Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

27 d'abril de 2013
0 comentaris

Quinzena dels Realitzadors – Canes 2013: “La danza de la realidad”, d’Alejandro Jodorowsky

FOTO La danza de la realidad, d’Alejandro Jodorowsky

Des que el 1990 dirigí El lladre de l’arc de Sant Martí, el polifacètic artista xilè, d’origen jueu-uracïnià i nacionalitzat francès, Alejandro Jodorowsky (Tocopilla, Xile, 17 de febrer de 1929) no s’havia tornat a posar darrere la càmera. Ara, amb finançament aconseguit mitjançant una campanya d’ aportacions per internet, presenta la versió cinematogràfica de la seves pròpies memòries. Novel·lista, dramaturg, poeta, assagista, director de teatre i de cinema, guionista de còmics i cinematogràfic, actor, mim, titellaire, compositor de bandes sonores, esculptor, pintor i escenògraf de platós, dibuixant, instructor de tarot, psicoterapeuta i psicomàgic, Jodorowsky va tenir una educació molt dura i violenta, en una família desarrelada. La pel·lícula, rodada a la natal Tocopilla, toca fets i personatges reals, però la ficció ho traspassa cap a un univers poètic en què el cineasta es reinventa la família i sobretot la trajectòria de son pare fins a la redempció, reconciliació d’un home i la seva infantesa

La danza de la realidad (La danza de la realidad)

Direcció: Alejandro Jodorowsky. Guió: Alejandro Jodorowsky, adaptació de la primera meitat de les seves pròpies memòries, La danza de la realidad. Producció francesa. Durada: 2h10.

Amb Brontis Jodorowsky, Pamela Flores, Jeremias Herskovits, Cristobal Jodorowsky, Adan Jodorowsky.

Sinopsi: Imaginari exercici autobiogràfic. Havent-me separat del meu jo il·lusori —diu Jodorowsky—, he buscat desesperadament un camí i un sentit a la vida. Aquesta frase defineix el projecte biogràfic del cineasta: restituir la increïble aventura i recerca que ha estat la seva vida.

VídeosEntrevista amb Alejandro Jodorowski | Jodorowski i el públic de la QZ.

Vendes internacionals: Pathé Int. Distribuïdores confirmades abans o durant Canes 2013: Pathé. Més informació: Web oficial (esp/ang) | Imdb (ang) | Comme Au Cinema (fr) | Unifrance (fr/ang/esp) |  MyMovies (it).


QUINZENA DELS REALITZADORS – Canes 2013

La danza de la realidad


Apunts de context en aquest blogCanes 2013: programa del dissabte 18 de maig | Tot Canes 2013 | Canes 2013: la Quinzena dels Realitzadors.


Premis: Premis. Altres festivals: Altres festivals.

Informacions, incloses novetats de distribució: pendent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!