Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

8 de febrer de 2014
1 comentari

Berlín 2014 · Fora de Competició: “The Monuments Men”, de George Clooney

El Festival de Berlín acull avui l’estrena europea del nou film de George Clooney, The Monuments Men, que tot seguit arribarà a les nostres pantalles. Es tracta de la història ambientada després del desembarcament de Normadia i protagonitzada per un escamot que, format per historiadors de l’art, conservadors i directors de museus, salten rere les línies nazis per a salvar les obres d’art que Hitler havia ordenat destruir a la retirada alemanya. El mateix Clooney n’encapçala el repartiment rutilant format per Matt Damon, Bill Murray, John Goodman, Jean Dujardin, Bob Balaban, Hugh Bonneville, Dimitri Leonidas i Cate Blanchett.

FOTO 20th Century Fox The Monuments Men, de George Clooney


The Monuments Men (The Monuments Men | Monuments Men)

Director: George Clooney. Guió: George Clooney i Grant Heslov, adaptació del llibre epònim de Robert M. Edsel i Bret Witter. Producció: Smokehouse Pictures (EUA). Coproducció: Obelisk Productions (Anglaterra), Studio Babelsberg (Alemanya). Durada: 2h00.

Repartiment: George Clooney (Frank Stokes),  Matt Damon (James Granger), Bill Murray (Richard Campbell), John Goodman (Richard Campbell), Jean Dujardin (Jean Claude Clermont), Bob Balaban (Preston Savitz), Hugh Bonneville (Donald Jeffries), Dimitri Leonidas (Sam Epstein) i Cate Blanchett (Claire Simone).

Sinopsi: Poc després que tropes nord-americanes i britàniques haguessin desembarcat a Normandia, en Hitler va donà l’ordre que cap obra d’art important no podia caure en mans enemigues. Qualsevol peça que els soldats alemanys no es poguessin endur o amagar en indrets secrets, havia de ser destruïda. Els aliats es van negar a mirar-s’ho passivament i deixar que aquest acte de barbàrie arribés a tenir lloc; de manera que van formar un escamot enginyós i hàbil d’experts que havia d’anar rere les línies enemigues per a identificar i salvar les obres d’art que corrien perill. Així és com, liderats per l’expert en art Frank Stokes, una colla de directors de museu, conservadors i historiadors de l’art s’hi van posar. Aviat se n’adonen, però, que no tan sols han de bregar contra els oficials nazis interessats a completar les seves col·leccions privades amb aquells tresors artístics, sinó que també se les han amb la ignorància i arrogància a les seves pròpies files.

Altres Vídeos: Tràiler VOSE | Tràiler VOSF | Tràiler VI | Vídeos al web del Festival de Berlín.

Vendes internacionals: Fox 2000 / Columbia Pictures. Distribuïdores: Fox Esp | Fox Fr | Fox It*. Més informació: Web oficial | Facebook oficial | Imdb (ang) | MyMovies (it).

Altres festivals: pendent. Reconeixements: premis i nominacions.

Altres apunts en aquest blog: Altres veus | George Clooney presentarà “The Monuments Men” a la Berlinale 2014. Altres informacions: Estrena a gran part de la nostra cartellera, 21.02.2014.


FESTIVAL DE BERLÍN 2014 Fora de Competició:

The Monuments Men

(al/ang)


Director: George Timothy Clooney, “George Clooney” (Lexington, Kentucky, EUA, 06.05.1961). Jove de trannà esportista, començà ben d’hora a treballar d’actor, en una trajectòria ascendent que l’ha dut a convertir-se en una de les estrelles del cinema nord-americà actual. Paral·lelament, desenvolupa una carrera com a director, guionista i productor, havent signat ja els films: Confessions d’una ment perillosa (2002), Bona nit i bona sort (2005), Leatherheads (2008), Els idus de març (2011), The Monuments Men (2014). Com a guionista, ha estat nominat a l’Oscar conjuntament amb Grant Heslov, pel text d’alguns dels seus films. I, en la notable tasca de productor, l’any passat guanyà l’estatueta per Argo, de Ben Affleck.


  1. Xavi Serra, enviat especial del diari Ara (El comando Clooney desembarca a la Berlinale. L’actor desferma la bogeria en l’estrena de la decebedora ‘The monuments men):

    (..) un exercici cinematogràfic pla i rutinari, fins i tot avorrit; un fet especialment preocupant en una proposta sense ambicions artístiques i consagrada a l’entreteniment. “Últimament havia fet pel·lícules molt cíniques i volia fer-ne una que no ho fos gens”, es va justificar Clooney. (..) Clooney imita la fórmula dels films citats [pel·lícules bèl·liques amb què va créixer de petit: “Els herois de Kelly”, “Els canons de Navarone”…], la camaraderia masculina i el protagonisme coral, però és incapaç d’injectar ànima en el relat o d’establir una connexió emocional amb els personatges.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!