Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

24 de juliol de 2014
0 comentaris

Venècia 2014: la programació

Avui s’ha fet pública la programació de la Mostra de Venècia 2014 i aquests dies s’han fet saber les de les Jornades dels Autors i Setmana de la Crítica.

Manifesto_71MIACA la competició de la 71a Mostra de Cinema (27 agost-6 setembre) hi trobem nom com Fatih Akin, Roy Andersson, Ramin Bahrani, Xavier Beauvois, Abel Ferrara, David Gordon Green, Alejandro González Iñárritu, Benoît Jacquot, Andrei Konchalovski, Mario Martone, Andrew Niccol, Joshua Oppenheimer…

Fora de concurs, també es comptarà amb noms coneguts: Peter Bogdanovich, Peter Ho-Sun Chan, Lisa Colodenko, Joe Dante, James Franco, Amos Gitai, Sabbina Guzzanti, Ann Hui, Im Kwon-taek, Barry Levinson, Manoel de Oliveira, Gabriele Salvatores, Ulrich Seidl… sense oblidar un film col·lectiu farcit de cineastes coneguts i la presentació de la segona part no retallada de Nymphomaniac, de Lars von trier.

Un autèntic festival de noms, en què, certament, es troba a faltar, per exemple Paul Thomas Anderson, molt apreciat a Venècia, però que presentarà el seu nou film al Festival de Nova York. No crec pas que els de la Mostra l’hagin rebutjat: molt probablement és l’estratègia o el calendari de la productora que els ha dut a optar per una estrena directament nord-americana.

Fins i tot a la secció Horitzons hi haurà cineastes dels quals val més no perdre’s res del que fan, com Hong Sangsoo, Mohsen Makhmalbaf; sense obviar Duane Hopkins, els germans Safdie, els Benoît Délépine, Gustave Kerven i Quentin Dupieux… I arrodonint-ho, la nodrida Venezia Classici.

quadrato4251A les Jornades dels Autors s’hi podrà veure, per exemple, el documental d’Álex de la Iglesia sobre Leo Messi. I les noves pel·lícules del guanyador de la Palma d’Or (amb La classe), Laurent Cantet; de l’argentí Adrian Biniez (Garage); del francès Christophe Honoré (que ha gosat adaptar les Metamorfosis); del sud-coreà Kim Ki-duk (que inaugurarà les jornades)…

A més de sessions especials, s’hi projectarà un parell de relats femenins (un dels quals signat per Miranda July) i tres títols dels Premis Lux (que atorga el Parlament Europeu): Ida, de Pawel Pawlikowski; Class Enemy, de Rok Biček, i Colla de noies, de Céline Sciamma.

Finalment, la Setmana de la Crítica presenta 7 primeres pel·lícules i dues sessions especials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!