Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

31 de maig de 2014
0 comentaris

Calendari cinèfil: juny de 2014

Després de la bacanal cinefàgica de Canes, el maig, el mes de juny es presenta com relaxat, encara amb la “ressaca” cannoise, però sense perdre pistonada. Quant als festivals de cinema, a València, Cinema Jove; a Annecy, el Festival Internacional d’Animació; a La Rochelle, la seva cita anual…

Pel que fa a  les estrenes, mentre al mercat de Catalunya, Andorra, País Valencià, les Illes i la Franja és més aviat fluixet, al mercat francès la cosa va molt farcida, en part, perquè s’hi estrena ja un grapadet de pel·lícules projectades a Canes.

D’exposicions, la de Pioneres del Cinema al Museu del Cinema de Girona, s’acaba el dia 1.

FOTO Carbó negre, gel prim, de Yi’nan Diao, Ós d’Or 2014


Festivals i premis de juny de 2014.

04.06.2014: Inauguració del Festival de Cinema de Sydney.

08.06.2014: Cloenda del Seattle International Film Festival.

09.06.2014: Inauguració del Festival Internacional del Film d’Animació D’Annecy.

10.06.2014: Inauguració Festival de Cinema Jueu de Barcelona.

13.06.2014: Inauguració Curt.doc. Festival de Curtmetratges Documentals de Vidreres.

14.06.2014: Cloenda Curt.doc. Festival de Curtmetratges Documentals de Vidreres.

14.06.2014: Cloenda del Festival Internacional del Film d’Animació D’Annecy.

15.06.2014: Cloenda del Festival de Cinema de Sydney.

15.06.2014: Cloenda Festival de Cinema Jueu de Barcelona.

16.06.2014: Inauguració del Festival de Cinema d’Osca.

20.06.2014: Inauguració de Cinema Jove. Festival Internacional de Cinema de València.

21.06.2014: Cloenda del Festival de Cinema d’Osca.

27.06.2014: Cloenda de Cinema Jove. Festival Internacional de Cinema de València.

27.06.2014: Inauguració del Festival International del Film de la Rochelle.

27.06.2014: Inauguració del Festival de Cinema de Taipei.

Juny 2014: Programa del mes de la Mostra de Films de Dones de Barcelona.


Filmoteques. Programacions:

Filmoteca de Catalunya.

Filmoteca valenciana.

Institut Jean Vigo.


Selecció d’estrenes previstes al mes de juny de 2014. Catalunya, les Illes, País Valencià, la Franja i Andorra.

06.06.2014: La dona invisible. Direcció: Ralph Fiennes. Amb Ralph Fiennes, Felicity Jones, Kristin Scott Thomas. Sinopsi: Al punt àlgid de la seva carrera, Charles Dickens coneix una dona més jove, que es convertirà en la seva amant secreta per la resta de la seva vida. Distribuïdora: Sony.

13.06.2014: Les dues cares de gener. Direcció: Hossein Amini. Amb Viggo Mortensen, Kirsten Dunst, Oscar Isaac. Sinopsi: Adaptació de la novel·la epònima de Patricia Highsmith, a càrrec del guionista de Drive i Jude, sobre un estafador, la seva dona i un estudiant nord-americà que malden per fugir d’un país estranger, quan un d’ells s’ha vist embolicat en la mort d’un policia. Festival: Berlín 2014 Berlinale Special. Distribuïdora: Universal.

13.06.2014: Only lovers left alive. Direcció: Jim Jarmusch. Amb Tom Hiddleston, Tilda Swinton, Mia Wasikowska, John Hurt, Anton Yelchin. Sinopsi: Una parella de vampirs que estan enamorats de fa segles —i es diuen Adan i Eva—, es retroben, decebuts amb la humanitat, i fins el seu amor etern queda posat a prova. Festival: Canes 2013 Competició. Distribuïdora: Vértigo.

27.06.2014: La immigrant (The immigrant | El sueño de Ellis). Direcció James Gray. Amb Marion Cotillard, Joaquin Phoenix, Jeremy Renner. Sinopsi: Una immigrant polonesa al Nova York de 1921, necessita ajudar sa germana tuberculosa retinguda a Ellis Island, i així cau a les urpes d’un proxeneta que l’obliga a prostituir-se. Un encisador mag de vodevil se n’enamora i li fa agafar esperances. Festival: Canes 2013 Competició. Distribuïdora: Vértigo.

27.06.2014: Foxfire. Direcció: Laurent Cantet. Amb Raven Adamson, Katie Coseni, Claire Mazarolle. Sinopsi: Basada en la novel·la Foxfire: Confessions of a Girl Gang (1993), de Joyce Carol Oates. A la dècada dels cinquanta, en un poblet al nord de l’estat de Nova York, les mosses protagonistes formen una banda anomenada “Foxfire” i es reconeixen per una flama tatuada al seu cos: no poden acceptar que les segueixint humiliant i discriminant i emprenen un camí de venjança, alhora que breguen per a aconseguir viure d’acord a les pròpies regles. Festivals: Sant Sebastià 2012 Secció Oficial | Toronto 2012 Special Presentations. Distribuïdora: Golem.

27.06.2014: El meu altre jo (Another Me | Mi otro yo). Direcció: Isabel Coixet. Amb Sophie Turner, Rhys Ifans, Claire Forlani, Gregg Sulkin, Leonor Watling, Jonathan Rhys Meyers, Geraldine Chaplin. Sinopsi: Thriller psicològic sobre una adolescent, Fay, la vida de la qual es veu amenaçada per una ”doble” que pretén robar-li no tan sols la identitat sinó també la vida. Festival: Roma 2013. Distribuïdora: Fox. Més informació: Catalan Films.


Selecció d’estrenes previstes al mes de juny de 2014. Mercat francès.

04.06.2014: The Rover. Direcció: David Michôd. Amb Guy Pearce, Robert Pattinson,  Scoot McNairy. Sinopsi: Al desert australià, un home que, deseperat, ho ha deixat tot enrere, es veu obligat a formar equip amb un bandit, en una forçada i esforçada cursa de ràbia, supervivència i lluita. Festival: Canes 2014 Fora de Competició – Sessió de mitjanit. Distribuïdora: Metropolitan.

04.06.2014: Bird People. Direcció: Pascale Ferran. Amb Anais Demoustier, Josh Charles , Radha Mitchell , Clark Johnson, Roschdy Zem, Hippolyte Girardot. Sinopsi: Combinació (hibridació) d’història d’amor, drama i fantàstic, a cavall entre la decisió de canviar de vida per part d’un estressat enginyer informàtic nord-americà, en una zona hotelera aeroportuària francesa, i el canvi existencial d’una cambrera de pisos, ran d’un fet sobrenatural. Festival: Canes 2014 Un Certain Regard. Distribuïdora: Diaphana.

11.06.2014: Carbó negre, gel prim (Bai Ri Yan Huo —? ? ? ?— | Black Coal, Thin Ice | Black Coal). Direcció: Yi’nan Diao. Amb Fan Liao, Lun Mei Gwei, Xuebing Wang. Sinopsi: Film “noir” ambientat al nord de la Xina, on un exdetectiu, retirat de la policia per les lesions que patí investigant un cas fa cinc anys, decideix resoldre’l, però s’enamora d’una misteriosa dona aparentment vinculada a totes les víctimes. Reconeixements: Ós d’Or a Berlín 2014. Festival: Berlín 2014 Competició. Distribuïdora: Memento.

11.06.2014: Palo Alto. Direcció: Gia Coppola. Amb James Franco, Emma Roberts, Val Kilmer. Sinopsi: Basada en l’epònim llibre de relats de James Franco, qautre adolescents d’un barri benestant, deixats de la mà de Déu, maten l’avorriment amb alcohol, drogues, sexe… delerosos de sensacions fortes i provar els seus límits. Festival: Venècia 2013 Horitzons. Distribuïdora: Pathé.

18.06.2014: Les dues cares de gener. Direcció: Hossein Amini. Amb Viggo Mortensen, Kirsten Dunst, Oscar Isaac. Sinopsi: Adaptació de la novel·la epònima de Patricia Highsmith, a càrrec del guionista de Drive i Jude, sobre un estafador, la seva dona i un estudiant nord-americà que malden per fugir d’un país estranger. quan un d’ells s’ha vist embolicat en la mort d’un policia. Festival: Berlín 2014 Berlinale Special. Distribuïdora: Studio Canal.

18.06.2014: Jersey Boys. Direcció: Clint Eastwood. Amb Christopher Walken, John Lloyd Young, Erich Bergen, Michael Lomenda, Vincent Piazza. Sinopsi: Adaptació de l’espectacle musical epònim. Quatre nois d’una barriada modesta de Nova Jersey munten el grup “The Four Seasons” que es convertirà en internacionalment famós als anys seixanta. l pel·lícula viatja a través de la seva carrera professional i la seva vida personal, els moments difícils que van passar, els enfrontaments entre ells i el triomf d’una colla d’amics la música dels quals arribar a marcar tota una generació. Ditsribuïdora: Warner.

18.06.2014: Xenia (Xenia). Direcció: Panos Koutras. Amb Kostas Nikouli, Nikos Gelia, Yannis Stankoglou. Sinopsi: Dos nois, fills de mare albanesa i d’un pare grec que mai no han conegut, estrangers al seu propi país, decideixen anar a Salònica a buscar el pare perquè els reconegui com a fills. Festival: Canes 2014 Un Certain Regard. Distribuïdora: Pyramide.

18.06.2014: El fil d’Ariane (Au fil d’Ariane | Ariane’s Thread). Direcció: Robert Guédiguian. Amb Ariane Ascaride, Gérard Meylan, Jean-Pierre Darroussin, Jacques Boudet, Adrien Jolivet. Sinopsi: Ariane, una dona de mitjana edat, està més sola que mai a la seva bonica casa. És el seu aniversari. Les espelmes del pastís estan enceses; però tots els convidats s’han excusat. Així és que agafa el seu bonic cotxe i deixa enrere la seva bonica barriada per anar a perdre’s a la gran i assolellada Marsella. Distribuïdora: Diaphana.

25.06.2014: Sota la pell (Under the Skin). Direcció: Jonathan Glazer. Amb Scarlett Johansson, Jeremy McWilliams, Lynsey Taylor Mackay. Sinopsi: UNa extraterrestre seductora arriba a la Terra disposada a fer mal i comença per Escòcia… Festival: Venècia 2013 Competició. Distribuïdora: MK2/Diaphana.

25.06.2014: The Zero Theorem. Direcció: Terry Giliiam. Amb Christoph Waltz, David Thewlis, Mélanie Thierry. Sinopsi: Al·lucinació fantacientífica, en què un entotsolat expert informàtic malda per a desxifrar els secrets de l’existència. Festivals: Venècia 2013 Competició | Sitges 2013 Oficial Fantàstic Gales. Distribuïdora: Wild Side / Le Pacte.

25.06.2014: El conte de la princesa Kaguya (Kaguya – Hime No Monogatari | Le conte de la princesse Kaguya). Direcció: Isao Takahata. Film d’animació. Nota: Soci del gran Hayao Miyazaki, el veterà Isao Takahata ha invertit vuit anys a fer possible l’adaptació a la gran pantalla del Taketori Monogatari, un dels primers textos de la literatura japonesa, sobre una princesa minúscula que vivia en una canya de bambú i esdevé noia de gran bellesa i atractiu. Festivals: Canes 2014 Quinzena dels Realitzadors. Distribuïdora: Disney.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!