Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

8 de setembre de 2012
0 comentaris

“Pietà”, de Kim Ki-duk guanya a Venècia 2012, amb permís d’ “El mestre”, multipremiada (flaix d’urgència)

FOTO Pietà, de Kim Ki-duk

Pietà, de Kim Ki-duk guanya el Lleó d’Or de Venècia 2012, amb permís d’El mestre, multipremiada (Millor Direcció i Millor Interpretació Masculina —per a Philip Seymour Hoffman i Joaquin Phoenix—, a més del Premi FIPRESCI de la crítica Internacional).

Demà en penjaré els corresponents apunts, però ara me’n faig ressó, amb aquests enllaços:

Premi ufficiali della 69. Mostra Internazionale d’Arte Cinematografica.

Premi collaterali della 69. Mostra.

Pietà. Direcció: KIM Ki-duk. Producció sud-coreana. Amb Cho Min-soo, Lee Jung-jin. Un home solitari que va créixer com a orfe s’ha convertit en un usurer cruel. Apareix una dona estranya que diu que és la seva mare i s’hi aferra només per escatir la trista raó última que la du a afirmar-ho. Vídeo: Tràiler VO. Més informació: FineCut (ang) | Mostra de Venècia (it/ang) -enllaç no permanent- | Toronto 2012 · Masters (ang) -enllaç no permanent- |  Imdb (ang). Durada: 1h44. Sobre el director: Kim Ki-duk (Bonghwa, Corea del Sud, 20.12.1960)

El mestre (The Master). Direcció: Paul Thomas ANDERSON. Producció nord-americana. Amb Philip Seymour Hoffman, Joaquin Phoenix, Amy Adams, Laura Dern. Drama ambientat als EUA dels anys cinquanta i centrat en la relació entre un intel·lectual carismàtic anomenat “el Mestre”, líder d’un grup religiós emergent, i un jove rodamón que es converteix en la seva mà dreta. Nota: S’hi ha vist una no gens dissimulada al·legoria a la història de L. Ron Hubbard, fundador de la Cienciologia a meitat dels anys cinquanta.  Vídeo: Tràiler VO.Més informació: Web oficial | Mostra de Venècia (it/ang) -enllaç no permanent- | Toronto 2012 · Special Presentation (ang) -enllaç no permanent- | Imdb (ang). Durada: 2h17. Sobre el director: Paul Thomas Anderson (Studio City, Califòrnia, EUA, 26.06.1970)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!