Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

10 de maig de 2014
0 comentaris

Fitxa: “Ain’t Them Bodies Saints” (David Lowery, 2013)

Premiada per la fotografia a Sundance 2013, els programadors d’aquell certamen la van presentar així: Els paisatges àrids d’aquesta poètica pel·lícula de David Lowery evoquen la mitologia dels westerns i saturen l’espai dramàtic amb fatalisme i una dolorosa sensació de pèrdua. Amb la col·laboració de les actuacions potents i retingudes de Casey Affleck, Rooney Mara i Ben Foster, en Lowery crea una tensió inquietant, que frega l’abisme de la violència (..) Seguint les passes de Males terres i de Bonnie and Clyde, l’humanisme d’en Lowery trascendeix el gènere.

I Charles Tesson, director artístic de la Setmana de la Crítica de Canes, la va presentar en aquests termes: Una bonica història d’amor de destí funest. Un Bonnie and Clyde parat, que s’inscriu en la tradició dels grans clàssics americans, amb personatges d’una agudesa rara, superbament interpretats per Casey Affleck, Rooney Mara, Ben Foster i Keith Carradine.

FOTO Ain’t Them Bodies Saints, de David Lowery


Ain’t Them Bodies Saints (Ain’t Them Bodies Saints | En un lugar sin ley | Les Amants du Texas)

Direcció: David Lowery. Guió: David Lowery. Fotografia: Bradford Young. Música original: Daniel Hart. Muntatge: Craig McKay, Jane Rizzo. Producció: Sailor Bear (EUA), Parts and Labor (EUA), Primary Productions (EUA), Evolution Independent (EUA), Paradox Entertainment (EUA), Lagniappe Films (EUA), Upload Films (EUA). Durada: 1h36.

Repartiment: Rooney Mara (Ruth Guthrie), Casey Affleck (Bob Muldoon), Ben Foster (Patrick Wheeler), Keith Carradine (Skerritt).

Sinopsi: En Bob Muldoon (Affleck) i la Ruth Guthrie (Mara) són una parella de delinqüents a qui la policia finalment enxampa després d’un tiroteig a la ruralia de Texas. Encara que ha estat Ruth qui ha ferit un agent, és en Bob qui en carrega la culpa. Quatre anys després, en Bob s’escapa de la presó i recorre Texas per a retrobar-se Ruth; conèixer la seva filla, nascuda mentre era entre reixes, i començar una nova vida…

Altres vídeosTràiler VOSF.

Data estrena a gran part de la nostra cartellera: 09.05.2014

Aquesta pel·lícula no s’ha estrenat en català.

Distribuïdores: Catalunya, les Illes, País Valencià, la Franja i Andorra, Alfa Pictures | Catalunya Nord, Diaphana | mercat italià, pendent.

Més informació: Web oficial | Fitxa El Punt Avui (cat) | Imdb (ang) | Sensacine (esp) | AlloCiné (fr) | MyMovies (it).

Festivals: Sundance 2013 Us Dramatic Competition | Canes 2013 · Setmana de la Crítica de Canes – Sessió Especial | Atlantida Film Festival 2014– Cloenda | Reconeixements: Premis i nominacions.


Apunts en aquest blog: Altres veus | Comentari | Canes 2013: Setmana de la Crítica.


Director: David Lowery (Texas, EUA, 26.12.1980). Muntador cinematogràfic, director de fotografia, home polifacètic dins de la producció cinematogràfica i curtmetratgista des dels vint anys d’edat, va participar en el film col·lectiu Deadroom (2005) —quatre trobades en una habitació, quatre parelles diferents, vuit personatges, amb secrets que es comparteixen, veritats que es revelen… ara que la mort hi ha intervingut—. El 2009 debutà en el llargmetratge amb St. Nick —un noi i la seva germana han abandonat casa seva i ronden per Texas, sobrevisquent—, film que féu un cert circuit de festivals, començant pel texà SXSW; certamen on el 2011 guanyà amb el curtmetratge Pioneer —un pare explica al seu fill el conte d’anar a dormir més èpic que mai s’hagi narrat—. Ha participat al Berlinale Talent Campus i al Sundance Screenwriting Labs. El 2011 va ser considerat com un dels 25 nous talents del cinema independent nord-americà i el 2013, Variety el qualificava d’un dels 10 cineastes a seguir-li la petja. El seu segon llargmetratge, Ain’t Them Bodies Saints, ha estat presentat, en tre d’altres certamens, al Festival de Sundance 2013 i a la Setmana de la Crítica de Canes 2013.

Extracte de la seva filmografia: St. Nick (2009), Ain’t Them Bodies Saints (2013).


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!