Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

7 de setembre de 2012
0 comentaris

“Passió”, el thriller eròtic de Brian de Palma, amb Rachel McAdams i Noomi Rapace, tanca la competició de Venècia 2012

FOTO Rachel McAdams i Noomi Rapace, a Passió, de Brian De Palma

Quan es col·loca una pel·lícula com Passió, de Brian De Palma, a la fi de la competició d’un festival, es pot especular en diversos fronts. Per exemple, és una manera de tenir cares conegudes, com les de Rachel McAdams, Noomi Rapace, o el mateix De Palma, no ja en aquelles dates que tothom està per a plegar veles, sinó a la mateixa cerimònia de cloenda (que, en aquest cas, serà demà). També es pot especular amb la qualitat del film i en els dos sentits: o bé que no li hagi sortit gaire bé i així ja queden pocs crítics per a carregar-se-la, o just al contrari, que sigui una aposta segura del director del certamen, per a arrodonir la seva proposta d’enguany. D’aquí a poca estona sortirem de dubtes i ens començaran a arribar cròniques dels que són al Lido sobre aquest “remake” de Crime d’amour (Alain Corneau, 2010). I s’esdevindran les travesses cara als guardons de demà.

Formalment candidata a premi també n’és Un dia especial (Un giorno speciale), de Francesca Comencini, la trobada entre una noia que vol ser artista i un xicot autista.

Éssent novament cap de setmana, torna el cinema de mitjanit a la Mostra: Oblidat, d’ Alex Schmidt, sobre els fantasmes del passat que assetgen dues velles amigues de passada per una illa. I a Horitzons també un parell de noms per tancar portes: Wang Bing i Alexei Balabanov.

Dins del segon programa de curtmetratges a concurs, Venècia 2012 presenta Luisa no está en casa, producció catalana en castellà que ha dirigit Celia Rico:

Selecció de films que es projecten divendres 7 de setembre a la Mostra de Venècia.

Competició.

Passió (Passion) Direcció: Brian DE PALMA. Producció franco-alemanya. Amb Rachel McAdams, Noomi Rapace, Paul Anderson. Nova versió de Crime d’amour (Alain Corneau, 2010): una executiva jove trama una revenja criminal contra la seva cap i protectora, perquè li ha robat una idea. Més informació: Mostra de Venècia (it/ang) -enllaç no permanent- | Toronto 2012 · Special Presentation (ang) -enllaç no permanent- | Imdb (ang). Durada: 1h34. Sobre el director: Brian De Palma (Newark, Nova Jersey, EUA, 11.09.1940).

Un dia especial (Un giorno speciale). Direcció: Francesca COMENCINI. Producció italiana. Amb Filippo Scichitano, Giulia Valentini. La trobada inesperada, sorprenent, iniciàtica, entre una noia que vol entrar al món de l’espectacle i un xicot conductor, que comparteixen joventut i ganes d’anar endavant. Més informació: Mostra de Venècia (it/ang) -enllaç no permanent- |  Imdb (ang). Durada: 1h29. Sobre el director: Francesca Comencini (Roma, Itàlia, 19.08.1961).

Fora de Competició.

Sessions de Mitjanit.

Oblidat (Du hast es versprochen | Forgotten). Direcció: Alex SCHMIDT. Producció alemanya. Amb Mina Tander, Laura de Boer, Katharina Thalbach, Max Riemelt. Dues amigues d’infància se’n van de vacances en una illa vint-i-cinc anys després i les assetgen fantasmes del seu passat. Més informació: Mostra de Venècia (it/ang) -enllaç no permanent | Imdb (ang). Durada:1h42. Sobre la directora: Alex Schmidt (Berlín, 13.06.1978).

Horitzons (llargmetratges).

Tres germanes (San Zi Mei | Three Sisters). Direcció: WANG Bing. Producció franco- xinesa (Hong-Kong). Documental. Tres germanetes viuen en un poblet de muntanya, a Yunnan; quan no treballen al camp, ronden pel carrer. Els pares no viuen amb elles, però quan la tia ja no les pot mantenir, apareix el pare, que se les vol endur a ciutat, tot i que a la fi deixa la gran amb l’avi. AP: Rendez-Vous. Més informació: Mostra de Venècia [enllaç no permanent] | Toronto 2012 ·Wavelengths (ang) -enllaç no permanent-. Durada: 2h33. Sobre el director: Wang Bing (Xi’an, Shaanxi, Xina, 1967)

Jo també (Ja Tozhe Hochu | Me Too). Direcció: Alexey BALABANOV. Producció russa. Amb Yrii Matveev, Alexander Mosin, Oleg Garkusha. Una antiga llegenda fa creure que en algun lloc a la vora d’una central nuclear abandonada,  entre Sant Petersburg i Uglich, hi ha amagat el “Campanar de la felicitat”. Una torre que fa desaparèixer la gent, però no pas tothom. Cadascun dels quatre ocupants d’un gran jeep negre que va rabent per la carretera estan convençuts que el campanar els acceptarà… Més informació: Mostra de Venècia [enllaç no permanent]. Durada: 1h29. Sobre el director: Alexey Balabanov (Yekaterinburg, Rússia, 25.02.1959).

La casa del pare (Khanéh Pedari | The Paternal House). Direcció: Kianoosh AYYARI. Producció iraniana. Amb Mehdi Hashemi, Mehran Rajabi, Nasser Hashemi. Fa vuitanta-cinc anys i per raons d’ordre moral, un home matà la filla i el nét i els enterrà al soterrani de casa. Aquella tomba amagada ha creat un vincle especial entre les successives generacions de la família. Més informació: Mostra de Venècia [enllaç no permanent]. Durada: 1h40. Sobre el director: Kianoosh Ayari (Ahwaz, Iran, 1951).

Horitzons Curtmetratges.

Competició Curtmetratges.

Marla. Direcció: Nick KING. Producció australiana. Amb Eddie Ritchard, Dale March, Lani Tupu. Durada: 0h15 | Frank-Étienne vers la béatitude. Direcció: Constance MEYER. Producció francesa. Amb Gérard Dépardieu, Marina Foïs. Durada: 0h15 | Out of Frame (Titloi Telous). Direcció: Yorgos ZOIS. Producció grega. Durada: 0h10 | Luisa no está en casa. Direcció: Celia RICO CLAVELILLO. Producció espanyola. Amb Asunción Balaguer, Fernando Guillén, María Alfonsa Rosso. Durada: 0h19 | The Flute (Bansulli). Direcció: Min BHAM. Producció nepalesa. Amb Nikita Budhthapa, Ghanashyam Giri, Naresh Bhandari. Durada: 0h15 | Las manos limpias. Direcció: Carlos ARMELLA. Producció mexicana. Amb Sonia Couoh, Francisco Godínez. Durada: 0h11 | La sala. Direcció: Alessio GIANNONE. Producció italiana. Amb Nicola Valenzano, Ketty Volpe, Gianfranco Gengari. Durada: 0h16.

Foro de Competició Curtmetratges – Cloenda.

Diamond Sutra
. Direcció: TSAI Ming-liang. Producció taiwanesa. Amb Lee Kang-sheng. Durada: 0h20.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!