Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

6 de maig de 2014
0 comentaris

Canes 2014: La Setmana de la Crítica

Apunt resum de l’oferta d’enguany de la Setmana de la Crítica de Canes, està dividit en diversos apartats, que corresponen als de la mateixa Setmana. D’una banda, els llargmetratges projectats en Sessions Especials i els llargmetratges que entren en competició, dins de la Setmana de la Crítica. Per altre cantó, els curtmetratges, que també opten a premi dins d’aquesta secció paral·lela. I finalment, les anomenades “invitacions”, que es concreten en la “Col·lecció Canal+” i “Festival de Morelia”.

Els títols dels llargmetratges, en aquest apunt, enllacen amb les fitxes que he publicat de cada pel·lícula. En canvi, els títols dels curtmetratges duen al web de la Setmana de la Crítica. Quant a les invitacions, els enllaços porten també a la programació anunciada dins del web oficial de la Setmana.

FOTO Cartell oficial de la 53a Setmana de la Crítica de Canes


Canes 2014: La Setmana de la Crítica.

Sessions Especials de la Setmana de la Crítica.

Fer: l’amor (Faire: L’amour —FLA—). Direcció: Djimm CARRÉNARD. Producció francesa. Segona pel·lícula. Amb MAHA, Laurette Lalande, Despo Rutti. Sinopsi: Tres persones amb els seus delits es coneixen, es fan amics, es fan costat, s’encaren… I junts, miraran de respondre una pregunta: com es construeix l’amor? Com es fa l’amor?. Inauguració 53a Setmana de la Crítica. Projecció: dj 15 i dv 16.

La institutriu (Haganenet | The Kindergarten Teacher | L’institutrice).  Direcció: Nadav LAPID. Producció franco-israeliana. Segona pel·lícula. Amb Sarit Larry, Avi Shnaidman, Lior Raz. Sinopsi: Una institutriu detecta en un nen de cinc anys un do prodigiós per la poesia. Decideix fer-se’n càrrec, davant de tothom i contra tots. Projecció: dl 19 i dt 20.

Respira (Respire | Breathe). Direcció: Mélanie LAURENT. Producció francesa. Segona pel·lícula. Amb Joséphine Japy, Lou De Lâage, Isabelle Carré.  Sinopsi: La relació apassionada, d’amor i odi entre dues noies d’institut. Projecció: ds 17 i dg 18.

Hipòcrates (Hippocrate | Hippocrates). Direcció: Thomas LILTI. Producció francesa. Segona pel·lícula. Amb Vincent Lacoste, Jacques Gamblin, Reda Kateb. Relat iniciàtic d’un aspirant a metge. Cloenda 53a Setmana de la Crítica. Projecció: dj 22 i dv 23.

Llargmetratges en competició a la Setmana de la Crítica.

Quan els animals somien (Nár Dyrene Drømmer | When Animals Dream). Direcció: Jonas Alexander ARNBY. Producció danesa. Primera pel·lícula. Amb Sonia Suhl, Lars Mikkelsen, Sonja Richter. Sinopsi: Home-llop en femení. Una noia pren consciència de la seva naturalesa i del secret de la seva família, que tothom tem. Candidata a la Càmera d’Or. Projecció: dl 19.

Self Made (Boreg | Self Made). Direcció: Shira GEFFEN. Producció israeliana. Segona pel·lícula. Amb Sarah Adler, Samira Saraya, Doraid Liddawi. Sinopsi: La història de dues dones —una israeliana; l’altra, palestina— confinades al seus respectius mons. De resultes d’una confusió en un punt de control, es troben que han de viure la vida de l’altra, a una banda i l’altra de la frontera. Projecció: dv 16.

Hope (Hope). Direcció: Boris LOJKINE. Producció francesa. Segona pel·lícula. Amb Justin Wang, Endurance Newton, Dieudonné Bertrand Balo’o. Sinopsi: Enmig del Sahara, camí d’Europa, en Léonard, camerunès, ajuda la Hope, nigeriana. Projecció: dt 20.

Gente de bién (Gente de bién). Direcció: Franco LOLLI. Producció franco-colombiana. Primera pel·lícula. Amb Brayan Santamaría, Carlos Fernando Perez, Alejandra Borrero. Sinopsi: Un nen de deu anys ha de viure amb son pare, que gairebé ni el coneix i, com que la cosa no va bé, la mestressa d’aquest pare es fa càrrec del menut. Candidata a la Càmera d’Or. Projecció: dg 18.

It Follows (It Follows). Direcció: David Robert MITCHELL. Producció nord-americana. Segona pel·lícula. Amb Maika Monroe, Keir Gilchrest, Danny Zovatto. Sinopsi: Després d’una experiència sexual sense suc ni bruc, una noia de dinou anys comença a tenir visions estranyes i la inextricable sensació que algú, o alguna cosa, la segueix. Projecció: ds 17 i dg 18.

Més negre que la mitjanit (Più buio di mezzanotte | Darker Than Midnight). Direcció: Sebastiano RISO. Producció italiana. Primera pel·lícula. Amb Davide Capone, Vincenzo Amato, Lucia Sardo Laurier. Sinopsi: Un adolescent a part i d’un aire molt femení deixa ca seva i es refugia a un parc de Catània, un món amb tot de marginats que la ciutat prefereix ignorar. Candidata a la Càmera d’Or. Projecció: dj 15 i dv 16.

Tribu (Plemya | The Tribe). Direcció: Myroslav SLABOSHPYTSKIY. Producció ucraïnesa. Primera pel·lícula. Amb Grigoriy Fesenko, Yana Novikova, Rosa Babiy. Sinopsi: Un xicot sordmut entra en un internat especialitzat i aviat puja amunt en una xarxa delinqüent organitzada, però s’enamora d’una de les noies del cap de colla, saltant-se les regles no escrites de la tribu… Candidata a la Càmera d’Or. Projecció: dc 21 i dj 22.

Curtmetratges en competició a la Setmana de la Crítica.

Young Lions of Gypsy (A Ciambra | Young Lions of Gypsy). Direcció: Jonas CARPIGNANO. Durada: 0h16. Producció italiana. Una nit en la vida de Pio, un noi gitano que viu pel sud d’Itàlia. Projecció: dl 19 i dt 20.

Bona nit Ventafocs (Boa Noite Cinderella | Goodnight Cinderella). Direcció: Carlos CONCEIÇÃO. Durada: 0h30. Producció portuguesa. Sinopsi: A mitjanit, la Ventafocs fuig del ball i perd una de les sabatilles de vidre. Els dies que vindran, el príncep no es pot treure del cap la idea de trobar l’altra sabatilla. Projecció: ds 17 i dg 18.

Cocodril (Crocodile). Direcció: Gaëlle DENIS. Durada: 0h15. Producció anglesa. Sinopsi: Un endolat director d’institut de secundària lluita contra un cocodril. Projecció: dl 19 i dt 20.

La contre-allée (La contre-allée | Back Alley). Direcció: Cécile DUCROCQ. Durada: 0h29. Producció francesa. Sinopsi: La Suzanne es prostitueix des de fa vint anys. Té el seu tros de vorera, els seus clients habitauls, la seva llibertat. Un dia s’instal·len per la zona tot de joves prostitutes africanes i la Suzanne es veu amenaçada. Projecció: ds 17 i dg 18.

El pollastre (The Chicken). Direcció: Una GUNJAK. Durada: 0h15. Producció croato-alemanya. Sinopsi: La Selma fa sis anys i rep un pollastre com a regal. Entén, però, que l’hi mataran per a cuinar-lo i decideix salvar-lo, deixar-lo escapar. Quan la mare de Selma mira de recuperar el pollastre, es converteix en el blanc d’un franctirador. Benvinguts a Sarajevo, el 1993. Projecció: dl 19 i dt 20.

Safari. Direcció: Gerardo HERRERO. Durada: 0h15. Producció espanyola. Sinopsi: Un dia qualsevol en un institut de secundària nord-americà; però aquell dia acabarà sent ben diferent… Vídeos: Tràiler VO. Projecció: ds 17 i dg 18.

Els rius m’han deixat anar on volia (Les fleuves m’ont laissée descendre où je voulais). Direcció: Laurie LASSALLE. Durada: 0h38. Producció francesa. Sinopsi: La FLore té 18 anys i amb l’Arthur van a una festa inexistent. DE camí, tot de personatges estranys i hal·lucinacions els duen a la nit. La flore viu l’experiència del dol i de la infantesa perduda per anar a raure al cor del seu desig. Projecció: dl 19 i dt 20.

TrueLoveStory. Direcció: Gitanjali RAO. Durada: 0h19. Producció índia. Film d’animació. Sinopsi: Un viatge pels carrers captivadors i insidiosos de Bombai. En aquesta ciutat amarada de somnis “made in Bollywood”, la fantasia s’esvaeix per deixar pas a la realitat visceral. Aquesta és una oda a les històries d’amor. Projecció: dl 19 i dt 20.

Germanet (Petit frère | Little Brother). Direcció: Rémi St-MICHEL. Durada: 0h14. Producció quebequesa. Sinopsi: L’Antoine, problemàtic noi de catorze nys, passa un dia amb el seu tutor, en Julien. Per última vegada, abans que aquest darrer se’n vagi a Rússia, tots dos “germans” fan el ximplet pels carrers de la metròpolis. Projecció: ds 17 i dg 18.

Una habitació blava (Niebieski Pokój | A Blue Room | Une chambre bleue). Direcció: Tomasz SIWINSKI. Durada: 0h14. Producció polonesa. Film d’animació: Sinopsi: Un home es desperta en una habitació blava. Hi està entrampat i no en pot sortir. Una finestra és l’únic lligam que té amb l’exterior. La realitat que percebeix se li presenta de manera ben misteriosa… Projecció: ds 17 i dg 18.

Invitacions de la Setmana de la Crítica.

Col·lecció Canal+. Projeccions: dc 21.

Festival de Morelia. Projeccions: dj 22.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!