Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

29 d'abril de 2014
0 comentaris

Quinzena dels Realitzadors – Canes 2014: “Refugiat”, de Diego Lerman

“Road-movie” de la quotidianitat que han de viure un nen i sa mare, obligats a buscar refugi, fugint de la violència domèstica. Un drama humà vist pels ulls d’un infant i servit per Diego Lerman, que el 2010 ja va passar per la Quinzena amb La mirada invisible.

Refugiat (Refugiado)

Direcció: Diego Lerman. Guió: Diego Lerman, Maria Meira. Producció: Campo Cine (Argentina), Staron Films (Polònia), Burning Blue (Colòmbia), Bellota Films (França). Durada: 1h35.

Intèrprets: Julieta Díaz, Sebastian Ezequiel Molinaro.

Sinopsi: En Matías (Sebastian Ezequiel Molinaro) i la Laura (Julieta Díaz), sa mare, han d’anar-se’n de casa a contracor, fugint d’una nova reacció violenta d’en Fabián. En Matías té vuit anys i la Laura està embarassada de poc. Deambulen tot buscant un indret on es puguin sentir protegits i segurs. És així que comença una singular  “road-movie” de la quotidianitat, un drama amarat d’una gran humanitat.

Tràiler VO

Vídeos: Altres tràilers | Q&A film | Entrevista (Quinzena) al cineasta.

Vendes internacionals: Memento. Distribuïdores: Caramel Films. Més informació: Web oficial | Imdb (ang) | Cinenacional (esp) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinéma (fr) | MyMovies (it).


QUINZENA DELS REALITZADORS – Canes 2014

Refugiat


Apunts d’aquest blog relacionats amb el film ran de Canes 2014: Canes 2014: programa dg 18 | Tot Canes 2014 | Canes 2014: la Quinzena | La selecció.

Reconeixements a Canes 2014: premis


Altres apunts d’aquest blog relacionats amb el film: Pendent. Estrena: al mercat espanyol, 06.03.2015.

Reconeixements: Premis i nominacions. Altres festivals: Altres festivals.


Director: Diego Lerman (Buenos Aires, 24.03.1976). Estudià Cinema a la Universitat de Buenos Aires, féu cursos de Teatre amb Ricardo Bartis i va participar en un seminari a l’escola de cinema de San Antonio de los Baños, a Cuba. El 2002, va dirigir, co-escriure i produir el seu primer llargmetratge, Tan de repente, guardonat amb el Lleopard d’Argent a Locarno i premiat a diversos certàmens internacionals. El mateix 2002, la Cinéfondation del Festival de Canes el seleccionà com un dels directors per a incorporar-se a la Residència, perquè treballés amb el seu nou guió, Mientras tanto, que acabaria premiat i la pel·lícula, presentada a Venècia 2006. També és autor de nou curtmetratges, d’entre els quals, La prueba (1999) i La guerra de los gimnasios (2005), premiat a Locarno. Habitual d’aquell festival suís, hi tornà el 2007 amb un documental televisiu, Servicios prestados, enduent-se’n també un premi. El 2008 i amb Nicolas Avruj, ha creat la seva pròpia productora cinematogràfica, Campo Cine.  El 2010, participa a la Quinzena dels Realitzadors, amb La mirada invisible.

Extracte de la seva filmografia: Tan de repente (2002), Mientras tanto (2006),  La mirada invisible (2010), Regugiat (2014).

FOTO Refugiat, de Diego Lerman


 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!