Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

5 de desembre de 2013
0 comentaris

Spike Jonze sedueix el National Board of Review

FOTO Joaquin Phoenix a Her, de Spike Jonze

L’associació cinèfila nord-americana National Board of Review té una llarga trajectòria en la tasca de donar premis anuals a començament de desembre i un prestigi guanyat de ser “la primera avantsala” dels Oscar, tot i que darrerament li han sortit força altres competidors.  Ahir van anunciar els seus guardons 2013, en els quals Her, de Spike Jonze, ha guanyat com a Millor Pel·lícula i Millor Direcció.

Premis anuals del National Board of Film Review: 2013 Award Winners.

Comèdia dramàtica sobre un escriptor solitari que manté una peculiar relació amb el seu flamant sistema operatiu (que li parla amb la veu de Scarlett Johansson), dissenyat per a atendre-li totes les necessitats, Her està protagonitzada per Joaquin Phoenix.

Bruce Dern segueix congriant reconeixements cara a una més que probable nominació als Oscar pel seu paper a Nebraska, d’Alexander Payne; cinta que ha ha valguat també el NBFRA de Millor Actor en Paper Secundari a Will Forte (increïble, però cert!). Emma Thompson s’ha endut el guardó a la Millor Actriu, per Saving Mr Banks; mentre que el premi a la Millor Actriu en Paper Secundari ha estat per a Octavia Spencer, pel seu treball a Fruitvale Station, film que ha valgut al seu director, Ryan Coogler, el reconeixement de Millor Debut a la Direcció, i al seu protagonista, Michael B. Jordan, el de “Breakthrough Performance”. Per cert, que un altre premi per “Breakthrough Performance” ha anat a parar a La vida d’Adèle, d’Abdellatif Kechiche. El Millor Repartiment, Prisoners, de Denis Vileneuve

Els germans Coen s’han endut el guardó destinat al Millor Guió, pel d’ Inside Llewyn Davis, i Terence Winter, el de Millor Guió Adaptat, per El llop de Wall Street.

Dels guardons als films “especials”: Millor Pel·lícula de Parla No Anglesa, El passat, d’Asghar Farhadi; Millor Film d’Animació, The Wind Rises, de Miyazaki (que sembla que va embalat als Oscar); Millor Documental, Stories We Tell, de Sarah Polley (segon guardor del lobby crítico-cinèfil, després del del Nova York); Premi Llibertat d’Expressió, Wadjda.

El reconeixement a la Creativitat ha estat per a Gravity, d’Alfonso Cuarón i s’ha volgut premiar també la perllongada Col·laboració Artística entre Martin Scorsese i Leonardo DiCaprio.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!