Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

6 de maig de 2013
0 comentaris

Canes 2013 · Fora de Competició: “Vincles de sang”, de Guillaume Canet

FOTO © Mars Clive Owen i Billy Crudup, a Vincles de sang, de Guillaume Canet

Nineta dels ulls dels acadèmics del cinema francesos i del públic de l’hexagon, l’actor, guionista i director Guillaume Canet, (Boulogne-Billancourt, França, 10.04.1973) arriba finalment a Canes amb aquesta versió americana del film de Jacques Maillot que ell mateix va protagonitzar el 2007. I ho fa en el context glamurós del Fora de Competició i de la que promet ser una de les gales més rutilants d’aquesta 66a edició del certamen, amb la més que probable assistència de moltíssimes cares conegudes, començant pels protagonistes del film, Clive Owen, Billy CrudupMila Kunis, Zoe Saldana, Matthias Schoenaerts, James Caan i, per descomptat, de Marion Cotillard —la seva companya sentimental des de 2007—, present també a Canes com a actriu de la pel·lícula a Competició La immigrant, del nord-americà James Gray —per cert, coguionista d’aquesta Vincles de sang—.

Lligams personals al marge, tampoc és gens estrany que Gray hagi participat en l’adaptació, ja que la pel·lícula tracta de vincles familiars —entre dos germans situats a les bandes contràries de la llei— i, sobretot, perquè s’ambienta a la Nova York objecte fílmic habitual del cineasta nord-americà.

Vincles de sang (Blood Ties)

Director: Guillaume Canet. Guió: Pilar Anguita-MacKay, Guillaume Canet i James Gray, a partir del film Les liens du sang, de Jacques Maillot, que s’inspirà en la novel·la autobiogràfica Deux Frères: flic et truand, dels germans Michel i Bruno Papet. Producció: Les Productions du Trésor (França), Worldview Entertainment (EUA), Caneo Films (França), Le Grisbi Productions (EUA). Durada: 2h24.

Repartiment: Clive Owen (Chris), Billy Crudup (Frank), Marion Cotillard (Monica), Mila Kunis (Natalie), Zoe Saldana (Vanessa), Matthias Schoenaerts (Anthony Scarfo), James Caan.

Sinopsi: Nova York, 1974. Dos germans (l’un policia, l’altre, criminal) topen pel crim organitzat i breguen per sobreviure a rivalitats, violència i traïcions. En Chris (Clive Owen), que ronda la cinquantena, queda en llibertat per bona conducta després de passar molts anys a la presó per un criminal ajustament de comptes. Quan surt del recinte penitenciari l’espera en Frank (Billy Crudup), el seu germà petit, policia amb projecció, que és allà ben bé a contracor. Ja no és que les respectives “carreres professionals” els hagin separats, sinó tot d’opcions vitals i una rivalitat que traginen de quan eren petits. El seu pare, en Leon, que els ha pujats sol, ha tingut sempre una flaca per en Chris, malgrat els robatoris, la presó… No obstant tot això, en Frank espera que son germà, ara, hagi canviat i vol donar-li una oportunitat: el deixa estar a casa seva, li busca feina, li dóna un cop de mà perquè refaci el lligam amb els fills i l’ex-dona, Monica (Marion Cotillard). En Chris coneix la Natalie (Mila Kunis), dependeta d’un petit supermercat, i sembla que de debò enfili una nova vida. Però el passat no tarda a enxampar-lo i recau. Ja n’hi ha prou: per en Frank, aquesta és l’última traïció, esborra son germà de la seva vida, deixa la policia i se’n va a viure amb la Vanessa (Zoe Saldana), antiga companya d’Antony Scarfo (Matthias Schoenaerts), delinqüent boig molt perillós. Ara bé, tot i les rivalitats, les traïcions i els conflictes, entre ambdós germans queden els vincles de sang.

Vídeos: Vídeos al web del Festival de Canes.

Vendes internacionals: Wild Bunch. Distribuïdores confirmades abans o durant Canes 2013: Mars Dist. Més informació: Web oficial | Imdb (ang) | Comme Au Cinema (fr) | MYMovies (it).


FESTIVAL DE CANES 2013

Fora de Competició

Vincles de sang


Apunts de context en aquest blogCanes 2013: programa del dilluns 20 de maig | Tot Canes 2013 | Canes 2013: Fora de Competició.


Premis: Premis. Altres festivals: Altres festivals.

Informacions, incloses novetats de distribució: pendent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!