Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

13 de gener de 2014
0 comentaris

“American Hustle” guanya la partida a “12 anys d’esclavitud” en uns Globus d’Or molt repartits

En uns Globus d’Or molt i molt repartits, American Hustle (American Hustle | La gran estafa americana | American Bluff | L’apparenza inganna), de David O. Russell, ha estat la pel·lícula que més n’ha aconseguit (3: Comèdia, Actriu —Amy Adams—, Actriu en Paper Secundari —Jennifer Lawrence—), mentre que la seva gran rival en les nominacions, 12 anys d’esclavitud, de Steve McQueen, ha hagut de conformar-se només amb el Globus al Millor Drama. Tot i així, prou han lluny han quedat tots dos films de les possibilitats que els donaven les respectives 7 nominacions.

FOTO © Columbia Pictures American Hustle, de David O. Russell


A part de la guanyadora, l’única pel·lícula que ha aconseguit més d’un Globus ha estat Dallas Buyers Club, de Jean-Marc Vallée (Actor Drama —Matthew McConaughey— i Actor en Paper Secundari —Jared Leto—). A partir d’aquí, la dispersió és total. El premi al Millor Actor de comèdia no ha estat per Christiane Bale (American Hustle), sinó per a Leonado DiCaprio, per El llop de Wall Street, de Martin Scorsese. El Globus a la Millor Direcció ha anat per a Alfonso Cuaron, per Gravity. Fent bons els pronòstics, el guardó a la Millor Actriu Dramàtica ha estat per Cate Blanchett, per Blue Jasmine. I el del Guió ha anat a parar a Spike Jonze, pel de Her.

Tot i que els membres de l’associació de la premsa estrangera acreditada a Hollywood (que són els que atorguen els Globus d’Or) han desaprofitat l’oportunitat de guardonar Robert Redford pel seu treball a Tot està perdut, de JC Chandor, han premit Alex Ebert per la Música d’aquest film. I la cançó triomfadora ha estat “Ordinary Love” (dels U2), per a Mandela: Long Walk to Freedom, de Justin Chadwick.

En l’apartat d’Animació, la guanyadora ha estat Frozen. El regne del gel, de Chris Buck i Jennifer Lee. Ien el de Film de Parla No Anglesa, La gran bellesa, de Paolo Sorrentino (desbancant rivals com l’últim Miyazaki o la Palma d’Or).

Tot i que la doble categoria (Drama, per un costat, i Comèdia/Musical, per l’altre) dels Globus d’Or marca importants diferències respecte als Oscar (de per si, amb poca tirada a les comèdies/musicals), sempre se’ls ha donat la categoria d’ “avant sala” dels premis de l’acadèmia. I enguany, en el context d’un duel entre
12 anys d’esclavitud, de Steve McQueen, i American Hustle (American Hustle | La gran estafa americana | American Bluff | L’apparenza inganna), de David O. Russell, aquests Globus no fan sinó confirmar i incrementar les possibilitats del film de David O. Russell cap a la victòria final, que d’entrada semblava reservada per al de McQueen. Dijous, dia 16, se sabrà les nominacions als Oscar (ja enllestides a hores d’ara i només pendents de ser anunciades) i es començara a veure fins on pot arribar tot plegat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!