Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

6 de maig de 2013
0 comentaris

Canes 2013 · Fora de Competició – Sessió de Cloenda: “Zulú”, de Jérôme Salle

FOTO © Eskwad Zulú, de Jérôme Salle

Llevat d’alguna excepció molt rara —que, en tot cas, confirmaria la regla—, les pel·lícules de cloenda dels grans festivals solen ser productes lleugers, amb alguns intèrprets de renom, que tot acompanyant la presentació del film, s’afegeixin a la galeria de rostres-reclam de la gala de lliurament de premis. Tampoc valdria gaire la pena que fossin obres a tenir massa en compte, ja que l’esgotament de crítica i públic a les acaballes del certamen, poc ajudaria que se les valorés com caldria. A les productores, tanmateix, els interessa poder dir que han tingut la pel·lícula al festival i no deixen d’aconseguir-ne un cert rebombori —tot i que els queda força eclipsat entre les travesses dels guardons i el mateix palmarès final—. La qüestió, per ser sincers, no és doncs el nivell de qualitat del títol de cloenda, sinó la dignitat: a vegades hi han programat coses que són de vergonya aliena!

Per a tancar portes, Canes 2013 s’ha encomanat al cineasta Jérôme Salle, a qui devem films com Anthony Zimmer, Largo Winch i Largo Winch II, els guions de les quals també són (total o parcialment) obra seva. Es tracta d’entreteniments, de certa eficàcia comercial i notable acceptació crítica, que giren al voltant d’algun crim o d’algun fet més aviat fosc, i en els quals, Salle ha treballat amb rostres coneguts com Sophie Marceau i Yvan Attal, Kristin Scott Thomas i Miki Manojlovic, i fins ha comptat amb l’actriu nord-americana Sharon Stone.

Per a Zulú, el cineasta ha fitxat Orlando Bloom i Forest Whitaker, que incorporen una parella de policies que investiguen l’assassinat d’una noia, a l’Àfrica del Sud encara sota els efectes de l’Apartheid. Salle en signa el guió conjuntament amb el seu col·laborador habitual, Julien Rappeneau.

Zulú (Zulú)

Director: Jérôme Salle. Guió: Jérôme Salle i Julien Rappeneau, adaptació de la novel·la epònima de Caryl Ferey. Producció: Eskwad (França), Pathé (França). Durada: 1h50.

RepartimentOrlando Bloom (Brian Epkeen),  Forest Whitaker (Ali Sokhela), Tanya van Graan (Tara), Natasha Loring (Marjorie), Sven Ruygrok (David Epkeen), Conrad Kemp (Dan Fletcher).

Sinopsi: Dos policies de races diferents que, a l’ Àfrica del Sud encara turmentada pel record i els efectes de l’Apartheid, investiguen l’assassinat d’una noia, anant des de barriades de Ciutat del Cap fins a vil·les luxoses d’arran de mar, en una tasca esgotadora que els acaba capgirant la vida i fent-los encarar els propis dimonis interiors.

Vídeos: Tràiler VO | Vídeos al web del Festival de Canes.

Vendes internacionals: Pathé. Distribuïdores confirmades abans o durant Canes 2013: Pathé. Més informació: Web oficial |  Imdb (ang) | Comme Au Cinema (fr) | MyMovies (it)


FESTIVAL DE CANES 2013

Fora de Competició (Cloenda)

Zulú


Articles en aquest blog: “Zulú”, film policíac ambientat a l’Àfrica del Sud post-Apartheid, clourà Canes 2013.

Apunts de context en aquest blogCanes 2013: programa del diumenge 26 de maig (Cloenda) | Tot Canes 2013 | Canes 2013: Fora de Competició.


Premis: Premis. Altres festivals: Altres festivals.

Informacions, incloses novetats de distribució: pendent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!