Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

6 de maig de 2012
0 comentaris

Quinzena dels Realitzadors – Canes 2012: “No”, de Pablo Larraín

No (No)

Els cineastes xilens estan cridant l’atenció darrerament, festival rere festival. D’entre ells, Pablo Larraín (19.08.1976, Santiago, Xile, 1976), que va presentar a Venècia 2010,  Post Mortem, film particularment valorat, l’acció del qual transcore durant el cop d’estat de Pinochet i te de protagonista el treballador d’una morgue a qui encarreguen l’informe sobre l’autòpsia practicada al cadàver de Salvador Allende. De fet, la dictadura pinochetista és el context en què es desenvolupa el seu film anterior, Tony Manero —sobre un individu que, obsessionat a convertir-se en el Tony Manero xilè, és a dir la rèplica nacional del personatge de John Travolta a Febre del dissabte nit, comet un seguit de crims per a aconseguir el vestuari que li cal, mentre els seus veïns s’estan jugant la pell, participant en activitats clandestines contra el règim—. Tony Manero fou seleccionada el 2008 per la Quinzena dels Realitzadors de Canes.

Amb No, que torna enguany a la Quinzena, Larraín ve a tancar com una mena de trilogia sobre l’etapa Pinochet. Si primer (2008) tocà la vida durant la dictadura i després (2010) anà al moment del cop d’estat; ara (2012) se centra en el referèndum que el 1988 acabà amb la presidència del sanguinari, començant la fi del règim.

No (No)

Director: Pablo Larraín. Guió: Pedro Peirano, basat en la novel·la Los días del Arco Iris (Referéndum), d’ Antonio Skármeta (ed. Planeta). ProduccióFábula (Xile). Coproducció: Participant Media (EUA). Durada: 1h55.

Intèrprets: Gael García Bernal, Alfredo Castro, Antonia Zegers, Luis Gnecco.

Sinopsi: Quan el sanguinari dictador xilè Augusto Pinochet, cedint a la pressió internacional, consenteix a sotmetre la seva presidència a referèndum el 1988, els dirigents opositors persuadeixen un publicitari jove i brillant, René Saavedra, que esdevingui la punta de llança de la seva campanya. Amb molts pocs mitjans i vigilats tothora pels homes de Pinochet, Saavedra i el seu equip concebeixen un pla audaç per a guanyar el referèndum i alliberar el país de l’opressió.

***

Vídeos: Tràiler VO.

Webs oficials: Web oficial | Facebook | Twitter.

AP: Premier PR*. Vendes internacionals: Funny Balloons. Distribuïdores confirmades abans o durant Canes 2012: pendent.

Més informació: Imdb (ang) | Sensacine (esp) | Cinechile (esp) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinema (fr) | MyMovies (it).

***

QUINZENA DELS REALITZADORS – CANES 2012: No (fr / ang). 

Premis a Canes 2012: 1 premi col·lateral (Art Cinema Award).


Apunts de context en aquest blog: Canes 2012: programa dv 18 maig | Tot Canes 2012 | Canes 2012: la Quinzena | Quinzena dels Realitzadors – Canes 2012: la selecció.

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Canes 2012: pendent.


Informacions al marge de Canes 2012 i fins a l’estrena a Catalunya.

Informacions, incloses novetats de distribució: pendent.

Altres festivals: pendent. Premis: pendent.

***

FOTO © Fábula Gael García Bernal, a No, de Pablo Larraín

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!