Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

13 de maig de 2014
0 comentaris

Festival de Canes 2014: Fora de Competició

Mentre, per a les sessions de mitjanit, el criteri sembla clar (thrillers amb segrestos, revenges, mercenaris, fora-de-la-llei, lluita… és a dir, violència i gènere cinematogràfic), per a la resta de films seleccionats “fora de competició”, autèntic poti-poti, preval la sensació que és la presència d’estrelles cinematogràfiques a l’estora roja allò que acaba determinant l’interès perquè hi siguin.

Un biopic sobre Gràcia de Mònaco (que la família del Principat rebutja, per cert), un film de dibuixos animats de la DreamWorks, l’últim film d’ André Téchiné (sobre el cas d’una dona desapareguda) i la nova pel·lícula de Zhang Yimou (sobre un home enviat a treballs forçats que, dècades després, intenta retrobar-se amb al dona, que ni el reconeix): títols, els dos darrers, que segurament haurien pogut entrar a la Competició (tot i que a vegades la producció és qui no ho vol), a diferència dels dos primers, que semblen més cara al consum fàcil. En canvi, tots quatre poden aportar rostres al certamen, figures conegudes i reconegudes que han de donar brillantor a les sessions corresponents i alimentar la fam de famosos de les càmeres fotogràfiques i televisives, que són les que finalment transmeten el glamur “cannoise” arreu del món. Nicole Kidman, Tim Roth, les estrelles nord-americanes o franceses que posen veu als ninots animats en les respectives versions doblabes, Catherine Deneuve, Guillaume Canet, Adèle Haenel o la icònica Gong-Li són raons suficients.

En aquest article-resum, els títols enllacen amb les fitxes que n’he publicat prèviament, llevat del cas del film de dibuixos animats, que du a la pàgina web corresponent del Festival de Canes.

FOTO © FDC – Bronx Element de la imatge gràfica del Festival de Canes 2014


Festival de Canes 2014: Fora de Competició.

Gràcia de Mònaco (Grace of Monaco | Grace de Monaco | Grace di Monaco) Direcció: Olivier DAHAN. Amb Nicole Kidman, Tim Roth, Frank Langella. Sinopsi: Any 1962, Grace Kelly, de 32 anys en fa sis que és casada amb el príncep Rainier III, de Mònaco, petit país que travessa una crisi política i financera amb la França de Charles De Gaulle, quan Alfred Hitchcock li ofereix de tornar al món del cinema. Film d’Inauguració de la 67a edició del Festival de Canes. Projecció: dc 14.

How to Train Your Dragon 2 (How to Train Your Dragon 2 | Dragon 2). Direcció: Dean DEBLOIS. Guió: Dean DeBlois, adaptació de la col·lecció How to Train Your Dragon. Film d’animació. Sinopsi: Mentre que l’Astrid, en Rustik i els de la colla va desafiant-se en curses esportives de dracs, molt populars a l’illa, el nostre duo protagonista ara inseparable es dedica a recórrer el cel, tot buscant territoris desconeguts i nous mons. En una d’aquestes aventures descobreixen una gruta secreta on s’amaguen centenars de dracs salvatges, entre els quls el misteriós Dragon Rider. És així com els dos amics queden enmig d’una lluita per intentar mantenir la pau. En Harold i en Krokmou bregaran per a defensar els seus valors i preservar el destí d’homes i dracs. Més informació: Imdb (ang) | AlloCiné (fr). Projecció: dv 16.

L’home a qui se l’estimava massa (L’homme que l’on aimait trop | In the name of my daughter). Direcció: André TÉCHINÉ. Amb Catherine Deneuve, Guillaume Canet, Adèle Haenel. Sinopsi: El cas Agnès Le Roux, despareguda el 1977 sense que mai se n’hagi trobat el cos. Amb, com a principal sospitós, l’advocat de qui s’havia enamorat la noia, assessor de la seva mare, mestressa del Casino “Le Palais de la Méditérranée”, de Niça. Projecció: dc 21.

Retorn (Gui Lai | Coming Home). Direcció: Zhang YIMOU. Amb Gong Li, Daoming Chen. Sinopsi: Un home xinès s’ha de casar i fuig cap a Amèrica; però quan torna a casa es troba que l’envien a un camp de treball. Projecció: dt 20.

Sessions de mitjanit.

The Target (Pyo Jeok | The Target). Direcció: CHANG. Amb Jin-wook Lee, Ryoo Seung-Ryong, Jin Guo, Yeo-Jeong Jo.  Thriller policíac. Versió sud-coreana d’ À bout portant, de Fred Cavayé. Sinopsi:  Un infermer es veu obligat a fer equip amb un assassí a sou, quan li segresten la dona. Projecció: dj 22.

The Salvation (The Salvation) Direcció: Kristian LEVRING. Amb Mads Mikkelsen, Eva Green, Jeffrey Dean Morgan. Sinopsi: A l’Amèrica de 1870, un colon pacífic es carrega l’assassí de la seva família i, abandonat per la covarda i corrupta gent de la seva ciutat, ha d’encalçar els fora-de-la-llei i fer net a la seva pròpia comunitat. Projecció: ds 17.

The Rover (The Rover). Direcció: David MICHÔD. Amb Guy Pearce, Robert Pattinson,  Scoot McNairy. Sinopsi: Al desert australià, un home que, deseperat, ho ha deixat tot enrere, es veu obligat a formar equip amb un bandit, en una forçada i esforçada cursa de ràbia, supervivència i lluita… Projecció: dg 18.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!