Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

12 de juny de 2014
0 comentaris

Fitxa: “Les dues cares de gener”, de Hossein Amini

Adaptació de la novel·la epònima de Patricia Highsmith, a càrrec del guionista de Drive i Jude, sobre un estafador, la seva dona i un estudiant nord-americà que malden per fugir d’un país estranger, quan un d’ells s’ha vist embolicat en la mort d’un policia

FOTO (d’Andrew Linnett) © StudioCanal Viggo Mortensen i Kirsten Dunst, a Les dues cares de gener, de Hossein Amini


Les dues cares de gener (The Two Faces of January | Las dos caras de enero | I due volti di gennaio)

Direcció: Hossein Amini. Guió: Hossein Amini, adaptació de la novel·la epònima de Patricia Highsmith. Fotografia: Marcel Zyskind. Música original: Alberto Iglesias. Muntatge: Nicolas Chaudeurge, Jon Harris. Producció: Timnick Films (EUA), StudioCanal (França), Working Title Films (Anglaterra). Durada: 1h36.

Repartiment: Viggo Mortensen (Chester MacFarland), Kirsten Dunst (Colette MacFarland), Oscar Isaac (Rydal).

Sinopsi: 1962. Una parella de turistes americans, molt elegants, el carismàtic Chester MacFarland (Viggo Mortensen) i la seva dona, Colette (Kirsten Dunst), fan cap a Atenes. A l’Acròpolis, coneixen en Rydal (Oscar Isaac), jove guia nord-americà que parla grec, que no s’està de robar turistes quan l’ocasió li és propícia. Seduït per la bellesa de Colette i impressionat per la fortuna d’en Chester, en Rydal no dubta ni un moment a acceptar la invitació de sopar amb ells. Els McFarland resulta que no són aigua clara: el luxe i el seu refinament a penes tapen la seva part fosca.

Altres vídeos: Tràiler VOSE | Tràiler VOSF | Tràiler VOSI

Data estrena a gran part de la nostra cartellera: 13.06.2014.

Aquesta pel·lícula no s’estrena ni en VOSC ni en VC.

Distribuïdores: Catalunya, les Illes, País Valencià, la Franja i Andorra, Universal | Catalunya Nord, Studio Canal | mercat italià, Videa.

Més informació: Web oficial | Facebook | Fitxa El Punt Avui (cat) | Imdb (ang) | Sensacine (esp) | AlloCiné (fr) | MyMovies (it).

Festivals: Berlín 2014 Berlinale Special | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions.


Apunts en aquest blog: Altres veus.


Director: Hossein Amini (Iran, 1966). Als onze anys d’edat va anar-se’n a amb la família a Londres. Autor d’un curtmetratge el 1989, Catch,  la seva carrera cinematogràfica es decantà per l’especialitat de guionista, debutant-hi amb el telefilm The Dying of the Light (1992), dirigit per Peter Kosminsky. El prestigi, però, se’l guanyà de seguida, adaptant la novel·la Jude, l’obscur, de Thomas Hardy, per al film de Michael Winterbottom (1996). Sense deixar d’escriure per a telefilms o de participar en guions col·lectius per a títols com Blancaneu i la llegenda del caçador (2012) o 47 Ronin (2013), ha adaptat Henry James, A.E.W Mason, a més de Thomas Hardy o Patricia Highsmith, i ha escrit els guions de films com Drive o Killshot. Les dues cares de gener (2014) és el seu primer llargmetratge com a director.

Extracte de la seva filmografia com a director: Catch -curt- (1989), Les dues cares de gener (2014).

Extracte de la seva filmografia com a guionista: Jude (Michael Winterbottom, 1996), Les ales del colom (Ian Softley, 1997), Les quatre plomes (Shekhar Kapur, 2002), Killshot (John Madden, 2008), Xangai (Mikael Håfström, 2010), Drive (Nicolas Winding Refn, 2011), Our Kind of Traitor (Susanna White, -rodant-se-).


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!