de corrent la mateixa segadora. Se’n va a buscar les eines per a arreglar-ho, però troba una arma i se l’endú a la seva habitació, on el noi es dispara dos trets. En Mariano se’n surt: una bala tot just li ha fregat la cara i ell està convençut que la segona la du en alguna part del cos, tot i que els metges ni la hi troben, ni saben veure cap ferida de sortida. L’única seqüela que sembla haver-li quedat és una doble nota misteriosa quan toca música, cosa que, segons ell, és fruit de la bala que du al cos. Però aquell acte impulsiu d’en Mariano tindrà altres conseqüències per als que l’envolten… Estrena mundial. Més informació: Imdb.

The Iron Ministry. Direcció: J.P. SNIADECKI. Producció xino-nord-americana. Documental. Sinopsi: Rodat durant tres anys per la xarxa ferroviària xinesa, aquest film ens mostra els interios immensos i els gestos feixucs d’un país en moviment: la carn i el metall, la claror i la foscor, el llenguatge i el so. Desenes de viatges en tren congrien un singular tren cinematogràfic que tracta de l’angoixa i l’excitació de les trobades efímeres i descriu les tesions que genera la coexistència d’humans i màquines en la que ben aviat serà la xarxa ferroviària més gran del món. Estrena mundial. Més informació: Imdb.

Cure: The Life of Another. Direcció: Andrea ŠTAKA. Producció helvètico-croato-bòsnia. Amb Sylvie Marinković, Lucia Radulović, Marija Škaričić, Mirjana Karanović, Leon Lučev, Franjo Dijak. Sinopsi: 1993, després del setge de Dubrovnik. La Linda, de catorze anys, arriba de Suïssa a Croàcia amb son pare. Eta, la seva nova amiga, la du a un bosc prohibit que dóna a la part alta de la ciutat. Les dues noies es deixen anar en un joc d’intercanvi d’identitats obsessiu i carregat de sobreentesos sexuals que acaba en una caiguda mortal. L’endemà, la Linda torna sols. De mica en mica, agafa el lloc d’Eta en la família d’aquella noia. Ivo, el xicot d’Eta, li segueix el joc. En un món de patiment dominat per les dones i les pèrdues durant la guerra, la Linda és a punt de perdre’s, mentre que Eta no para de reaparèixer per a encarar-la a ella mateixa. Estrena mundial. Més informació: Imdb.

Una explosió (A Blast). Direcció: Syllas TZOUMERKAS. Producció neerlando-germano-grega. Amb Angeliki Papoulia, Vassilis Doganis, Maria Filini, Yorgos Biniaris, Themis Bazaka, Makis Papadimitriou. Sinopsi: Sola en el seu 4×4 a tota màquina, la Maria fuig per l’autopista, deixant enrere un incendi i una maleta plena de bitllets. Per davant, no té sinó la immensitat desolada de la carretera, mentre que tot just ahir era una mare atenta i una bona esposa. Avui, però, la Marie ha traspassat la ratlla que ja no té marxa enrere… Estrena mundial. Més informació: Imdb.

Nits en blanc a l’escullera (Nuits blanches sur la jetée). Direcció: Paul VECCHIALI. Producció francesa. Amb Astrid Adverbe, Pascal Cervo, Geneviève Montaigu, Paul Vecchiali. Sinopsi: Un noctàmbul es passeja cada nit per l’escullera del port on passa un any sabàtic. Topa amb una noia que espera l’home de la seva vida. Durant quatre nits, tan reals com afigurades, enraonaran sobre la vida i, de mica en mica,  ell s’enamora de la noia. però l’amant esperat finalment arriba… Estrena mundial. Més informació: Imdb.

Gyeongju. Direcció: ZHANG Lu. Producció sud-coreana. Amb PARK Hae-il, SHIN Min-a. Sinopsi: Especialista en l’Àsia nord-occidental a la Universitat de Pequín, el professor Choi Hyeontorna a Corea, el seu país, per a assistir al funeral d’un amic. Allà troba vells coneguts i en particular un altre amic, amb qui pren algunes copes, tot evocant alguns records. De sobte, a en Choi, li ve al cap un quadre eròtic que van veure en una cafè quan van anar Gyeongju, deu fer uns set anys. Dit i fet, sense pensar-s’ho més, en Choi l’endemà fa cap a aquella ciutat històrica per a tornar a veure el quadre. El cafè el troba, però el quadre ja no hi és. L’ocasió li permet tanmateix conèixer-ne la nova propietària, Yun-hui, una dona tan bonica com misteriosa. En Choi passa l’endemà passejant per la ciutat, tot buscant-hi records de la seva estada anterior i experiències tan inesperades com agradables. Estrena internacional. Més informació: Imdb | Vendes internacionals.

Crèdits fotogràfics:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!