Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

11 de maig de 2012
0 comentaris

Canes 2012 · Un Certain Regard: “Le grand soir”, de Benoît Delépine i Gustave Kervern

Le grand soir (Le grand soir)

Darrere els famosos guinyols del Canal+ francès, durant tota una època hi hagué el periodista Benoît Delépine (França, 30.08.1958), que, en passar al programa satíric “Groland”, féu equip amb el seu col·lega Gustave Kervern (Illa Maurici, 27.12.1962). El 2004, fent tàndem, dirigeixen i protagonitzen Aaltra (road-movie sarcàstica en blanc i negre). Contestataris, insolents, d’un humor de traç gruixut i sovint passat de voltes, tanmateix embolcallts d’una aurèola de prestigi popular, sobretot al món francòfon, el 2006 veuen com el Festival de Canes els selecciona fora de competició Avida, comèdia que alguns qualifiquen de metafísica, absurda i surrealista (sobre un sord-mut i dos drogats que esguerren el segrest del gos d’una multimilionària, que els ho fa pagar car).  I sembla que per alguna mena de malentès no els va arribar a programar Louise-Michel, que acabaria guanyant el premi al Millor Guió del Festival de Sant Sebastià 2008 i rebent una Menció Especial (per l’originalitat) al de Sundace (comèdia negra, sobre treballadors a qui l’empresa ha deixat a l’estacada i que es plantegen contractar un assassí a sou per a liquidar-ne els amos). La distensió amb Canes no s’havia materialitzat i així fou que el duo va presenta a Berlín 2010 Mammuth, una mena de comèdia proletària en què en Gérard Dépardieu és un obrer que vol jubilar-se i descobreix que no té prou temps cotitzat perquè alguns empresaris no l’havien assegurat… Amb tot el caire de reconciliació, finalment aquest 2012, Un Certain Regard els ha seleccionat Le gran soir, la història d’una diguem-ne família que decideix fer la revolució… a la seva manera!

Le grand soir (Le grand soir)

Director: Benoît Delépine i Gustave Kervern. Guió: Benoît Delépine i Gustave Kervern. Producció: GMT Productions (França), No Money Productions (França), Panache Productions (Bèlgica), La Compagnie Cinematographique (Bèlgica), Arte France Cinema (França), WDR Arte (Alemanya), Beta Film (Alemanya). Durada: 1h32.

Repartiment: Albert Dupontel (Jean-Pierre Bonzini), Benoît Poelvoorde (Not), Anne Fontaine (la mare), Areski Belkacem (el pare), Serge Lariviere (el director), Bouli Lanners (el vigilant), Yolande Moreau (la mare de la petita punk).

Sinopsi: Els Bonzini menen el restaurant “La Pataterie” en una zona comercial. El seu fill gran, en Not,  és el punk més veterà de tota Europa. Son germà, Jean-Pierre, despatxa en una botiga de roba. Quan en Jean-Pierre queda en atur, els dos germans es retroben. Aviat es posen a buscar el presumpte pare biològic d’un d’ells, sense saber que es tracta d’un pretext dels seus pares perquè se’ls en vagin de casa.

***

Vídeos: Fragment VO | Tràiler VO | Fragments – Festival de Canes 2012.

Webs oficials: Web oficial | Facebook | Twitter.

AP: Premier PR. Vendes internacionals: Funny Balloons*. Distribuïdores confirmades abans o durant Canes 2012: Ad Vitam.

Més informació: Imdb (ang) | Cineeuropa (ang/esp/fr/it) | Sensacine (esp) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinema (fr) | Unifrance (fr) | MyMovies (it).

***

FESTIVAL DE CANES 2012  Un Certain Regard: Le grand soir (fr / ang /esp). 

Premis al Festival de Canes: 1 premi oficial (Especial del Jurat Un Certain Regard) 1 menció especial premi col·lateral (Palm Dog -Billy Bob-)


Apunts de context en aquest blog: Canes 2012: programa dt 22 maig | Tot Canes 2012 | Canes 2012: Un Certain Regard | Canes 2012 · Un Certain Regard: la selecció.

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Canes 2012: pendent.


Informacions posteriors a Canes 2012 i fins a l’estrena a Catalunya.

Informacions, incloses novetats de distribució: pendent.

Altres festivals: pendent. Premis: pendent.

***

FOTO Le grand soir, de Benoît Delépine i Gustave Kervern

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!