Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

1 de maig de 2014
0 comentaris

Quinzena dels Realitzadors – Canes 2014: “Pride”, de Matthew Warchus

Reconegut home de teatre i òpera, Matthew Warchus ha dirigit moltes produccions per a les més grans companyies teatrals angleses, sovint guardonades i beneïdes per la crítica. Ha treballat per a National Youth Theatre, Bristol Old Vic, Donmar Warehouse, Royal Shakespeare Company, Royal National Theatre, Opera North, West Yorkshire Playhouse, Welsh National Opera i English National Opera. També al West End i a Broadway. Entre els autors que ha dut a escena, Yasmina Reza, Sam Sheppard, David Mamet… Pel que fa al cinema, només hi havia fet una incursió, fins ara: Simpático (1999), adaptació d’una peça de Sam Sheppard, amb Nick Nolte, Jeff Bridges i Sharon Stone. Pel seu retorn al darrere una càmera, ha triat la història de solidaritat entre dos moviments socials que, d’antuvi s’ignoraven: a l’era de la Thatcher, els gais i lesbianes del Gay Pride van unir forces amb els miners gal·lesos en vaga.

Pride (Pride)

Direcció: Matthew Warchus. Guió: Stephen Beresford. Producció: Proud Films Ltd (Anglaterra). Durada: 1h57.

Intèrprets: Bill Nighy, Imelda Staunton, Dominic West, Andrew Scott, Paddy Considine.

Sinopsi: L’estiu de 1984, Margaret Thatcher és al poder i els miners, de vaga. Ran de la Gay Pride de Londres, una colla d’activistes gais i lesbianes decideix de recollir diners per ajudar les famílies dels miners en vaga. A la part sindical dels miners, tanmateix, se’ls fa incòmode rebre aquest ajut; però els activistes homosexuals no es desanimen pas: se’n va a trobar els miners. Agafen un minibus i fan cap a un racó de món, al País de Gal·les, per a lliurar-los personalment els calés recaptats. És així que comença la història de dues comunitats que s’ignoraven i que uneixen forces per a defensar la mateixa causa.

Vídeos: Fragment 2 VOSF | Q&A film | Entrevista (Quinzena) a l’autor.

Vendes internacionals: Pathé Int.. Distribuïdores: Golem | Pathé. Més informació: Web oficial | Imdb (ang) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinéma (fr) | MyMovies (it).


QUINZENA DELS REALITZADORS – Canes 2014

Film de Cloenda

Pride


Apunts d’aquest blog relacionats amb el film ran de Canes 2014: Canes 2014: programa dv 23 | Tot Canes 2014 | Canes 2014: la Quinzena | La selecció.

Reconeixements a Canes 2014: Queer Palm.


Altres apunts d’aquest blog relacionats amb el film: Pendent. Estrena: al mercat francès, 24.09.2014; al mercat espanyol, 20.03.2015.

Reconeixements: Premis i nominacions. Altres festivals: Altres festivals.


Director: Matthew Warchus (Rochester, Kent, Anglaterra, 24.10.1966). Estudià Teatre i Música a la Universitat de Bristol. Director tetral i operístic, va debutar al cinema amb Simpático, el 1999.

Extracte de la seva filmografia: Simpático (1999), Pride (2014).

FOTO Pride, de Matthew Warchus


 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!