Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

13 de febrer de 2014
1 comentari

Berlín 2014 · Competició: “Terra de ningú”, de Hao Ning

Homenatge als espagueti-western a la Sergio Leone, Terra de ningú, del xinès Hao Ning, s’ambienta al dur desert de Gobi, amb voluntat de convertir aquell paisatge tan inhòspit i accidentat en reflex del món interior dels seus protagonistes. Aquest film anuncia acció passada de voltes, amb sortides grotesques, que avui ha d’engrescar (o atabalar) l’arrancada de la recta final de la Berlinale 2014.

Els programadors del certamen descriuen la pel·lícula com a visualment convincent, paràbola filosòfica sobre una societat que ha descarrilat del tot, una societat que no en sap res de la moral quan es tracta de riquesa i poder

FOTO © China Film Company Terra de ningú, de Hao Ning


Terra de ningú (Wu Ren Qu | No Man’s Land)

Director: Hao Ning. Guió: Ning Hao, Shu Ping, Xing Aina. Producció: China Film Group (la Xina), Injo Films (la Xina). Durada: 1h57.

Repartiment: Xu Zheng (Pan Xiao), Yu Nan (Jiaojiao), Huang Bo (Lao Er), Duo Bujie (Boss), Wang Shuangbao (conductor 1), Ba Duo (conductor 2), Tao Hong (Sra. Xing).

Sinopsi: Un jove advocat de ciutat viatja pel desert de Gobi, passant per una sèrie d’aventures i topant amb tot desafiaments…

Altres Vídeos: Vídeos al web del Festival de Berlín.

Vendes internacionals: China Film Company. Distribuïdores: pendent. Més informació: Web oficial | Imdb (ang) | MyMovies (it).

Altres festivals: pendent. Reconeixements: premis i nominacions.

Altres informacions: pendent.


FESTIVAL DE BERLÍN 2014 Competició:

Terra de ningú

(al/ang)


Director: Hao Ning (Taiyuan, província de Shanxi, la Xina, 26.08.1977). Primer estudià Direcció Artística a la l’escola de cinema Shanxi Taiyuan i després anà a l’escola universitària d’arts de Beijin, graduant-se finalment el 2003, en Fotografia, a l’acadèmia de cinema de Beijin. El film de graduació fou el curtmetratge Thursday, Wednesday. El mateix any va debutar amb el llargmetratge Incense (Xianghuo). El seu segon llargmetratge, Mongolian Ping Pong (Lü cao di), es presentà al Fòrum de la Berlinale. Actualment treballa de director artistic a Injo Films, una de les productores de Terra de ningú.


  1. Xavi Serra, enviat especial del diari Ara a la Berlinale:

    (..) vigorós thriller amb tocs de western ambientat en un desert xinès -però que podria ser l’Oest dels films de Sergio Leone- i protagonitzat per un advocat que es veu ficat en una orgia de robatoris, persecucions i assassinats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!